2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Hinni valamiben - hamarosan jön a Neumann Balázs Trió lemezbemutatója

2018. szeptember 19-én a Neumann Balázs Trió a Budapest Jazz Club-ban mutatja be Faith című lemezét

Honnan töltekezik egy zenész? Miben hisz? A jazz-ben? Vagy magában? Vagy valami sokkal nagyobban, ami áthatja a zenéjét? Neumann Balázs zongorista, Máthé László bőgős és Kaszás Péter dobos olyan lemezbemutató koncertre készülnek, amelyen mindegyik kérdésre választ kaphatunk. 2018. szeptember 19-én a Neumann Balázs Trió a Budapest Jazz Club-ban mutatja be Faith című lemezét, olyan zenészek társaságában mint Winand Gábor énekes valamint Borbély Mihály szaxofon és tárogató művész.

„A Faith, azaz hit szó az emberek többségének a vallásos hitet jelenti, de sem a lemez, sem a lemezbemutató koncert nem a hit vallásos értelemben vett jelentéséről szól. Azért kapta a Faith  címet, mert a dalok a témájukkal vagy a keletkezési körülményeikkel szorosan kötődnek a hithez kapcsolódó általános fogalmakhoz.” – vallja Neumann Balázs a trió vezetője és az ország kimagasló tehetségű zongoristája.

Egy lemez elkészülte sosem könnyű, de az a hit és elszántság, amely a zongoristában megvolt, páratlan. Pontosan ez érződik az egymás után következő kilenc darabban is. Egyik a zene iránti tiszteletről, a fontos emberek hiányáról, az elmúlásról szól; a folytonos reményről és olyan emberekben való hitről, akikben bízunk és rengeteget köszönhetünk nekik. 

A 2005-ben alakult trió sok nemzetközi és hazai koncerten vett már részt. Az ezeken hallható darabok többsége Neumann kompozíciói, amelyeknek a mainstream jazz a kiindulópontjuk, és erős kortárs zenei hatásokkal telítettek. A trió jellegzetes, egyedülálló hangzását a kollektív improvizációk és atmoszférák egyedisége fűszerezi. „Légiesen könnyed billentésű játéka a ritkán tapasztalható érzelmi intenzitással kombinálva igazán lenyűgöző.” – írt a UK and European Jazz rádió riportere a trió előző lemezéről.

A trió tagjai mindannyian a hazai jazz élet meghatározó alakjai. Az Al di Meola magyar zenésztársaként is ismert Kaszás Péter rendszeresen fellép a világ legnagyobb zenei fesztiváljain, többször megfordult a Montreux Jazz Fesztiválon is, ahogy Milánó és Tokiói neves klubjaiban is. 2016-ban jelent meg első saját lemeze, amely a a 2017-es Fonogram díjátadón a jazz kategória nyertes albuma lett. Máthé László bőgős az elmúlt két évtizedben különböző formációkban és stílusokban játszott, 2011 decemberében jelent meg egy lemez a német ENJA kiadó gondozásában, amiben együtt közreműködött Al Di Meola és Dave Weckl mellett több ismert amerikai jazz muzsikussal. 2012-ben Trilok Gurtu és Mike Stern társaként adott koncerteket külföldön és Magyarországon is.

A szeptember 19-i koncerten olyan zenészek jelennek meg a trió mellett a színpadon, mint Winand Gábor a hazai és nemzetközi jazz élet kiemelkedő énekese, aki olyan előadókkal játszott már együtt mint Vukán György, Gadó Gábor vagy a Balázs Elemér Group. A Liszt Ferenc - és Kossuth-díjas Borbély Mihály klarinét, - és szaxofonművész, tárogatón és más (népi) fúvós hangszereken is játszik, három darabban is közreműködik az est folyamán.

 

[2018.09.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még