2024. március 19. | kedd | József, Bánk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Ezen a héten is színes programok a Margitszigeten és a Városmajorban

Opera, musical, musical koncert, romantikus vígjáték és zenés mesejáték is megtalálható a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri színpadok het programjában.

Richard Strauss: Salome
OPERABEMUTATÓ
Zenedráma egy felvonásban, német nyelven, magyar felirattal

2018. június 22. (péntek) és június 24. (vasárnap) 21.00
Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Strauss vérfagyasztó zenedrámája tölti be Szent Iván éjének idején a Margitszigetet az idei nyár lehengerlő operabemutatójában, mely Salome egyszerre ártatlan, morbid és tragikus történetét varázsolja színre.

Amikor Richard Strauss témájául Oscar Wilde „botrányos” Saloméját választotta, a korabeli közönség megdöbbent, hogy az operaszínpadon Keresztelő Szent János és Salome történetét erotikus és véres látomásként merik eléjük tárni. A mű azonban már az 1905-ös drezdai ősbemutatón is óriási sikernek bizonyult; Gustav Mahler egyenesen „napjaink egyik legfontosabb műveként” emlegette a századelőn a darabot.

A legnagyobb kihívásokat támasztó énekesi és színészi feladatok egyikébe tartozó Salome címszerepében Sera Goesch, a fiatal, világklasszis török szoprán először mutatkozik be Magyarországon. Újra látható az előző évad A trubadúr című nagysikerű operabemutatójának Azucenája, a neves mezzo-szoprán, Komlósi Ildikó is újra látható, ezúttal Heródiás szerepében. A Magyar Állami Operaház zenekarát Kocsár Balázs vezényli.

Bemutató előadás a Szabad Tér Színház és a Magyar Állami Operaház együttműködésével.

László Miklós: Illatszertár
romantikus komédia

2018. június 20. (szerda) 19.30
Városmajori Szabadtéri Színpad

László Miklós „békebeli” romantikus komédiája igazi örökzöld, ráadásul egyike azon kevés magyar vígjátéknak, amely a határokon túl is sikert sikerre halmoz, népszerűsége pedig lassan száz éve töretlen a nemzetközi porondon is.

A félreértéseken alapuló, érzelmes és mulatságos történet számtalan feldolgozást ért meg, a Párizsban is sikerrel játszott Magazin au coin de la rue-től, a Tom Hanks és Meg Ryan fémjelezte A szerelem hálójában fergeteges szerelmi párviadaláig. A karácsony előtti nosztalgikus történetben egy drogéria agyonhajszolt alkalmazottai keresik a párjukat, és helyüket az életben, sok más magányos, elfoglalt emberhez hasonlóan - egy ismeretlen, sosem látott partnernek küldött levelek útján… De mi történik akkor, ha a vágyott igazi mégsem az Óperenciás tenger túlpartján él, hanem nagyon is mellettünk, akár a közvetlen közelünkben, olyannyira, hogy eleinte azt hisszük, el sem bírjuk viselni?

László Miklós különös finomsággal megrajzolt karakterei, bölcs, ellenállhatatlan humora, a szerelem (és az emberi természet) megannyi árnyalatát felvonultató érzékeny ábrázolásmód, a darab kristálytiszta struktúrája mind hozzájárulnak ahhoz, hogy újra és újra felfedezzük magunknak Asztalos úr és Balázs kisasszony magával ragadó és elgondolkodtató - életről, önmagunkról, szerelmeinkről és csalódásainkról szóló történetét. Az előadást a remekmű-alapanyagon felül a rendező személye teszi igazi különlegességgé: a történeteket saját felkavaró és kacagtató színházi nyelvére fordító, sokszoros díjnyertes Mohácsi János közel két évtized után tért vissza Nyíregyházára, hogy megrendezze ezt a darabot.

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadása.

John Kander – Fred Ebb – Jor Masteroff:  Cabaret
musical

2018. június 23. (szombat) 21.00
Városmajori Szabadtéri Színpad

1931. Berlin, Kit Kat Klub. Odakint már a nácik dáridóznak, idebenn, a klubban folyamatos „kabaré”: örök éjszaka és szabadság, szerelem és ártatlan bujaság… Itt találkozik a magányos, fiatal író és a Nő, az igazi.

A világhírű musical Christopher Isherwood Isten veled, Berlin című regényéből készült. A színpadi adaptáció Joe Masteroff munkája, a dalokat John Kander és Fred Ebb írták. A filmváltozatot, mely Bob Fosse rendezésében készült, beválasztották az amerikai nemzeti filmregiszterbe, „mint kulturális, történelmi vagy esztétikai értéke miatt örök időkre megőrzésre érdemes alkotást”.

A világhírű, látványos musicalt most Bozsik Yvette rendezésében láthatja a budapesti közönség a Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjában.

A Kaposvári Csiky Gergely Színház előadása.

Musical Revolution 
Sándor Péter, Baranyai Anna és Miller Zoltán Musical koncertje

2018. június 24. (vasárnap) 19.30
Városmajori Szabadtéri Színpad
(120 perc egy szünettel)

A musicalkedvelők számára igazi csemegének ígérkezik a hazai musical és popzenei élet három elementáris képviselőjének rendhagyó élőzenés koncertje, műfaji határok nélkül. A legismertebb vokalisták Sándor Péter, Baranyai Anna és az Emerton-díjas Miller Zoltán feat koncertjén a világ musical és pop-rock zenei irodalmának legjavából adnak elő részleteket, sajátos és egyedi feldolgozásban, új hangszereléssel három hangra és négy zenészre formálva. A zenekar tagjai szintén a legismertebb és a műfaj legsikeresebb zenészei. Ezen az estén olyan musicalekből hangzanak el világslágerek - a teljesség igénye nélkül - mint az Evita, Elisabeth, Hair, We will rock you, Jekyll és Hyde, Jézus Krisztus Szupersztár, Sakk, Mozart, A nyomorultak. 

A Musical Revolution nevében hordozza azt a dinamizmust és szenvedélyt, amit a profi zenekarral kiegészült élőzenés koncert képvisel.

A dalokat előadja:
Baranyai Anna
Miller Zoltán
Sándor Péter
A négy tagú zenekar a magyar jazz és könnyűzenei élet kiválóságai:
Révész Richárd
Studniczky László
Végh Balázs 
Dajka Krisztián
 

BonBon Matiné: Ludas Matyi
mesés zenejáték

2018. június 24. (vasárnap) 10.30
Városmajori Szabadtéri Színpad

Az igazságért megharcoló libapásztor tanulságos történetének megzenésített változatával a Balogh-Lukácsházi szerzőpáros ismét egy humoros, kedves történetet dolgozott fel, változatlan céllal: a legifjabbakkal is szeretnék megkedveltetni a hangszerek és koncerttermek világát Kosztándi Orsolya élő illusztrációival.

Lúdas Matyi, a furfangos libapásztor történetét minden magyar gyerek ismeri. A korábbi nagy sikereken felbuzdulva – Egy másik kiállítás képei, Tuba Tóbiás, Erdei Vigasságok, Kistigris – a kifejezetten gyerekeknek alkotó szerzőpáros ismét egy humoros, kedves történetet dolgozott fel. A Balogh-Lukácsházi szerzőpáros ezúttal Ludas Matyi történetét zenésítette meg. A cél változatlan: megkedveltetni a legifjabbakkal a hangszerek és koncerttermek világát. Ennek megfelelően a BA-LU Eufórikusokban a budapesti szimfonikus zenekarok legkiválóbb művészei működnek közre, így Lukácsházi Győző vezetésével a gyerekek a műsor első felében megismerkedhetnek a fuvolával, trombitával, klarinéttal, hegedűvel, nagybőgővel. Ezt követi a műsor koncert része, ahol a már megismert hangszereket az egyes szereplőkkel társítva, a gyerekek nem csak a szöveg mentén, de a zene nyelvén is követni tudják a történetet. Balogh Sándor kedves zenéje, a történet varázsa és a profi tolmácsolás a legkiválóbb lehetőséget nyújtja ahhoz, hogy valaki meghallja és megszeresse a klasszikus zenét. Ráadásul ezúttal Kosztándi Orsolya grafikusművésznek köszönhetően a közönség a történetet élő illusztrációkkal is követheti, nemcsak a zenei történéseken.

A BonBon Matiné előadása.
Előadja a BA-LU Eufórikusok.
Zeneszerző: Balogh Sándor 
Benedek Elek népmeséjét átdolgozta: Lukácsházi Győző 
Élő illusztráció: Kosztándi Orsolya
 

Szabad Tér

[2018.06.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.18.]
gazda szolgáltatás [2024.03.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
Az Amaranthe & Dragonforce...

A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Februárban - hat alkalommal - Budapesten...

Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
Bestiális este a Barba Negrában
beszámolók még