2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Ezt nagyon vártuk! Megjelent a Dóka Attila Akusztik (DAA) albuma

„Rejtsd el szíved” címmel megjelent a Dóka Attila Akusztik első nagylemeze. Az egy éve alakult háromtagú együttes egyre népszerűbbé vált. A névadó alkotói munkásságának köszönhetően a bő egy év alatt számos dal született, amelyekből 12 kapott helyet a most megjelenő albumon.

A trió stílusa különleges – és egyben hiánypótló – a magyar zenei kínálatban. A „folk-pop”-nak nevezett stílusban készült album alapvetően lírai dalokat, tiszta – popos – akkordokkal, amelyet népzenei elemek színesítenek. A trió alapvetően az ének-gitár-fuvola-cajun hangszerelésre épül, de időnként gordonka is megszólal a dalokban.

A dalok lényegében énekelt versek – költőjük a trió frontembere. A költemények többségükben az egyén és a világ szembenállását, a partner keresését és megtalálást idézik fel.

Néhány dalhoz videoklip is készült, amelyek gyorsan népszerűek lettek a közösségi csatornákon. A pozitív visszacsatolások megerősítették a zenekar tagjait abban, hogy a magyar hallgatóság számára fontos a DAA munkássága, így az albummal az érdeklődők igényeit is szeretnék kiszolgálni.    

- Egy zeneszerzőnek a lemez olyan, mint írónak a könyv. Nekünk is fontos, hogy a munkának, a dalszerzėsnek legyen valamilyen tárgyi lenyomata. Elvi síkon pedig a lemezen található dalok így együtt egy árnyalt és sokrétű képet vetítenek elénk a szerzőről és a zenésztársairól, akik az albumot kezelhetik a jövőben akár kiinduló -  akár igazodási pontként - mondta Dóka Attila, a lemezbemutató sajtóeseményen.

A most debütáló dalokon jól érződik a zenész szociális érzékenysége, amely Dóka Attila alkotásait általánosságban is jellemzi. 2010-ben zenei betétet írt a Világtalan Világosság című hangos könyvhöz. A felvételek során a fogyatékosságról szerzett tapasztalatok olyan mélyen érintették, hogy azóta szorosan együttműködik a Mozdulj Közhasznú Egyesülettel, ahol látás- és mozgássérülteknek ad koncertet, és kíséri el őket nagyobb eseményekre.

Dóka Attila korábban a versmegzenésítéseivel lett ismert a József Attila Színház irodalmi színpadán, ahol közel négy évadon keresztül volt rendszeres vendége az irodalmi esteknek. 2015-ben megjelent a versmegzenésítéseket tartalmazó lemeze, valamint a Nyugat Plusz első három lemezén 4-4 versmegzenésítése kapott helyet.

 A „Rejtsd el szíved” című nagylemezen szereplő dalok:

  1. Hol van az az ország
  2. Kiáltsd az égbe
  3. Rejtsd el szíved
  4. Viharvadász
  5. Panelek titka
  6. Két üres halmaz metszéspontja
  7. Idegen lelkek
  8. Esténként átlebegek
  9. Mint az árnyék
  10. Itt van az éjjel
  11. Kialszik a csillagom
  12. Őrzöm az emléked

A dalok Dóka Attila szövegei és zenéi.

[2018.05.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még