2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Hangfürdők és egy igazi zöld banda - Beharangozó az idei Everness fesztivál zenei kínálatáról

Hangfürdők, spirituális világzenészek, balaton parti jamek, és egy igazi zöld banda – csak egy kis ízelítő az idei Everness Fesztivál zenei színpadairól. A tudatosság fesztiváljának zenei kínálata ezúttal is számos stílust, irányzatot bemutat majd, hiszen a lényeg idén is a minőségi, élvezetes, gyógyító tartalom.

- Úgy éreztük, a tavalyi ötödik fesztiválra ért be igazán az a zenei világ, ami az Everness-hangulatot hozza. Az idei koncepció újra csak a nyitottságról szól, a világ számos pontjáról nagyon sok vegyes nemzetiségű együttes érkezik és kezd majd párbeszédbe a közönséggel a saját zenei nyelvén – mondja Varga Leventeaz Everness Fesztivál zenei főszervezője.
 
Sokszínű együttesként érkezik például a Merope, melyben a litván, belga, spanyol tagok zenei tevékenységükben is a környezettudatosságot szeretnék hirdetni. A formáció az első lemezét a természetben, kizárólag napenergia segítségével rögzítette.
Igazi kuriózumként lép majd fel a zenei nagyszínpadon Sudha, aki a spirituális mantaréneklés képviselője. Dalaiban a szufi, tibeti és indiai hagyományokat ötvözi az afrikai és indián dallamokkal. Csütörtök este pedig a tavalyi nyár nagy sztárja, az izraeli Netanel Goldberg lép majd fel, aki barátaival egy zenés tűzszertartásra is készül.

 
Ami populárisabb irányzatokat illeti, Alsóörsre érkezik Animo, aki a hazai hálószobapop egyik képviselője, illetve színpadra lép Balázs Gergely hegedűművész is, aki különböző technikai eszközöket, loop pedált használ hangszere megszólaltatásához. Szintén hegedűjével kápráztatja el a közönséget Enrico, a művész zenei médiumként az emberi szervek rezgéseiről is beszél majd a koncertje közben. Az Ecstatic Dance Budapest tudatos táncoltatásra készül, Bársony Bálint pedig a Hangutazók formációval érkezik és továbbra is a hanggal gyógyító színpad meghatározó alakja lesz.
 
Régi barátokként idén is a Balaton partján fesztiválozik majd a Tribali és eljön Kailash Kokopelli is, aki a fesztivál záró szertartását vezeti. Keleti ritmusokkal fűszerez a Fatou & Duo Darbar, illetve fellép a  szintén hazai Layanda, zenéjük különlegessége, hogy a magyar népdal, a szitár, a tilinkó és a darbuka egyszerre kap szerepet. Ganges Ragas tradicionális indiai zenével szórakoztatja majd a közönséget, illetve többször több színpadon is feltűnik majd a Samsara Boulevard. Indiai ritmusokat hoz a valóban indiai TheTapi Project, a Sirius World Music pedig megzenésített mantrákkal és versekkel készül.
 
Az idei fesztiválon a szabad zene talán még nagyobb hangsúlyt kap, mint bármikor, két színpadon is teret nyer a pillanatban születő muzsika. Több zenei workshopon is részt vehet az érdeklődő közönség, melyek a hangszeres tudás fejlesztéséről, a zenéhez való viszonyulás lehetőségeiről és a hangok speciális használatáról szólnak. Míg reggelente gyerekkoncertek várják a fiatalabb közönséget, az idősebb korosztály számára folyamatosan hangfürdők, gyógyító zenék szólnak majd a Hangutazók színpadon.
 
Everness fesztivál: 2018. június 20-25., Alsóörs

[2018.05.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még