2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Madách Színház bejelentette: Ilyen még nem volt Magyarországon
Mert a mese örök - Háromszázadszorra is a Madáchba fújta Mary Poppinst a szél
Kapcsolatok
Madách Színház

Így ünnepli a Madách Színház Webber születésnapját

Andrew Lloyd Webber idén 70 éves. A zseniális zeneszerző ezer szállal kötődik a Madách Színházhoz, ezért döntöttünk úgy, hogy nagyszabású, látványos koncerttel ünnepeljük meg október 12-én a Papp László Budapest Sportarénában. 
 

Az előadást Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója rendezi, és a zeneszerző legnagyobb slágereit gyűjti egybe a majdnem 3 órás show-ban. Felcsendülnek majd természetesen a Macskák, Az Operaház Fantomja, a Jézus Krisztus Szupersztár vagy a József és a színes szélesvásznú álomkabát dallamai, és olyan musicalek részletei is, amelyeket korábban nem láthatott még a hazai közönség, mint a Sunset Boulevard, Starlight Express, Love Never Dies. Andrew Lloyd Webber és a Madách Színház kapcsolata 35 évvel ezelőtt, a Macskák bemutatójával kezdődött, és az azóta is sikerrel futó musical alapozta meg a több évtizedes szoros együttműködést.

A zseniális zeneszerző musicaljei az évtizedek alatt százezreket vonzottak a magyar színházakba. Legtöbb művét a Madách Színház vitte színre, és itt látható Andrew Lloyd Webber két legendás darabja: a Macskák, amely márciusban a 35. születésnapját ünnepelte, illetve Az Operaház Fantomja, amely május 30-án érkezik a 800. előadáshoz, és egyben a magyarországi bemutató 15. évfordulójához.

Szirtes Tamás és Andrew Lloyd Webber kölcsönös szakmai tisztelete és bizalma ma már barátságnak mondható. Ennek köszönhető, hogy az új musicalek non-replica jogát elsőként a Madách Színház kapja meg, így volt ez a Macskák és Az Operaház Fantomja esetében. A szakmai elismerés legújabb bizonyítéka, hogy a Madách Színház és Szirtes Tamás kapta meg először a kontinensen a Rocksuli (School of Rock) bemutatási jogát. Az ünnepi koncert egyik különlegessége, hogy a nézők a Rocksuliból is láthatnak részleteket.

A Volt egyszer egy csapat színrevitelénél a zeneszerző személyesen is részt vett a munkában: heteken át bejárt a próbákra, volt, hogy zongorán kísérte a művészeket, és új dalokat is írt, amelyek a Madách Színházban kerültek be a darabba. Több premieren, valamint a 60. születésnapján is a Madách Színház művészeivel ünnepelt.

2018-ban a Madách Színház ünnepli Andrew Lloyd Webbert: várnak mindenkit szeretettel október 12-én a Papp László Budapest Sportarénában!

Madách Színház

[2018.04.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még