2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Fahrenheit képek
Kapcsolatok
Fahrenheit
Kapcsolódó események
Fahrenheit koncert
[2017. december 28.
csütörtök 21:00]

"Az elmúlt évben mindenki egyhangúan Fahrenheit koncertet "követelt" tőlünk.."

Interjú a decemberben nagy visszatérésre készülő Fahrenheit zenekarral.

A Fahrenheit együttes 1994 szeptemberében alakult, amolyan korai szupergroup-ként, alapítói ugyanis korábban éveken át az Ossian hangszeres tagjai voltak. Maróthy Zoltán, Tobola Csaba és Vörös Gábor legendás triója pedig most újra él! A tervek szerint a nagy reunion koncert 11 év után - december 28-án a fővárosi Gödör Klubban lesz! Erről, és a nosztalgikus kilencvenes évekről beszélgettünk a zenekar két tagjával, Maróthy Zoltánnal és Vörös Gáborral.
 
- Hány év telt el a legutóbbi Fahrenheit buli óta?
MZ - Az utolsó fellépésünk 2006-ban volt, 11 évvel ezelőtt, de annak idején, még Facebook híján sajnos nagyon kevesen értesültek róla. Ezért talán az nem is volt igazi visszatérő koncert.
 
- Miért bomlott fel anno a zenekar?
MZ – Igazából a Fahrenheit sosem bomlott fel, csak mély álomba került, egy jó hosszú időre. Mint ahogy a legutóbbi koncertjeink előtt sem volt már aktív a banda, akkor is csak a közös zenélés öröme hozott bennünket újra és újra össze. Aztán mindig újra félre tettük a lantot, már ami a Fahrenheitet illeti. Más zenekarokban, külön-külön dolgoztunk tovább az évek alatt.
 
- Hogy jött az ötlet, hogy ismét összeálljatok ennyi idő után? Hiszen még a 2006-os koncert óta is több mint egy évtized telt el!
MZ - Igazából már két évvel ezelőtt, a Fahrenheit alapításának 20. évfordulóján fontolgattuk, hogy jó lenne a számunkra nagyon kedves régi számokkal valamilyen formában újra koncertezni, és újra együtt játszani a színpadon, de a sok egyéb elfoglaltságunk miatt csak mostanra sikerült összehoznunk ezt a jó két éves tervet. 
 
VG – Az is közrejátszik a dologban, hogy tavaly nyáron egy interjú erejéig a Rádió Rockban találkoztunk. Akkor elhatároztuk, hogy csinálnunk kell egy közösségi oldalt az egykori Fahrenheitnek, hogy megoszthassuk a régi élményeinket a közönségünkkel. Ez a kezdeményezés aztán olyannyira jól sikerült, hogy egyszer csak azon vettük észre magunkat, hogy milyen sok régi rajongónk maradt meg, akik velünk együtt nosztalgiáznának, annak ellenére, hogy a csapat sajnos hosszú évekig valóban inaktív volt. Az elmúlt egy évben aztán mindenki egyhangúan Fahrenheit koncertet "követelt" tőlünk. Így hát nekiálltam megszervezni a nagy reuniont.
 
- Ha jól tudom, mindannyiótoknak van ma is aktívan koncertező, saját zenekara. Mennyire egyeztethető össze mindez a Fahrenheit újjáalakulásával? 
VG - Már januárban elkezdtük egyeztetni az időpontot, mert ha jó előre tudjuk, hogy mikor lesz a koncert, akkor ez nem jelenthet problémát, hiszen a különböző produkciók tiszteletben tartják a másikat és nem szerveznek "egymásra". Ez szerencsére még ma is ilyen becsületesen működik. A próbák azért kicsit neccesebbek, egyrészt, mert Csaba külföldön él, ezért igazából decemberig többnyire csak külön-külön tudunk gyakorolni, másrészt pedig nagyon elfoglaltak vagyunk. De hiszünk benne, hogy igaz a mondás, hogy mindenkinek arra van ideje, amit szeretne. Mi pedig ezt a decemberi Fahrenheit bulit nagyon várjuk!
 
„Most „csak” zenélni akarunk, Fahrenheit dalokat játszani azoknak, akik erre várnak évek óta..”
 
- Terveztek több bulit, esetleg új számokat, vagy a mostani csak egy egyszeri alkalom lesz?
VG - Ezt egyelőre képtelenség megmondani, sok minden a decemberi eseménytől függ majd, és sajnos vagy nem sajnos, nem vagyunk jövőbe látók. Meg kell, hogy éljük a visszatérő koncertet, és annak az élményeit követve lépjük majd meg a következő lépéseket – vagy erre, vagy arra. 
 
- Lesznek vendégek a koncerten, vagy „csak” ti, és a régi Fahrenheit dalok? 
VG - Egy session vendégünk lesz Varga F. Zoltán személyében, aki billentyűs poszton fogja erősíteni a hangzást. Más meghívottal most nem készültünk, hiszen valóban 11 évig nem találkoztunk ilyen színtéren a közönségünkkel, szóval nem „showt” akarunk, hanem úgymond „csak” zenélni, Fahrenheit dalokat játszani azoknak, akik erre várnak évek óta. 
 
- Hány órás bulira lehet számítani?
VG - Amikor összeállítottuk a programot nem az időt néztük. Csak három albumunk van, ezért szinte valamennyi dalt el fogjuk tudni játszani a Gödörben, úgy két óra alatt.
 
- Hiába még több mint 1 hónap van a buliig, de kaptatok már rajongói visszajelzéseket..?
VG - Rengeteget! És ami rettenetesen jól esik, hogy csak pozitív visszajelzéseket kaptunk, ami azt jelenti, hogy mindenki nagyon örül annak, hogy újra színpadra lép a Fahrenheit. Mi pedig kíváncsian várjuk a december 28-i koncert hangulatát! Időutazunk!
 
/xoxo

[2017.11.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még