2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Jimi Hendrix (James Marshall)

Megszólalt a zenész, aki 13 éves kora óta Jimi Hendrix rajongó

Halper Lászlót a Jimi Hendrix emlékkoncert kapcsán kérdeztük.

- Október 29-én a MOM sportban Jimi Hendrix emlékkoncertet adtok! MIt jelent számodra ez a legendás művész?
-   Jimi Hendrix az egyik muzsikus, aki miatt ezt a pályát választottam. Amikor először hallottam a zenéjét szinte el sem hittem, hogy ilyen létezik!

-  Hogyan készültök  a koncertre? Milyen dalokat hallhat majd a közönség, van kedvenc?
-  Annak ellenére, hogy a Halper – Hendrix Experiment formációm, egy rendszeresen koncertező zenekar, erre a koncertre külön próbálunk, mert a vendégművészekkel egy kicsit másképpen játsszuk majd a számokat, mintha csak az alap zenekarral muzsikálnánk.  A koncerten Jimi Hendrix legismertebb számait fogjuk jazzes felfogásban játszani. Az én személyes kedvencem talán a Castles Made of Sand című Hendrix kompozíció.

- Mióta vagy Jimi Hendrix rajongó?
- Körülbelül 13 éves lehettem, amikor a rádióban,  Göczey Zsuzsa műsorában hallottam az egyik koncertlemezét, ami rögtön nagyon megfogott.

- Mennyire közeli a  kapcsolatod a többi fellépővel?
- Úgy érzem, hogy minden fellépővel baráti kapcsolatom van. Természetesen van, akivel kifejezetten szoros barátság köt össze. Babos Gyula a jazztanszakon volt a mesterem, nagyon sokat tanultam tőle, és nagyon sokat köszönhetek neki. Az együttes dobosával, Hajas Lászlóval már ’86-ban is együtt játszottunk a később „ÉS” -nek hívott zenekarban. A basszusgitáros Kosztyu Zsolttal is több, mint 20 éve játszunk kiseb-nagyobb megszakításokkal. Kőszegi Imre már a jazztanszak utolsó évében elhívott a zenekarába, ez óriási dolog volt számomra. Tátrai Tibor fiatalkorom egyik gitáros bálványa. Ric Toldonnal a Nyugat-Európában koncertező Culture Kings zenekarban játszottam együtt. Ez a banda Angust Tohomas nevű basszusgitáros együttese volt, aki többek között Miles Davis-szel turnézott 1985-ben. A fellépő muzsikusok tavaly mind megtiszteltek azzal, hogy játszhattam velük az 50. születésnapom alkalmából rendezett koncerten a Budapest Jazz Clubban.  A zene mellett, az összes sztárfellépővel készíthettem már interjút is, amik a Zenészlegendák II és III című könyveimben jelentek meg.

- Mik a jövőbeni tervek?
A Halper Experiment nevű formációmmal jelenleg Törőcsik Franciskával készülő lemezünkön dolgozunk, ami reményeink szerint a közeljövőben fog megjelenni. Ezen a CD-n saját kompozíciók lesznek hallhatóak. A Halper – Hendrix Experimenttel tovább koncertezünk, és szeretnék összehozni egy koncertet a viláhírű dobos Lenny White közreműködésével, aki annak idején a tervezett Jimi Hendrix-Miles Davis közös lemezen lett volna a dobos. Már beszéltem Lenny White-tal, akinek tetszettek ezek a jazz-es hangszerelések, remélem egyszer sikerül vele is együtt játszani.

Jegyek itt a Jimi Hendrix emlékkoncertre

[2017.10.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még