2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

A Sharwoodi erdő legendája újra életre kel - Robin Hood az Arénákban

Nagyszabású produkcióval indult útra a Robin Hood Musical csapata. Látványos arénás show-val járják az országot az alkotók, hogy aztán 2017. október 25-én a Budapest Arénában tegyék fel a pontot az i-re, azaz vágják ki a magas C-t.

Veszprém város közönsége izgatottan várta az előadást, péntek este hét előtt kisebb dugó alakult ki a máskor kézilabdaszurkolóktól hangos csarnok körül. Gyülekezett a város – és a környező települések – apraja, nagyja, a környék zene- és színházkedvelő közönsége. Veszprém városa két állandó színházzal, több országos hírű zenei fesztivállal is büszkélkedhet, mégis – vagy talán pont ezért – nagy sikernek örvendenek a vendégjátékok is. Megtelt a lelátó és a küzdőtér nézőknek kialakított része, az aréna színfalak mögötti területe pedig a szereplők „öltözőjévé” alakult át. A színpadtól jobbra az első széksorok mellett pedig a több mint tíz fős zenekar és a produkció karmestere kapott helyet.

Kitűnő hangzás és látvány, kiváló színészi teljesítmény

Az előadás látványosan indult, a nagy létszámú szereplőgárda két hosszú sorban a közönség között fáklyás bevonulással érkezett a színpadra, miközben a főszereplők hatalmas nyitánnyal, óriási énekléssel kezdtek, már az elején egyértelművé téve számunkra, hogy milyen magas színvonalra számíthatunk az este folyamán.

A parádés szereposztás ismert és talán kevésbé ismert, de szintén profi énekeseket sorakoztat fel a különböző szerepekben az előadás során, a tánckar segítségével lendületes, színes kavalkáddá alakul az előadás több nagy jelentében is. A nem feltétlen énekes szerepei kapcsán hírnévre szert tett címszereplőnek, Kovács Áronnak mindig is csak ilyen kaliberű feladatokat kellene vállalnia, ahol megmutathatja ének- és színészi tudását, olyan természetességgel szórakoztatva a közönséget, ahogy azt ebben a produkcióban teszi. Gubik Petra Lady Mariannként méltó partnerének bizonyult, hiszen minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amire a szerep szerint szüksége van: remekül énekel, a csodás, csillogó jelmezeiben úrhölgyként, de akár katonafiúként is hiteles tud lenni.

A gonoszt eljátszani sosem túl hálás szerep, de ha igazán nem kedveljük a megformált alakot, biztosan jól játszák, ahogy Forgács Péter is, aki színészi játékával rendkívül ellenszenvessé teszi a nottinghami bírót. Kissé meglepő módon William szerepében nem a veszprémi születésű Vastag Tamást láthattuk, hanem a Sztárban sztár előző szériájából ismertté, népszerűvé vált Veréb Tamást, aki már a TV show-ban is remekelt, most viszont saját közegében, musicalszínészként bizonyította rendkívüli tehetségét.

Igazi örömjáték lehet Hajdú Steve-nek Little Johnt, Gesztesi Károlynak pedig Tuck barátot játszani, személyiségükhöz illő szerepek, humoros beszólásokkal és slágergyanús dalokkal megspékelve szeretnivaló karaktereket formáznak meg remekül, a közönség szeretete a tapsokból egyértelműen kitűnik.

Az előadás végéig tartja a társulat a magas színvonalat, hibátlanul működnek Szomor György zeneszerző, rendező elképzelései a színpadon, hol tűzzsonglőrök fokozzák a hangulatot, hol a lendületes koreográfia színesíti a nagy jeleneteket. A téma örökérvényű: a hűség, a hazaszeretet, a szabadságvágy érzésével és az elnyomás elleni lázadással napjainkban is azonosulni tudunk. Tartalmas, mégis szórakoztató előadás után emelkedett hangulatban távozhatott a közönség. Méltán sikeres az előadás.

Frk4muzik

[2017.10.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még