2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Tolcsvai Borfesztivál 2017 - színes programok a kínálatban

Pénteken kezdődik a Tolcsvai Borfesztivál: zenével, borokkal és változatos gasztronómiai kínálattal várják a látogatókat a hétvégén - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

    Bodnár Linda, a Tolcsvai Borfesztivál szervezője a fesztivál gasztronómiai választékáról szólva a helyi ételkülönlegességeket emelte ki, köztük az aszús gyümölcslepényt és a csülkös cipót említette, mint kiemelte, régi, elfeledett ízek konyhája is helyet kap a borfesztiválon. "Tokaj-hegyalját 27 borvidéki település alkotja, Hegyalja szívében található Tolcsva község, a Zemplén ölelésében, ahol nagyszerű borok készülnek" - fogalmazott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei községről szólva.

    Ötven tételt kóstolhatnak a péntektől vasárnapig tartó fesztivál vendégei - mondta, hozzátéve, hogy 25 borászat mutatkozik be a rendezvényen.
    Kiemelte a község építészeti értékeit, mint mondta, Tolcsva a terület műemlékekben egyik leggazdagabb települése. A Tolcsvai Szirmay-Waldbott Kastély Látogatóközpont másfél éve várja az érdeklődőket, gazdag család- és kastélytörténeti kiállítás is látható itt. A Borászati Kultúra Házában pedig időszaki kiállításokkal várják az érdeklődőket, jelenleg a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület tűzzománc képei láthatóak.

    "Tolcsva a kastélyok városa is lehetne" - fogalmazott a szervező, kiemelve a Hélia-D Herba Kastélyt és a Soós-Kurucz Kúriát is.

    A Tolcsvai Borfesztivált tizennegyedik alkalommal rendezik meg, a zenei programok három helyszínen - a kastélypark színpadán, a bormúzeum udvarán és a világörökségi pincesoron felállított színpadon zajlanak. Pénteken fellép a Joe Fritz Jazz Band, a Csillag Musical Társulat, DJ Regős és koncertet ad együttesével Rácz Gergő, aki Kocsis Tibort is vendégül látja. Szombaton színpadra lép többek között Pély Barna, valamint Majka és Curtis, de rézfúvósokat és operettet is hallhat a közönség. Vasárnap mások mellett Dallos Bogi és az Apostol
 együttes szórakoztatja a közönséget.

    A borok többségét a pincék között járkálva lehet megkóstolni, néhány termelő a pincéjét is megnyitja a látogatók előtt. Az idén vendégként a villányi borvidék is képviselteti magát a fesztiválon, amelynek  programjairól további információ a http://www.tolcsva.hu/borfesztival oldalon érhető el.
 

MTI

[2017.08.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még