2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Delov Jávor

Zenész-csúcstalálkozó a Jazzpikniken

 Delov Jávorral, a Random Trip dobosával - és ami ennél is fontosabb -megálmodójával és mozgatórugójával beszélgettünk a Paloznaki Jazzpiknikes fellépésük kapcsán.

A Random Trip egy olyan klubest sorozat, amely mindig változó felállásban áll színpadra, mindig a színpadon dől el, hogy mi fog történni, a produkció zenészek egymásra hangolódásából születik. A hazai zenei élet színe-java áll össze budapesti törzshelyükön, az A38 hajón hétről-hétre keddenként. Időnként pedig nemzetközi viszonylatban is jól ismert, külföldi fellépők erősítik az amúgy is igen erős line-upokat, így a koncertsorozat mára már oly sikeres, hogy bátran hangoztathatjuk szlogenjét: „A kedd az új péntek.” Delov Jávorral, a Random Trip dobosával - és ami ennél is fontosabb -megálmodójával és mozgatórugójával beszélgettünk a Paloznaki Jazzpiknikes fellépésük kapcsán.

zene.hu – Úgy tudjuk, hogy zenészként és magánemberként is jártál már a Paloznaki Jazzpikniken és kedveled ezt a fesztivált. Mit szeretsz benne leginkább?

D.J. : Nem zenészként jártam itt először. Talán a 2. Jazzpiknik lehetett, amikor hallottuk barátaimmal, hogy lesz ez a családias, kicsit a régi Tabán hangulatát megidéző fesztivál – domboldalon, a fűben heverészve hallgathatunk jobbnál jobb zenéket. A nagy fesztiválokon nem biztos, hogy az akkor ott játszó a zenekarokat mind meg tudtuk volna hallgatni, de így tematikusan összegyűjtve sikerült, így egyből belopta magát a fesztivál a szívembe. A másik jó élményem még régről, hogy több zenésztárssal találkoztam ott, akik szintén magánemberként, családdal, kisgyerekeikkel érkeztek a fesztiválra.
Amikor pedig a Fábián Juli & a Zoohacker produkcióval felléptünk itt korábbi fesztiválok alkalmával többször is, megtapasztalhattuk, hogy végtelenül nyitott és felszabadult közönségnek muzsikálhattunk, amit nagyon szerettünk.

zene.hu – Az idei, 6. Jazzpikniken melyik koncertek érdekelnek? Hol találkozhatunk veled a közönség soraiban?

D.J. Nem biztos, hogy mindegyik koncertre eljutok, amelyikre szeretnék, de több fellépő is érdekel az idei felhozatalból, köztük a Kool &  the Gang, mert őket már régen láttam, hallottam. Aztán az Incognito koncertje érdekel nagyon, hiszen nemrégiben zenélhettünk együtt, Random Tripen vendégünk volt Vanessa Hayes, az Incognito egyik énekese. Hatalmas élmény volt ez számunkra, de ő is nagy örömmel beszél a közös koncertünkről, lehetséges, hogy most újra találkozunk és megbeszélünk egy újabb közös Random Trip koncertet.

zene.hu – Mivel készültök a jazzpiknikes Random Trip koncertre? Újra zenélhettek Dés Lászlóval, milyen érzés ilyen zenei nagyágyukkal együtt dolgozni?

D.J.: Végtelenül megtisztelő volt, hogy a nemrégiben megjelent Random Trip Zenehíd című lemezén, amelyen összesen 50 zenész dolgozott, két igazi zenész legendával, Tátrai Tiborral és Dés Lászlóval is együtt zenélhettünk. Hihetetlen jó látni, hogy ők ugyanolyan lelkesedéssel és szeretettel fogadják el a Random Tripes felkéréseket, mint a legelső alkalommal. Bár zenész generációs különbség van köztünk, mégis a zene szeretete, a jó értelemben vett csibészség és az a szűnni nem akaró tűz, amivel pályánk elején elkezdtünk zenélni, mindannyiunkban benne van, ez közös. Emiatt egy kicsit sem érezzük, hogy szakadék lenne közöttünk. Ahogy a Zenehíd mottója is mondja: „A zene, ami összeköt, a zene, ami összetart.”
Kitűnő zenészek felszabadult örömzenéjét kapja majd várhatóan a jó zenére, örömteli hangulatra nyitott közönség a Random Trip koncertjén a Paloznaki Jazzpikniken.


Az ország legnépszerűbb improvizatív produkciója olyan neves vendégfellépőkkel érkezik a Paloznaki Jazzpiknikre, mint: 
Dés László – szaxofon 
Zoohacker – elektronika, billentyűk
Heincz Gábor ’Biga’ – ének, gitár
Herbert Shaw (Soul Surge) – ének, rap
Péterffy Lili – ének 
Drapos Gergő (Péterfy Bori & Love Band) – basszusgitár
Cséry Zoltán (Patché, Barabás Lőrinc Quartet) – billentyűk
DJ Q-Cee (Vinyl Warriorz) – lemezjátszó, beatbox 
Delov Jávor – dob

Augusztus 5. 19:30 – 21:00, T-Systems Nagyszínpad

 

[2017.08.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még