2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Március 1-jén nyit az Erkel Színház
Tanévzáró vizsgakoncert Győrben
Generációk: jubileumi Győri Balett-est a MÜPA-ban
˝Lepjél meg!˝ - Interjú Kiss Jánossal, a Győri Balett igazgatójával
Adventi Szentivánéji álom-balett a MÜPA-ban
Bíró Zsolt - Zene.hu: "Óriási dolog, higgye el."
Remek szezon vár a Győri Balettre
A Győri Balett az Arénákba viszi a Diótörőt
Kedd: élőben a Győri Balett mindennapjai
Diótörő flashmob, mert ilyen még nem volt
Kapcsolatok
Győri Balett

Szabadság előtt a Győri Balett

Sikeres, kemény évadot zárunk, mindenki büszke lehet a munkájára! – hangsúlyozta Kiss János, a Győri Balett igazgatója az évadot lezáró társulati ülésen nemrég, a Győri Nemzeti Színházban.

"Győr utazó nagykövetének” nevezte a Győri Balettet Rózsavölgyi László, az önkormányzat Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke, hiszen az évadban 63 előadáson mutatkoztak be 13 produkcióval Európa számos városában. Az idei bemutatók is telitalálatok lettek, melyet a kirobbanó közönségsiker mutat, amellyel a művészi bátorságot díjazták – emelte ki Rózsavölgyi László.

Kiss János felidézte, a 37. évadát zárta a társulat, a legnehezebb feladat az örökös megújulás, mindig valami újat mutatni, hogy elkápráztassák a közönséget. Az előadások mellett számos rendezvényen is felléptek, ahol a várost képviselték. „Új gyerek” a Rómeó és Júlia előadás, melyben csaknem az összes táncos bizonyítani tudja tehetségét a színpadon. Vámos György alkotásával 2018-ban többek között Olaszországban lépnek fel.

Nagy kihívást jelentett a művészek számára a Diótörő az Arénákban produkció. A nagyszabású karácsonyi balettelőadást a győri Audi Aréna mellett Debrecenben, Veszprémben is telt házas közönség előtt mutatták be. Mivel a társulat fontosnak tartja, hogy a gyerekekkel megszerettessék a táncművészetet, a színházat, megérte a fáradozás – emelte ki az igazgató.

A Romance című darabot a Kodály Zoltán-emlékév kapcsán vitték színpadra, melyet az év nyitányaként a Művészetek Palotájában mutattak be, a győri közönség pedig a Magyar Táncfesztiválon láthatta először. Ahogy A varsói menekült című egyszemélyes előadást is, s mindkét darabot Velekei László művészeti vezető koreografálta.

A táncfesztiválról szólva az igazgató kiemelte, az idei, tizenharmadik fesztiválon 36 társulat lépett fel hazánk legnagyobb táncos fesztiválján városunkban, amely évről évre bővül, és egyre több látogatót vonz.

A balettművészek munkáját számos elismerés kísérte az idei évadban is. Berzéki Melinda Kardirex-díjat, Daichi Uematsu az Audi Hungaria a Minőségi Táncművészetért-díjat, Fuchs Renáta Carmen-díjat, Pöntör Bernadett Magyar Kultúra Napi elismerést, Pátkai Balázs a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést, Matuza Adrienn az Évad Legjobb Női Táncművésze-díjat, Berzéki Melinda Taps-díjat, Pátkai Balázs Taps-Életműdíjat kapott.

A társulatot elhagyja Hardi Beatrix, Laura Fernández, Hancz Alexandra, Balikó György és Hegyi Réka. Kiss János törzsgárda tagságért elismeréseket adott át. Gyurmánczi Diána, Krokker Katalin 10 éve, Szalai Judit 15 éve, Kara Zsuzsanna, Fuchs Renáta és Pátkai Balázs 25 éve a Győri Balett tagja.

Kiss János végül elmondta, a társulat még gőzerővel próbál a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál nyitógálájára, a táncosok csak azt követően mehetnek el jól megérdemelt szabadságukra.

GYP
Fotó: Marcali Gábor

[2017.07.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még