2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

A hétvégén tartják a Barokk Randevút

Barokk Randevú címmel kétnapos fesztivált rendeznek július 1-2-án a keszthelyi Festetics-kastélyban. A fellépők között lesz számos olyan produkció, amely a barokk zenét modern felfogásban mutatja be.

A zenekedvelő ínyenceket várják július 1-jén és 2-án a Barokk Randevúra, ahol többek között Bach, Vivaldi és Pergolesi méltán népszerű mesterműveivel találkozhatnak, a gyönyörű Festetics-kastélyban, Keszthelyen.

A kétnapos komolyzenei koncertsorozat pazar szórakozás főúri módon berendezett helyszínen, rendkívüli igényességgel összeállított barokk zenei programmal. Ráadásul a nagykoncertek között, a kastélykertben kamarazenéléssel idéződik meg a korabeli udvari társasági élet hangulata.  

Fellépők:  

Swing á la Django A magyar autentikus zenét és a francia manouche swing világát egyedül álló módon cimbalommal ötvözik, külföldön is óriási sikereket érnek el. Koncertjeiken a gyökerekhez mennek vissza, legnagyobb ihletőjük Django Reinhardt - a belga származású műfajteremtő gipsy-jazz gitáros – melynek nyomdokaiba lépve idézik fel a 30-as 40-es évek hangulatát, ám a zenekar ezen a koncerten a barokk zenét ötvözi a django swinggel. A Prima Primissima és Artisjus-díjas művészekből álló zenekar koncertje különleges zenei élményt ígér.  

Budapest Saxophone Quartet A Budapest Saxophone Quartet tagjai 2004-ben szereztek diplomát a Párizsi Zeneakadémián. Az Artisjus-díjas zenekar az elmúlt 19 év alatt közel 1000 hangversenyt adott Magyarországon és külföldön. A Keszthelyről származó, jelenleg Ausztriában dolgozó Bányai Júlia énekesnő és a Budapest Saxophone Quartet együttműködése 3 évre nyúlik vissza. Számos alkalommal koncerteztek együtt, melyek mindegyikére a letisztult, egyedi hangzás és az örömteli előadásmód volt jellemző. Mostani hangversenyükön Vivaldi és Handel művei szólalnak meg.  

Budafoki Dohnányi Zenekar A Budafoki Dohnányi Zenekar Magyarország egyik legdinamikusabb és legsokoldalúbb szimfonikus zenekara. Hollerung Gábor Liszt Ferenc-díjas karnagy, érdemes művész irányítása alatt rövid idő alatt előkelő helyet vívott ki magának a magyar zenei életben, az elmúlt években pedig az ország egyik vezető komolyzenei együttesévé vált. A fesztivál rezidens zenekaraként két nagyszabású koncertet adnak kamarazenekari felállásban.

[2017.06.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még