2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Most olyan könnyű minden - Quimby Pécsett
Megérkezett a reakció! A Quimby közleményt adott ki
 A legbulisabb nyárzárás a Tisza-parton volt
Quimby 25 - így ünnepel a népszerű együttes
Íme a Quimby új klipje - mutatjuk a Tükrök olcsón videót
Itt a Quimby új album - Jónás Jelenései 
Quimby 25: Vissza a jövőbe! - képekben az Arénakoncert
Kapcsolatok
Quimby

Quimby klip, szürreálisan

Egy szürreális világba húzz be a Quimby friss klipje, mely az Üzenet nincs című számhoz forgott. A zenekar tavaly ünnepelte 25. jubileumi születésnapját, a mostani turnén pedig a Micsodaországhoz hasonló látványvilágot viszik mindenhová, amihez jól illeszkedik a most megjelent videó is. 

Az Üzenet nincs a zenekar tavaly megjelent új albumán, a Jónás Jelenésein szerepel és bár csak most indul igazán a szezon, máris koncertslágerré avanzsált. Most, a dalban megálmodott világ filmen is megelevenedik, melyről így mesél Kiss Tibi, a zenekar frontembere: „A dal egy képzeletbeli tengerparti városban játszódik, szellősen ehhez a környezethez fűződő kalandokról és érzésekről szól. Enyhén filozofikus, szemlélődő szemszögből vizsgálja külső és belső világunkat. Zeneileg latinos, laza, táncos szertartás, ami amolyan tűz körül táncolós hangulat.”

A klip az Umbrella támogatásával készült, rendezője Emil Goodman így beszél a videó születéséről: „Nagy kihívás úgy készíteni klipet, ahogy sok évvel ezelőtt szerettem csinálni. Egyedül, gyors trükköket alkalmazva, sokszor szabadon asszociálva készítve a jeleneteket. Így a legtöbb jelenet reggel kávé mellett lett kitalálva, aminek estére már el is kellett készülnie. A hosszú dal és a dinamikus vágás miatt sok jelenetet kellett gyártani, így egy hosszú napba négy teljesen kész jelenetnek is bele kellett férnie. A zenekar tele van izgalmas vizuális ötlettel, azok egy részét is beleépítettem. Kevert technikával zöld háttér előtt felvett jelenetek kerültek a digitálisan épített környezetbe. A filmecske egy tengerparti városka éjszakájába mutat bele ahol egy párhuzamos világ történései egyre jobban épülnek bele a való világba. A zene táncra perdíti az ember belső világát. A zene ritmusáról nekem mindig egyfajta szeánsz jutott eszembe így az is egy fő motívum lett. A csillagász belelát a túlvilágba. A buszon utazó könyvet olvas, és a képek megjelennek a fejében...”

A zenekar a tavalyi születésnap után idén tavasszal megjelentette az azt megörökítő DVD-t, a Micsodaországot, a nyár kezdetével pedig egy hatalmas ugrással vetette bele magát ismét a koncertezésbe. A budapesti éjszaka legközelebb július 5-én lesz tőlük hangos, amikor a Kobuciban fordítják ki a helyet a négy sarkából. 

– zene.hu –

[2017.07.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még