2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Sziget 2014: Imagine Dragons koncerten jártunk - képekben
Sziget live stream - nézz online az eseményeket
Kicsit pop, kicsit rock, de nagyon Imagine Dragons!
Hatalmas ünnepre készül Sopron, ne hagyjátok ki! 
Kapcsolatok
Imagine Dragons

Colours Of Ostrava: Egy különleges fesztivál egy különleges helyszínen

Minden évben igyekszünk nem csak a magyar fesztiválokról beszámolni, hanem lehetőség szerint az elérhető közelségben lévő külföldiekből is bemutatni néhányat.

Az idei évben egy kisebb cseh fesztiválra invitáljuk a kedves olvasókat, nem utolsó sorban azért, mert gyermekkorom kedvence a Midnight Oil itt adja a hozzánk legközelebb eső koncertjét.

Fő fellépők, helyszín

A július 19 és 22-e között a csehországi Ostravában, azon belül is a Dolní Vítkovice nevű régi ipartelepen megrendezésre kerülő idei Colours of Ostrava fesztivál remek headliner-ekkel készül a 2017-es évre: Imagine Dragons, Jamiroquai, Norah Jones, Justice, alt-J, Midnight Oil, Birdy, Moderat, LP, Michael Kiwanuka, Laura Mvula, Benjamin Clementine, UNKLE, Booka Shade, Nouvelle Vague, Afro Celt Sound System és még sorolhatnánk.

A 2017-es Colours of Ostrava több mint két tucat külső és belső helyszínen, közel 350 eseményt fog felvonultatni, páratlanul változatos kortárs és klasszikus fellépőkel, az elektrótól a világzenéig, a dzsesszen, az indie rockon keresztül a reggae-ig. A fesztivál látogatói zenekarok, Dj-k, filmvetítések, workshoppok, színházi előadások, művészeti installációk közül válogathatnak majd.

Fesztivál az Acélművekben

De a változatos program csak egy dolog, ami a Colours of Ostravát különlegessé teszi. A fesztivál a város régi bányájának és fémművének a területén kerül megrendezésre, ami az Európai Kultúrális Örökség részét képezi, és egyetlen más európai helyszínhez sem fogható. Az ipari külső ellenére a fesztivál számos zöld illetve csendes, árnyékos területtel rendelkezik, amik ideálisak a napközbeni pihenésre és feltöltődésre is. Ami a szálláslehetőségeket illeti, szintén elég változatosak a lehetőségek: a festői Ostrava-sziléziai kastély körüli kempingtől a legmagasabb igényeket kielégítő belvárosi hotelekig szintén minden megtalálható. Bármelyikre is esik a választá, nem kell nagy távolságokat megtenni a fesztiválig, mivel az csak 3 villamosmegállóra esik a városközponttól.

A 2002-ben alapított Colours of Ostravát a TheGaurdian.com 2016-ban Európa legjobb 10 fesztiválja közé sorolta. Szintén a Colours of Ostrava a szervezője a az ingyenes Utcazene fesztiválnak is Ostrava központjában, a Czech Music Crossroads zenei konferenciának és a nemzetközi Meltingpot fórumnak, ami 2015-ben volt először része a fesztiválnak.

Olcsó árak

A négy napos bérletek 96 EUR-ba kerülnek, és megvásárolhatók a fesztivál weboldalán a www.colours.cz oldalon, és Ticketpro-n keresztül is. A kemping és parkolójegyek szintén online megválthatók. Végül de nem utolsósorban: az étel és italárak a fesztiválon nagyon elfogadhatóak: egy korsó sör nem sokkal kerül többe 1 eurónánal.

Plussz kikapcsolódás

Ha van egy kis időd, miért ne töltenél még el egy pár plussz napot a város varázsának felfedezésével? Ostrava Csehország harmadik legnagyobb városa és a valaha volt cseh acélipar szíve, központja. A szlovák és lengyel határ közé ékelődöt Ostrava lélgezetelállító kilátást nyújt a Beskydy hegységre és minden megtalálható benne: változatos és gazdag történelem, nyüzsgő kultúrális és társadalmi élet, és gyönyörű táj.

Több információért kérjük látogasson el www.colours.cz oldalra.

-Aretuska

[2017.07.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még