2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Elsőre fura, de a magyar énekesnő bevállalta
Kapcsolatok
Marcellina

Marcellina: "bennem még mindig tüskék vannak "

Marcellinát a Fehérben jöjjön kezdeményezésről is kérdeztük.

Zenei múltad a 80-as évekhez nyúlik vissza. Több évtizedet éltél külföldön. Mikor és miért döntöttél úgy, hogy újból Magyarországon is aktív leszel?

A gondolat, hogy újra itthon is tevékenykedjem, először a rajongók oldaláról jött, de nem igazán tudtam, hogyan fogjak neki. Aztán, amikor elkezdtem a régi anyagaimat (újságcikkek, fotók, videók, hanganyagok) rendszerezni, mert sajnos erre korábban nem fordítottam időt, akkor realizáltam, hogy bennem még mindig tüskék vannak a régi történések miatt, de igazándiból picit igazságtalanul. Miért is gondolja az ember fiatalon, hogy csak az az egy út lehet igazságos, amit saját maga lát! Nézegetve az eredeti videoklipeket rendesen bizsergést éreztem és rájöttem, hogy sokaknak tartozom köszönettel a régi szép és jó dolgokért. Ezért emlékezem elsősorban vak billentyűsünkre Molnár Jánosra, és ezzel a koncertsorozattal folytatjuk az anno megkezdett jótékonysági tevékenységet.

Hogyan fogadtak itthon a régi kollégák, rajongók?

Azt hiszem a jelenlegi idők még keményebbek és rohanóbbak, mint régen voltak, így eléggé ugyanaz a szakmán belüli helyzet, főleg akkor találkozunk, amikor közös fellépés ill. munka van. A rajongók viszont nagyon lelkesek, a közösségi oldalakon örömmel fogadják a jó híreket. De biztosat majd a koncert után mondhatok, ha dugig lesz a ház és azt keményen szét is tombolják! 

Újból indul  a Marcellina PJT?

Sajnos az eredeti felállás már nem tud újra működni, mert ketten, Temesvári Pepó bassgitár és Molnár János billentyűs is eltávozott. Most a koncertek miatt új fiatal zenészekkel próbálunk és bízom, hogy összekovácsolódik a banda, mert a zenészek nagyon jók és a dalok még ma is megállják a helyüket, csak egy egész picit kell frissíteni rajtuk.

Június 3-án jótékonysági koncertre készül, kiknek gyűjtesz és miért pont nekik?

Igen ez a koncert lesz a nyitóeseménye, annak a sorozatnak, aminek bevételéből a Vakok Állami Intézete Alapítványának szándékozunk komputertechnikai eszközöket biztosítani. És hogy miért pont nekik, azt már egy kicsit kifejtettem, egyértelmű, hogy régi billentyűsünk okán, de amikor először csak egy kis koncertet akartam és újra kapcsolatba kerültem A Vakok Állami Intézete alapítványával, kiderült, hogy jelenleg mostoha gyerekek ők, nincs mögöttük erős támogatás, pedig nagy szükség van rá! Ezért érzem feladatomnak, hogy ez a gondolat kinője magát és hátteret biztosítson az egyesületnek.

Elkezdődtek  már a próbák?

Teljes erővel döngenek a próbák! Kicsit hozzá kell szoknom, hogy ez már más lesz, de nagy örömmel dolgozunk, mert a kreativitás hihetetlen energiákat szabadít fel bennünk!

Lesz vendéged? 

Érdekességek lesznek, a vokál szekció két lány tagját Zsuzsát és Mónit a vakok közösségéből választottuk, és a fiú tag Tibor egy nagyon régi barátom, akinek még a Pjt stúdiójában készítettünk hangfelvételeket. Ez teljesen véletlenül alakult így, de a vokál próbákon örömbombák robbannak! Valamint lesz egy különleges vendégem a 14 éves Castagno Claudia személyében, akivel ugye egy hete jöttünk vissza a San Remo Junior Nemzetközi Fesztiválról (20 ország fiataljainak versenye) és nem üres kézzel tértünk haza, hanem Claudia elhozta a harmadik helyezést! Tehát ő is fellép a díjnyertes dalával, amiben most kivételesen én is csinálok egy szaxofon szólót.

Mitől lesz különleges a koncert?

 A koncert neve „ Fehér éjszaka"„  egyesítve a fehér bot, a fehér fény és a fehér szaxofon mondanivalóját. De mindehhez jön még az a különlegesség, hogy a közönség is fehér öltözékben jelenik meg, emelve az eseményünk fényét és hogy mindenki átérezze a mondani valónk hangulatát.

[2017.06.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még