2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

˝Tele van a város tehetséggel˝...

S most kivítelesen nem szerelemmel van tele a város, azaz Győr.  Hiszen fiatal tehetségek mutatták meg tudásukat nemrég a Tálentum gálán azzal a nem titkolt céllal, hogy minél nagyobb körben lássák és hallják, milyen csodálatos értékeink vannak Győrben úgy a zenében, a képzőművészetben, a természettudományokban, az irodalomban, mint a sportban.

Borkai Zsolt polgármester, a rendezvény fővédnöke, az esemény megnyitóján a Hotel Konferenciában kiemelte, a tehetség önmagában nem elég, szorgalmasnak, kitartónak és elhivatottnak is kell lenni, hogy az ember kibontakoztathassa tehetségét és elérje a kitűzött célját. A tehetségekre oda kell figyelni, felkarolni őket, hiszen hozzájárulnak a nemzet kultúrájához, fejlődéséhez önbecsüléséhez. A tehetségek segítése az egész társadalom feladata, úgy, ahogy a Tálentum műhely és a tehetséggondozásban résztvevő győri szakemberek küldetésnek tekintik a csiszolatlan gyémántok felkarolását, segítését.

A polgármester kitért a júliusi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra is, amelyen ötven ország fiataljai vesznek részt. A rendezvény szintén a tehetségek felkutatásáról, felmutatásáról szól, arról, hogyan válhatnak a jelen tehetségei a jövő példaképeivé.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő a Tálentum Műhelyről elmondta, a szervezet együttműködik a győri oktatási és nevelési intézményekkel, feladatuk a kiemelkedő képességű gyermekek, fiatalok felkutatása az óvodától az egyetemig, valamint a fejlődésükhöz szükséges képzések biztosítása. A képviselő rámutatott: a tehetségépítés nem csak szakmai, hanem közösségi és társadalomépítő program is, amely meghatározza nemeztünk jövőjét.

Blazovicsné Varga Marianna a Győri Tankerületi Központ igazgatója büszkén jelentette be, hogy a tankerületbe tartozó 27 ezer tanulóból több mint kétezren ebben a tanévben a különböző versenyeken 1-3 helyezést értek el, vagy különdíjakat nyertek. A jól teljesítő diákoknak, a felkészítő tanáraiknak és a szüleiknek fontos az elismerése, ezért hagyományteremtő céllal „Kiválók a kiválóaknak” címmel a Győri Filharmonikus Zenekar egy élménykoncerttel, a Győri Balett pedig egy előadással ajándékozza meg az őket.

A Tálentum gálán elsőként a legkisebbek, a Tárogató Óvoda Lepke Tagóvodájának ovisai balett előadását láthatták Kőhalmi-Kara Zsuzsanna balett-művész vezetésével a jelenlévők. A gazdag program szünetében az Apor művészeti iskola tanulóinak munkáit, a város művészeinek kiállítását, valamint a GYMSM-i Pedagógiai Szakszolgálat által az EYOF-ra meghirdetett mese és versíró, és a rajzverseny díjazottjaink munkáit tekinthették meg az érdeklődők.

gyorplusz.hu
Fotó: O. Jakócs Péter

[2017.05.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még