2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Búcsúzik a népszerű magyar formáció - március 31-én adják az utolsó koncertjüket

Utolsó koncertjét adja jelenlegi felállásában a Bin-Jip március 31-én az újbudai A38 hajón. A kísérleti elektronikus zenét játszó formációtól két alapító tag, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint elbúcsúzik.

 

    A Bin-Jipben a ritmusokért, a hangmintákért és a scratch-ért felelős Andrew J (Józsa András) 2009 óta dolgozik együtt Harcsa Veronika énekessel és Gyémánt Bálint gitárossal, akik a jövőben egyéb projektjeikre fognak fókuszálni - szerepel a szervezők közleményében.

    Mint írták, Andrew J a március 31-i koncertet követően a Bin-Jipet Kaltenecker Zsolt billentyűs alapító taggal (ő 2012-ig játszott a formációban) és Lantos Zoltán hegedűssel viszi tovább különleges vendégénekesek közreműködésével, akiknek a kiléte hamarosan nyilvánosságra kerül.
    A 2010 óta aktívan koncertező Bin-Jip alternatív elektronikus zenét játszik trip-hoppal, rockkal, technóval fűszerezve. Az elmúlt öt évben Harcsa Veronika énekes-dalszövegíró, Gyémánt Bálint gitáros és Andrew J zenei producer közösen írta a dalokat. Utóbbi a koncerteken a zenei alapokat, a hangminták többségét élőben keveri, így a változó instrumentális dj-alap nagy szabadságot adott Veronikának és Bálintnak, akik improvizációval és dzsesszelemekkel tették egyedivé a megszólalást.

    A Bin-Jip Enter című bemutatkozó lemeze 2010 őszén jelent meg Magyarországon és Japánban; az anyag a 2011-es Fonogram díjátadón az év alternatív albumának járó díjat nyerte. A zenekar 2013-ban dupla koncertet adott a budapesti Planetáriumban, ahol a Kiégő Izzók vizuális csapata térhatású animációkkal vetítette be a teljes kupolát. Az estről Blu-ray és DVD kiadvány is készült. 2014 decemberében jelent meg a második, Heavy című album, amelynek bemutatóját a Művészetek Palotájában tartották Erik Truffaz világhírű svájci-francia trombitás vendégszereplésével.
    Az együttes Noway Boy című dalához készült élő felvételt két évvel ezelőtt a hónap videójának választotta a BalconyTV New York-i szerkesztőinek csapata.

 

MTI

[2017.03.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még