2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Bejelentették a Szegedi Szabadtéri 2017-es műsorát
Szerelmes Shakespeare a Madách Színházban
Ők alakítják Esmeraldát A Notre Dame-i toronyőrben
Ben Hur a RaM Colosseumban - szereposztás, infok
Ügyes kis hazugságok a Madách Színházban - jegyek itt
Jön a Szerelmünk, Shakespeare Fesztivál a Madách Színházban
Alföldi, Pálmai és Hernádi is szerepel a Shakespeare-vígjátékban    
Képgalériák
Fishing on Orfű
Kapcsolatok
Szegedi Szabadtéri Színpad
Madách Színház

LOVASI50 - egy félévszázados fennállás ünnepe régi-új felállásban

A 2017-es Fishing on Orfű első napján jártunk

Június 20-án, kedden este fél kilenckor a fesztiválbusz kellemesen és éppen kényelmes telítettségi szinttel hagyta el a pécsi pályaudvarnál kialakított kifutópályáját. Osztálykirándulós hangulat, alapozó zsizsgés uralta a járművet: végre fesztiválozunk!

Az égiek is kegyesek voltak, ideális volt a hőmérséklet és csapadéknak sem lógott fenyegető lába. Kedélyes estének nézhettünk tehát elébe. A kempingbe érve némileg feltűnő volt, hogy nagyon extrém party-arcok nem nagyon voltak felfedezhetőek és lencsevégre-kaphatóak a Fishing-látogatók idei felhozatalában. Ez talán annak a számlájára is írható, hogy az első napon inkább az idősebb generáció képviseltette magát.

Az este bemelegítéseként a RacKaláka játszott, ez a Rackajam és a Kaláka kooprodukciója volt: egy kicsi ez, egy kicsi az, de szuper egyveleg kerekedett belőle, az biztos. Takács Eszti a Borfalu mellett hozta a szokásos kiváló színvonalat és hangulatot, a CSÍK zenekar pedig rezesbandával kiegészülve szintén kellőképpen felfűtötte a hangulatot – különösen a Csillag vagy fecskével. Ismerősökkel találkoztunk úton-útfélen, volt mulatozás, örömködés, derűre bor - és a szúnyogok se csíptek (annyira)… És az az illat… Ez Orfű.

Egy kemping-tiszteletkör után visszatértünk a Kacat nagyszínpadhoz (amely - mint később megtudtam az urban legend-et - Beck Zoli kutyájáról kapta nevét), hiszen 22 órakor ott kezdődött a Lovasi 50 születésnapi nagykoncert. A hely adottságaiból adódóan könnyű bekukkantást nyerhettünk a backstage-be, ahol többek között Kiss Tibi és Kispál András is már gyülekezett és készült a koncertre.

Még a beállás zajlott a színpadon, amikor az ünnepelt, Lovasi András személyesen is megjelent a színen, mire a tömegből felharsant egy spontán Boldog-boldog-boldog születésnapot kórus, amit a Művész úr szerényen elhessegetett (de szíve mélyén bizonyára melengetve érezte magát).

Aztán belecsaptak a húrokba és megkezdődött az irdatlan és nyilvános (relatíve persze) szülinapi házibuli. Volt fényerő, hangerő, megnyerő. Volt Napozz holddal, Alkohol (alias „Tiszta udvar, rendes ház”) – természetesen nemcsak dal formájában.

Volt váratlan hangszerszóló, a lábdob pedig már szinte a szívünk helyett dobogott – és szerencsére egy éjjeli lepke se repült bele Lovasi szájába. Örömmel hallhatták a közönség nem autóval érkezett női tagjai, hogy a Quimby-s Kiss Tibi rajta lesz a következő buszon - ezt megnyugtató volt tudni és máris megérte annak, aki a fesztiválbuszra bazírozott. De a buszos nótán kívül akadt még autós és vonatos szám is, és persze volt Emese és még rengeteg Kispál és a borz és Kiscsillag sláger. Líviusz segített rappelni (vagy inkább hadarni?), volt Egy az egyben – azaz a „Fehér indián” (igaz, spontán, egy technikai zavart áthidalandó), az Idáig tudom a történetet, és Lovasi legújabb-frissebb dala, a Nincs igazság, csak béke.

Volt a Kiscsillagtól a Tudtam, hogy jönni fogsz és a Légy szíves Németh Jucival, és persze akkor már a Kispálos De szeretnék is. Igazi gálaműsor volt ez, kevés dumával, sok vendégművésszel, folyamatos zene-mulatsággal, nosztalgiázással, előremutatással, jelen-élvezéssel. Vonóstriós-mulatóssal, a fiatal Lovasi találkozásával az ""öreggel" és még sok minden más, ...csak úgy, finom utalásféleképpen.

Egyszóval rengeteg minden, ami azt mutatja, hogy Lovasi András igenis élt – sőt, szerencsére még él és aktívan alkot és zenél is.

„Ami azt mutatja, hogy éltem
És minden úgy lett-e, mint amitől féltem”


Azt gondolom, így kell megadni a módját a félévszázados fennállás megünneplésének: így mulat egy igazi magyar úr, ilyen egy házibuli a javából. A jó házigazda pedig – bár elég sokat búsla- illetve bosszankodott az elromlott erősítője miatt – azért udvariasan érdeklődött afelől is, hogy a vendégei hogy érzik magukat. Nekem pedig most egy picivel még szimpatikusabbá vált András, miután megtudtam, hogy ő is Ikrek csillagjegyben született és hogy az én egyik kedvenc dalom valószínűleg az ő egyik kedvelt dala is: a The Sounds of silence a Simon and Garfunkeltől – hiszen ezt a dalt is eljátszották ezen az estén..

Ezen a monstre koncerten valószínűleg mindenki hallhatta a kedvenc dallamát es ritmusát. És a tömeg - természetesen - éljenzett

 

A 2017-es Fishing on Orfű első napján jártunk képekben

Írta: Zsenilia

Fotó: Takács Miklós

 

[2017.06.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még