2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Jön a VII. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra - íme a fellépők névsora

Március 31. és április 2. között újra Gyulára várják a családokat!

Idén immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a patinás gyulai Várkertben a Gyulai Kolbász - és Sódarmustra.

A rendezvény, mely minden évben szezonnyitónak számít a gasztro-kulturális fesztiválok között, fantasztikus nagykoncerteket, sokszínű programokat és három napos bevezetést kínál a magyar gasztronómia kiemelkedő csodájának: a gyulai kolbász és sódar világába.

Ezen a hétvégén minden a hungarikumról és a jókedvről fog szólni!

Március 31-én pénteken délután 13:00 órakor kezdődik a rendezvény, ahol már megtekinthetőek lesznek a Kiállító Sátorban elhelyezett füstöltáru különlegességek, többek között sonkák, kolbászok. A hivatalos megnyitót követően a fesztivál szakmaiságát igazoló megemlékezés lesz látható a híres gyulai hentesekről.

Ezt követően pedig máris a szórakozásé a főszerep a Hevesi Happy Band-el majd a Muzsika TV sztárjaival, akik a legjobb mulatós slágereket egy TV felvétellel egybekötött show-ban hozzák el a közönségnek. Többek között fellép Josh, Balázs Pali, Tilinger Attila és sokan mások!

A szombati napon már a délelőtti órákban ínycsiklandozó ételbemutatókra kerül sor. Lesz tradicionális, igazi gyulai disznóvágás, erdélyi konyhabemutató, sonkaszobrászat, hungarikum túra, pazar kolbász és - sonkakiállítás majd ezek zsűrizése hozza meg a közönség kedvét egy "jó gyulai" ebédre.

A sonkán kívül senki nem marad pácban, hiszen ebéd után remek programok gondoskodnak majd a mozgásról!

Délután az NRG tánciskola és a Polde Dream rúdfitness performanszai után az Over3 fiatal együttes lép színpadra. A szombat esti buliról a Dirty Slippers lemezbemutató koncertje és a Republic idei első magyarországi kétórás nagykoncertje gondoskodik! Aki nem fárad el késő este Karaoke disco keretein belül csillogtathatja meg énektudását.

Vasárnap sem lesz hiány az étvágygerjesztő fogásokból. Látványdisznóvágással indul a reggel, majd az erdélyi gasztrokultúra egy szegmensébe nyerhetnek bepillantást az érdeklődők, a gyergyószentmiklósi kulináris különlegességek megismerésével.

A Viharsarki Kolbászbajnokságon összemérhetik tudásukat az előző év kolbászkészítő versenyek nyertesei.

A szervezők idén kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a kolbász és - sonkakészítés kultúráját a legkisebbek már gyermekkorukban megismerhessék és megszerethessék. Így a gyermekműsorok előtt a kicsiknek lehetőségük nyílik majd izgalmas kölyök kolbászkészítési bemutatón részt venni, és ezáltal elsajátítani a magyar gasztronómia egy szeletét. A délutáni eredményhirdetések után a gyulai Pernahajder Campbell koncertezik a színpadon négy órától és "melegíti be" a táncos lábú közönséget a fesztivál zárásaként majd kiváló hangulatot teremtő, a "Nélküled" dalukkal hatalmas sikert aratott Ismerős Arcok zenekarnak, akik minden hazai és határon túlról érkező látogató szívét kívánják megdobogtatni érzelmes zenéjükkel.

Egy biztos, aki ellátogat családjával március 31 és április 2 között Gyulára, garantáltan feledhetetlen és örök élményekkel távozik majd a VII. Gyulai Kolbász- és Sódarmustráról!

[2017.03.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még