2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Minden várakozást felülmúló sikerrel zárult a különleges Advent Vásár

Minden várakozást felülmúló sikerrel zárult a Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vására.

Hosszú hónapok kitartó munkájának köszönhetően, szombat délelőtt hatalmas érdeklődés övezte a Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vásárát. A Várkert Bazár aulája csordultig telt jószívű, segíteni vágyó emberekkel. A kézzel készült karácsonyi portékák árusításából befolyt rekordösszegű bevétellel a szervezők a rákos és leukémiás gyermekek gyógyulásáért küzdő Őrzők Alapítványt támogatják. Az egész délelőtti eseményt az adományozás mellett a zene és a tánc fűszerezte meg: a program az Újbudai Junior Ki Mit Tud nyerteseinek fellépésével (ének, vers és próza kategóriában) kezdődött, majd az Újbudai Babszem Táncegyüttes előadását láthatták az érdeklődők. Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar koncertje is igen népszerűnek bizonyult a kicsik és nagyok körében, sokan énekeltek, és mondókáztak közösen a RINGATÓ foglalkozás keretein belül is, zárásként pedig a Petőfi Musical Stúdió növendékeinek előadásán szórakoztak a gyermekek. 

Király Nórának, a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) alapítójának régóta dédelgetett álma volt életre hívni egy, a civil szféra összefogásával megvalósuló jótékonysági vásárt. A legnagyobb hazai családokat segítő szervezetek képviselői az első hívó szóra igent mondtak a felkérésre, és időt, energiát nem sajnálva vállalták, hogy maguk által készített karácsonyi ajándékok árusításával segítik a beteg gyerekek gyógyulását.

Hónapokon át készültek a lekvárok, a szebbnél szebb karácsonyfadíszek, szappanok, mécsesek és mézeskalácsok azért, hogy az értük kapott összegből lehetőség nyíljon felújítani egy olyan, jelenleg romos állapotú lakást, amely arra szolgál, hogy a Tűzoltó utcai klinika kis hősei a kezelések alatt végig családtagjaik közelében tartózkodhassanak.

Több szempontból is sikeres volt

A Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vására több szempontból is hatalmas sikerrel zárult: egyrészt a közös készülődés, kézműveskedés remek lehetőséget teremtett a „csapatépítésre”, a vásári árusítás pedig a bemutatkozásra, arra, hogy az érdeklődők jobban megismerhessék egy-egy civilszervezet tevékenységét.

A vásárral sikerült ráirányítanunk a figyelmet az adventi készülődés lényegére is, többek között arra, hogy egy szívvel-lélekkel készült ajándék sokkal értékesebb a boltban kapható drága, gyakran feleslegessé váló termékeknél.

A legnagyobb siker pedig, hogy meg tudtuk mutatni, mekkora erő rejlik a civilek összefogásában, hiszen a közel ötven szervezetnek egy délelőtt leforgása alatt sikerült kicsivel több, mint 1,5 millió forintot összegyűjtenie az Őrzők Alapítvány javára. 

[2016.12.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még