2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Koronázási Ünnepi Játékok 2015: Bemutatkoznak az új helyszínek
Győrkőcfesztivál: díjeső a nyár elején
Emlékfoltozók a Vaskakas Bábszínházban
Emlékfoltozásból jól vizsgázott - interjú a rendezővel
Hernádi Judit Győrben mutatja be önálló estjét
Kapcsolatok
Kocsis Rozi
Vaskakas Művészeti Központ/Vaskakas Bábszínház

Megyei Prima-díjakat adtak át Győrben

Immár 12. alkalommal adta át a VOSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete a Megyei Prima-díjakat. Az elismeréseket idén magyar oktatás és köznevelés, magyar tudomány, valamint magyar színház- és filmművészet kategóriákban osztották ki.

Az egykori győri zsinagógában tartott rendezvényt Sragner László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Győr-Moson-Sopron megyei elnöke nyitotta meg, majd a köszöntő beszédek után az arra érdemes vállalkozásoknak átadták a megyei Év Vállalkozója okleveleket. Ezeket idén Bakus József a Pannonsys Services Kft. ügyvezetője, Bella Tamás a Kútház Kft. ügyvezetője, Wágenhoffer Attila egyéni vállalkozó, Pintér József a Motor Welt kft. ügyvezetője és Szalai Tamás a Nádor Étterem tulajdonosa kapta. A gálán bejelentették azt is, hogy december elején Budapesten az országos Prima Primissima Gála napján Országos Év Vállalkozója oklevelet kap Győr-Moson- Sopron megyéből Dr. Kovács Péter a Funkció Kft. alapító igazgatója és Szabó Dávid a Szintézis Zrt. vezérigazgatója.

A vállalkozói elismerések után átadták a Győr-Moson-Sopron Megyei Prima-díjakat:

A díjat Magyar oktatás és köznevelés kategóriában Kocsis Rozi, Blattner-díjas bábművész, rendező, a Vaskakas Bábszínház igazgatója kapta.

„A mi ars poeticánk az intim bábelőadások létrehozása, a költői, a metaforikus, az abszurd és a szürreális világ megmutatása a gyerekeknek, és olyan színházi előadások létrehozása, ami a felnőtteknek is mond valamit. Mert egy jól sikerült előadás több rétegű, és egy igazán jó gyerek előadást a felnőttek is élveznek.”

Magyar tudomány kategóriában Dr. Skaliczky Zoltán idegsebészt, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosát, szervezési igazgatót ismerték el.

„Szakterületemen az emberi öregedéssel jelentkező gerincproblémák a leggyakoribbak, akkor is, ha nem ezek jelentik a bravúr sebészetben az igazi kihívásokat. E mellett a balesetek sérültjeinek kezelése is nagy feladatot jelent osztályunknak. Győr kiemelt helyen van ebből a szempontból. A harmadik leggyakrabban előforduló betegségek osztályunkon sajnos a daganatos megbetegedések, és újabb területe az idegsebészetnek a stroke-os betegek ellátása.”

Magyar színház- és filmművészet kategóriában Gáti Oszkár, Jászai Mari-díjas színész, a győri Menház Színpad alapítója, művészeti vezetője érdemelte ki az elismerést.

„Az elmúlt évben a Menház Színpadon játszott 43 produkcióból a nézők átlagosan nyolcat - tízet megnéztek, de voltak olyanok, akik mindet. Ez közel 1300 visszajáró nézőt jelent.
Vannak olyan produkciók, amelyekre tíz perc alatt elfogy a jegy, ez abból is adódik, hogy igyekszem a legjobb előadásokat Győrbe hozni.”

A Prima Primissima-díjat 2003-ban alapították. A kezdeményezés sikert aratott, a vállalkozói szféra felismerte a példaképállítás fontosságát. 2005-től az ország megyéi is csatlakoztak, megszülettek a területi Prima-díjak. Mára az ország minden pontján önálló elismerésben részesülhetnek a megyék legjobbjai.

– zene.hu –
 

[2016.11.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még