2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Az Ivancsics Ilona és Színtársai alkotóműhely
Kapcsolatok
Iváncsik Ilona és Színtársai

Szenzációs! Ivancsics Ilona társulatát közel félmillió néző látta! 

 Az Ivancsics Ilona és Színtársai alkotóműhely a 2016/2017-es évadban ünnepli megalakulásának 10. évfordulóját. Szélsőségektől mentes, modern alkotóműhelyt építettek és építenek most is; a szakma értékes tradícióit az innovációval ötvözve, magas színvonalú előadásokkal lepik meg a közönséget már tíz esztendeje. 

A Szentendrén alakult társulat ma már nem csak a Dunakanyar publikuma számára biztosít igényes színházi szórakozást, hiszen a fővárosban és vidéken is nagy sikerrel játsszák darabjaikat. Töretlen sikerrel a hátuk mögött a 10. évadban is az újabb célok megvalósításán dolgoznak, idén két bemutatóval is készülnek.

A Szentendrén alakult társulat ma már nem csak a Dunakanyar publikuma számára biztosít igényes színházi szórakozást, hiszen a fővárosban és vidéken is nagy sikerrel játsszák darabjaikat. Töretlen sikerrel a hátuk mögött a 10. évadban is az újabb célok megvalósításán dolgoznak, idén két bemutatóval is készülnek.

Az Ivancsics Ilona és Színtársai (IISZT) alkotóműhely 2007 őszén alakult Szentendrén azzal a céllal, hogy minőségi felnőtt- és ifjúsági előadásokat létrehozva, az irodalmi és színházi kultúrára vágyó Dunakanyar közönségének igényét kielégítse. A társulatot – nemzeti színház-kultúránk értékeinek ápolásáért és építéséért végzett munkájáért - Szentendre városa 2015-ben Pro Urbe díjjal jutalmazta.

Ivancsics Ilona - akit a Szomszédok Vágási Jutkájaként ismert és szeretett meg egy ország - 2007-ben Száguldó Orfeum néven saját színházat alapított. A társulat 2012-től Ivancsics Ilona és Színtársai néven működik Szentendrén és játszik szerte az országban. A színművésznő ma már ennyi év távlatában elmondhatja, hogy az általa alapított és vezetett társulat műsorpolitikája beváltotta a hozzá fűzött reményeket; 22 bemutatót tartottak, 930 előadásukat 330 000 néző látta, és sikerült felépíteniük egy 5000 tagú színházi klubot is.

A valódi belső erővel rendelkező alkotóműhely olyan jelentős művészek nevével fémjelzett színvonalas produkciókat hozott létre, amelyek nem csak a Dunakanyar, hanem az egész ország kulturális életét színesítik. Színtársaik többek között Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművésznő, Koltai Róbert és Pap Éva Jászai Mari-díjas színművészek. Továbbá az IISZT előadásaiban Almási Sándor, Bajza Viktória, Bardóczi Attila, Balázs Andi, Bodrogi Attila, Farkasházi Réka, Hűvösvölgyi Ildikó, Kékesi Gábor, Nagy Enikő, Szabó Győző, Széles Tamás, Szirtes Balázs, Sztankai Orsolya és Török Anna színészi játékát is élvezheti a közönség. A neves rendezők közül pedig dolgoztak már Bencze Ilonával, Kővári Katalinnal, Márton Andrással és Török Tamással is.

Nézz bele a Ki fut a nő után... című videóba! 

Mára kialakult egy stabil nézőközönségük és repertoárjuk is, a közönség számára igyekeznek értéket és komplex színházi élményt nyújtani valamennyi színre vitt művel. Fontosnak tartják azt is, hogy igazi magyar dráma-kincseket hívjanak városukba vidékről, vagy a határon túlról, valamint vállalják, hogy többre érdemes produkciókat szárnyuk alá véve az ország több pontján is bemutassák azokat.

Az IISZT minden esztendőben különlegeset alkotott, olyan ősbemutatókat vitt színre magyar és külföldi szerzőktől, amelyek mellőzöttek vagy ritkán játszottak hazánkban (Mark Dunn: Öt Nő az Esőben, 2010; Richard Strand: Karrier Komédia, 2010; Michael André-Fényes-Szenes: LuLu, 2012; Jókai Anna: Fejünk felől a tetőt, 2014; Hubay Miklós: Elnémulás, 2015.)

Ivancsics Ilona, aki tíz évvel ezelőtt mert egy nagyot álmodni így fogalmazott:„Büszkeséggel tölt el, hogy 10. évadunkat kezdhettük idén ősszel, különös tekintettel arra, hogy mindezt kiváló kollégáimmal együtt értük el. Emlékszem, hogy a házunk nappalijából indult a magánszínház ötlete, készültek a listák, izzott a telefon, csalogattuk a közönséget, kíváncsian várva vajon megtelik-e a nézőtér? És megtörtént a csoda! Valamennyi előadásunkat teltházzal tisztelték meg, így aztán nem volt kérdés akkor sem, most sem, hogy szükség van a munkánkra, igény van az előadásainkra. Színésznő vagyok, ez a hivatásom, ez az életem, éppen ezért boldog vagyok a 10. születésnapunkon."

Elnémulás...

Színházvezetőként fontosnak tartja, hogy a társulata közösségépítő tevékenysége, valamint a nemzeti kultúra értékeinek ápolásáért végzett színházi és előadói munkája érezhető és látványos legyen. „Szentendre városvezetése mindenben mellettünk áll, ami nagyon fontos számunkra, hiszen a város a társulatunk otthona. Mi pedig mindent megteszünk, hogy Szentendre művészeti hírnevét öregbítsük, bárhol is tájolunk az országban, vagy határainkon túl. A 2016/2017-es jubileumi évadunk legfőképpen Szentendrére összpontosul, itt tartottuk az 1956-os Emlékbizottság támogatásával színpadra állított, Sej, Szellők című színdarabunk ősbemutatóját is. Török Tamás író-rendező a legfontosabb nemzeti ünnepünknek állít emléket, különösen értékes megközelítésben, az 1956-os forradalom 60. esztendejében."

A jubileumot ünneplő Ivancsics Ilona és Színtársai alkotóműhely szeptember 24-én kezdi az meg új évadát Szentendrén, de láthatja őket a publikum az ország több városában. 

– HD –

[2016.09.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még