2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Beatlesnek nem csak gombafeje volt!
Amit nem hallhattál a Beatlesről 1.: Lennon megfújta
Amit nem hallhattál a Beatlesről 3: a logó különös története
Beatlestől a Beatlesig - két tökéletes koncert
Kapcsolatok
The BlackBirds

The BlackBirds - a Beatles magyar hírnökei újra Liverpoolban!

Pár nappal ezelőtt tért haza a 12 éves magyar The BlackBirds Beatles Emlékzenekar Angliából, ahol ötödik alkalommal turnéztak. 4 nap alatt 8 koncertet adtak a Beatles szülőhazájában, Liverpoolban. Az angol turnéról és egy magyar együttes lehetőségeiről beszélgettünk a zenekar tagjaival.

Hogyan kap meghívást egy magyar zenekar Liverpoolba?
Erre már nem nagyon emlékszünk, mert először 2007-ben voltunk kint. Vittünk ki nekik anyagot egy pár évvel előtte, aztán egyszer csak úgy gondolták, hogy életükben először meghívnak egy magyar zenekart is a világ leghíresebb Beatles fesztiváljára, ez volt a The BlackBirds. Hála Istennek, úgy alakult a bemutatkozásunk, hogy idén voltunk kint ötödszörre, igaz tavaly nem a Beatleweek keretén belül játszottunk, hanem „csak úgy” adtunk egy egész estés nagykoncertet a legendás Cavern Clubban .)

Megéri kimenni a fesztiválra? Mit ad egy ilyen esemény?
Meg, persze. Először is nagyon nagy öröm Liverpoolban sétálgatni és felkeresni az összes Beatleshez kapcsolható (szent) helyet. :) A Penny Lane-t, a gyerekkori házukat, az iskolákat és még ezer más helyet. Ott szinte minden épület, minden utca rejt valami Beatles emléket. Óriási érzés. Aztán ott a Beatles fesztivál, ahol rengeteg Beatles rajongó van és imádják a bandákat, akik nyomják nekik a dalokat. Tök jól együtt lehet rezegni a közönséggel. Aranyos a közönség, mert a profik mellett elég sok amatőr zenekar is van – de még őket is elismerik.

Annyit adhat egy ilyen esemény, hogy sokféle nemzetiségű emberrel találkozunk és visszük a magyarok jó hírnevét és Beatles szeretetét. Például elmondtuk a bulikon, hogy itt Magyarországon van európa második Beatles Múzeuma és gyorsan látogassák meg Egerben!

Sok zenekar van kint?
Idén 70 banda volt, és volt egy pár nagyon jó is köztük. Volt pl. egy orosz balalajka zenekar,  brutál jól nyomták a Beatles dalokat :)  Voltak beöltözős „úgy mozgunk, mint a Beatles” zenekarok is. Ott jobb volt a kinézet, mint a zene, de nagyon élvezhető Showt csináltak! Persze voltak kevésbé élvezhető produkciók is, ezek legalább aranyosak voltak.

A két élő Beatles tag ilyenkor nem látogat el Liverpoolba?
Sajnos nem. Sosem tették a Beatleweek-en tiszteletüket, de ez tök normális. Szétszednék őket :) Viszont most is találkoztunk rengeteg prominens és Beatles közeli legendával. Ott volt pl. George Harrison első felesége - Pattie Boyd -  akit az „A Hard Day’s Night” forgatásán ismert meg 1964-ben. Vagy Mark Hudson, aki Ringo Starr lemezeit írja kb. 20 éve, vagy az utolsó felállású WINGS zenekar két tagja. Nagy megtiszteltetés volt velük találkozni, nagyon jó fejek és közvetlen emberek. Kapott is mindenki egyet a tavaly megjelent The BlackBirds DVD-ből.

Mennyire tartanak számon benneteket ott kint?
A legolvasottabb liverpooli napilap – a Liverpool Echo – pl. beválasztott bennünket a legjobb 13 nevű Beatles Tribute banda közé. Jelenleg az első helyen állunk, reméljük ez így is marad! De pár éve a TOP 5 legjobb banda közé sorolták a The BlackBirds-öt, nem szóltak idén, hogy ez változott volna :) Persze ez nagyon szubjektív, de tény, hogy most is a legjobbak között emlegettek bennünket. Jövőre is visszahívtak, csak azért azt még ki is kell tudnunk gazdálkodni.

Az is biztos, hogy rengetegen jöttek oda a közönségből, hogy emlékszünk-e rájuk Hollandiából, Belgiumból, Kanadából, stb., és nem egy magyarral találkoztunk a reptéren vagy Liverpoolban, akik mondták, hogy miattunk vannak itt. Jó érzés volt ezt hallani. De ezt nem szabad magunkra venni nagyon, csak kicsit :) Szóval azt be kell látni, hogy a BEATLES a legfontosabb és az elérhetetlen, nekik köszönhetjük a legtöbbet. Mi csak életben tartjuk a színpadon a dalokat, és örülünk, hogy ezt tehetjük!

www.blackbirds.hu

[2016.09.07.]

Megosztom:


	A Beatlesnek nem csak gombafeje volt!
A Beatlesnek nem csak gombafeje volt!

Már évek óta arról hallani, hogy a Beatles körül éppen 50 éves...


	Amit nem hallhattál a Beatlesről 1.: Lennon megfújta
Amit nem hallhattál a Beatlesről 1.: Lennon megfújta

Az idén 10 éves The BlackBirds Beatles Tribute...

Amit nem hallhattál a Beatlesről 3: a logó különös története
Amit nem hallhattál a Beatlesről 3: a logó különös története

Az idén 10 éves The BlackBirds Beatles...


	Beatlestől a Beatlesig - két tökéletes koncert
Beatlestől a Beatlesig - két tökéletes koncert

Pécsett nemrég egy este kétszer történt meg a csoda....

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még