2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Idén is elmarad a sokak által várt budapesti rendezvény

Idén ismét elmarad a főváros egyik nagy látogatottságú, ingyenes rendezvénye.

Idén ismét elmarad a főváros egyik nagy látogatottságú, ingyenes rendezvénye, a népligeti SzeptEmber Feszt fesztivál.

" 1999-ben egy családi-baráti pörköltfőzéssel kezdődött minden a Bókay kertben, amely rövid idő alatt nívós gasztronómiai fesztivállá nőtte ki magát. 2008-ban át kellett költöznünk egy másik helyszínre, így lett a Népliget a SzeptEmber Feszt második otthona. Rengeteg munkával, a teljes infrastruktúra kiépítésével egy még színvonalasabb, immár közel százezres látogatottságú fesztivált sikerült rendezni. Azonban 2012-ben a helyszínen zajló csatornázási beruházás lehetetlenné tette a rendezvény megtartását. A következő évben azonban hála a nekünk bizalmat szavazó partnereknek és persze a látogatóknak egy nagyszabású rendezvényt sikerült ismét megvalósítani. Azonban fontos hangsúlyozni, hogy a forráshiány évről-évre folyamatosan jelen volt. Végtelenül lelkesek és elhivatottak voltunk, s bár pengeélen táncoltunk, de minden évben valahogy megoldottuk." - közölték a szervezők.

Eljött az idő, hogy kimondjuk

"2015-ben sajnos oly mértékben visszaestek a támogatások, hogy felelős szervezőként nem kockáztathattuk, hogy a fesztivál után kifizetetlen számlák, adósság maradjon. Így a rendezvényt lemondtuk.

Az idei évet már más koncepcióval kezdtük el, s a szervezési lehetőséget átadtuk egy olyan cégnek, amely a fesztivál teljes körű lebonyolítását elvállalta. A megkötött szerződést azonban nem sikerült teljesíteniük, a területbérleti díjat mind a mai napig nem fizették meg a Fővárosi Önkormányzat részére. Ennek okán eljött az idő, hogy kimondjuk, idén sem lesz SzeptEmber Feszt a Népligetben!

Felmerül a kérdés, hogyan lehetetlenült el egy ilyen nagyszabású fesztivál helyzete? Sajnos ki kell jelentenünk, a SzeptEmber Feszt nem került be mind a mai napig a támogatandó nagyrendezvények közé. Mivel a Népliget nem kerületi, hanem fővárosi terület: területbérleti díjat is oda kell fizetnünk. A döntésük alapján a területbérleti díj pedig magas, közel háromszor akkora, mint pl. a Red Bull Air Race esetében - olvashatjuk a rendezvény honlapján.

[2016.09.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még