2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Garami Funky Staff

"Ez a szerelem máig tart." - Villáminterjú Garami Gáborral

Először hozza funkylázba az Orfeum közönségét a Garami Funky Staff. Vérbeli koncertre számíthat, aki jún. 04-én a pesti mulatót választja a hét közben felhalmozott stressz szombat esti csillapítására.

A közismert rádiós műsorvezető, Garami Gábor régi nagy álmát váltotta valóra, amikor 2010-ben megalapította az 1970-es, 1980-as, 1990-es évek funky, disco és soul slágereit professzionális hangzásban megidéző zenekarát, a Garami Funky Staffot.

A Kool & The Gang, az Earth, Wind & Fire, Aretha Franklin, a Jamiroquai, Stevie Wonder, az M People, Diana Ross, a Chic, Donna Summer, a Sister Sledge, Whitney Houston, Michael Jackson, a Daft Punk és Bruno Mars slágerei mellett saját dalokkal is adják a talp alá valót.

A koncert után pedig Funky Feeling Party-val, azaz az 1970/80-as évek soul-funk csemegéivel folytatódik a szombat esti láz.

Villáminterjú a zenekar névadó dobosával, Garami Gáborral…

—    Számodra, illetve általatok mit fejez ki a funky?
—    Az egyik kedvenc zenei műfajom, aminek már a jelentése is tele van élettel és vidámsággal. Bármikor ilyen zenét hallasz valahol, a lábad önkéntelenül elkezd dobogni a padlón, és táncolni kezdesz. Amikor először hallottam ilyen dalokat, villámcsapásként hatott rám: tetszett a dobok ritmusa, a gitárok jellegzetes, pattogó hangja, a basszusgitár mély lüktetése, az ének és a vokálok finom dallamvezetése. Első hallásra beleszerettem, és ez a szerelem máig tart.

—    A dob általában a háttérben van, mégis az alapritmust adja. Véletlen vagy tudatos választás eredményeként vetted a kezedbe az ütőket?
—    Dobolni, azt hiszem, már kölyökkoromban elkezdtem: először fakanállal a párnákon és a székeken, aztán 15 évesen egyszer egy dob mögé is beültem… Azóta már persze tudatosan foglalkozom vele, jártam zeneiskolába, magántanárokhoz, rengeteget tanultam zenész kollegáimtól, s persze mostanában is figyelmesen hallgatom a régi és a mai slágereket, amelyek a funky műfajában születnek.

—    A formációtok első alkalommal hozza lázba az Orfeum közönségét. Mitől lesz különleges a június 04-ei koncert?
—    A dolog különlegessége az lesz, hogy az általunk válogatott és kicsit feldolgozott dalokat a kedvenc hazai énekesnőm Veres Mónika Nika prezentálja majd páratlan hangjával és stílusával; a koncert után pedig az egyik legjobb hazai funky DJ SuriImi pörgeti a lemezeket.

Hangolódj a szombat esti koncertre Chaka Khan funky örökzöldjével, az Ain’t Nobody-val a Garami Funky Staff és Nika előadásában!

Aigner Ivan 

[2016.06.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még