2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Életre kel a hőskor a Glob Royalban – nem csak nyugdíjasoknak!

 A hamisítatlan rock-blues életérzés és muzsika keveredik a manapság fénykorát élő akusztikus világzenével az Első Magyar Nyugdíjas Rock-klub koncerthétvégéjén.

Megalakulásának immár negyvenötödik esztendejébe lépett az az ős-Mininek nevezett formáció, amely a Syrius mellett letette a magyar progresszív zene alapkövét. Papp Gyula a billentyűk virtuóza azóta megjárta a Skorpiót, a Dinamitot, és még ki tudja hány formációt, Nagy István pedig a Wastapsot, majd körbe muzsikálta, basszusgitározta  a fél világot; de a dobok doktora Nemecsek, azaz Németh Tamás is végig küzdötte  a hőskorszakot.

Ám a legendás Mini megálmodója, hajtómotorja és nagy újrakezdője – Török Ádám, a Fuvolalovag, aki mindvégig hűségesen kitartott zenekara mellett –, az idők szavának engedelmeskedve időről-időre megújítja a kis csapat arculatát, programját. Hozzájuk csatlakozik az új-Mini formáció ütőhangszerese Tóth Dénes „Diza” valamint néhány jó barát a múltból és a jelenből. Most épp az ős-Mini egykori emblematikus dalai öltenek új köntöst: némileg átdolgozva, akusztikusra hangszerelve indulnak hódító útjukra, amelynek első állomása a Glob Royal klub (Bp.III. Csemete u. 5.) 2016. május 26. csütörtök.  Az izgalmasnak ígérkező dzsembori este 8 órakor veszi kezdetét és meg sem áll 11 óráig. 

Aki bírja szusszal, energiával a következő (május 27. péntek) napot se hagyja ki! Az ugyancsak 20 órától induló hatvanas-hetvenes évek nagy rock-jamjeit idéző színpadi zenésztalálkozón olyan nevek adnak randevút egymásnak, mint Török Ádám és Závodi János a legősibb Mini, majd a Piramis és egyéb sztárcsapatok gitárosa.

De ott lesz Donászy Tibor is, aki az Eddán, a P.Mobilon és a Beatricén túl számos formációban ütötte a bőröket, valamint a jelenlegi Big Mufflon zenekar három kiválósága, Horváth János, Király István és Jónás László. Műsorukon a múltbeli rock-és blues klasszikusok „best of” darabjai, közöttük mindannyiunk nagy kedvencével, a Cream repertoárjának legjobbjaival. És persze jönnek a meglepetésvendégek is, akik a Magyar Nyugdíjas Rock-klub első nagy megmozdulásának hírére azonnal hangszert ragadtak, hogy részvételükkel, muzsikálásukkal valamennyien kivegyék részüket a jól megérdemelt sikerből. 

Mindenki megnyugtatására: Török Ádám házigazda jóvoltából, valamint a Nemzeti Kulturális Alap és az RB. Rockzenészek Érdekvédelmi Emléktársasága támogatásának köszönhetően útjára indul tehát a nyugdíjas rock-rendezvény, amelyre a belépés ingyenes.  Mindenkit – és nem csak a nyugdíjasokat – szeretettel vár a Glob Royal!

                                                                                               - Hegedűs István -

[2016.05.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még