2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Sajnáljuk! Szulák Andrea végül nem vállalja

Szulák Andrea nem vállalja és már közölték, hogy ki érkezik a helyére.

Elkészültek a jelmezek, a díszlet- és látványtervek, április elején pedig megkezdődnek a Shrek a Musical színpadi próbái: az Oscar-díjas animációs filmből készült musicalt május 29-én mutatják be a Papp László Budapest Sportarénában, a címszerepet Feke Pál, Fionát Szinetár Dóra kelti életre, a Szamár pedig Csonka András lesz.

    A produkciót Szente Vajk rendezi, aki a musical fordítását is készítette Galambos Attilával. A producer Rosta Mária, a Zikkurat Színpadi Ügynökség vezetője. A musical története megegyezik a 2001-ben bemutatott rajzfilmével.

    Szente Vajk a produkció keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hatalmas produkcióra készülnek. "A Shrek csodálatos musical, ezt bizonyítja az is, hogy a kreatív csapatba felkért alkotók - Európa legjobbjai -, egyből igent mondtak a feladatra" - fogalmazott.
    Az előadás koreográfusa Túri Lajos Péter, a díszletet Kentaur - Erkel László -, a jelmezeket Kovács Yvette Alida tervezi, a maszk Pohárnok Iván munkája, a produkció zenei vezetője Silló István.

    A sajtótájékoztatón a karaktereket megszemélyesítő művészek "jelmezbemutatót" tartottak a Játékszín színpadán, emellett bemutatták a produkció látvány- és díszletterveit.

    Kovács Yvette Alida elmondta: az amerikai útmutatás szerint a jelmezekben vissza kell köszönnie az animációs film világának, de saját ötletek megvalósítására is volt lehetőség, például a Sárkány jelmezét Tóth Gabi énekesnőre találták ki.

    Feke Pál szerint a nézők korábban nem láthattak ilyen kidolgozottságú maszkot, amelyről elárulta, hogy csaknem három óra alatt készül el, és szinte újra kell tanulnia benne a mosolygást, a mimikát. A maszkot készítő Pohárnok Iván elmondta: sok kötöttséget jelentett a munkában, hogy egy meglévő rajzfilmfigurát kellett megteremteni. Megpróbálták minél jobban visszaadni a filmben látható karaktert, és minél kényelmesebbre készíteni a maszkot, hogy Feke Pál mimikája is láthatóvá váljon.

    Kentaur elmondta, hogy hat hónapja dolgoznak a filmszerű előadáson. Céljuk visszaadni a mese világát, és úgy megfogalmazni a színpadon, hogy a produkciót ne csak a gyerekek, hanem a felnőttek is élvezzék. "Talán még nem is volt Magyarországon ilyen gazdag látványvilágú, sok változással, nagy díszletekkel megjelenő produkció, ezért is érdemes eljönni" - hangsúlyozta.

    Az első Shrek-film történetét feldolgozó musical ősbemutatója 2008-ban volt a New York-i Broadwayn, a londoni West Enden 2011-ben debütált, az utóbbi években pedig Európa több országában láthatta már a közönség.

    A Dreamworks Animation filmje és William Steig könyve alapján a szövegkönyvet és a dalszövegeket David Lindsay-Abaire készítette, a zene Jeanine Tesori munkája.

    Szente Vajk az MTI-nek elmondta: a musicalt Londonban látta, és 2014 nyarán született meg magyarországi bemutatásának ötlete. A Shrek humora és érzelmessége a gyerekeknek és a felnőtteknek is szól - vélekedett. A produkcióban, amelyet non-replica formában valósítanak meg 20 képben, mintegy 20 szereplő és 50 fős tánckar vesz részt. A számos prózai jelenetet is tartalmazó darabot élő zenével, nagyzenekarral játsszák.

    A dalok betanulása elkezdődött, április elejétől zajlanak majd a színpadi próbák. Május 29-én - gyereknapon - kétszer adják elő a darabot, de Szente Vajk elmondta, hogy tervezik a produkció további életét is.

    A korábbi szereposztással ellentétben - egyeztetési nehézségek miatt - Szulák Andrea helyett a Sárkány szerepét Tóth Gabi játssza. Farquaad nagyúr figuráját Serbán Attila alakítja. Az előadásban mások mellett Antal Timi, Danics Dóra, Sári Éva, Simon Boglárka és Oláh Gergő is szerepel.

[2016.03.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még