2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Petruska // Kapunyitó EPK
Trouble In My Mind:
Kapcsolódó cikkek
Friderika sikerére lemezzel emlékeznek
Petruska András nyert és nyilatkozott - A Dal 2016
A Dal 2016 - Petruska lett a műsor Felfedezettje
Petruska: "állítólag én vagyok az egyik nagy esélyes"
Képgalériák
Petruska András
Kapcsolatok
Petruska András

Petruska új nagylemezzel jelentkezik

Nem sokkal azután, hogy a fél ország megismerhette nevét, és Trouble In My Mind című dalát, a harmincas generáció gondolkodó dalszerző-énekese, Petruska március 29-én új nagylemezt ad ki Kapunyitó címmel. 11 értékes és izgalmas gondolat és fülbemászó dal.

A Kapunyitó című, március 29-én megjelenő új albumot a szerző 30. születésnapja és saját generációjának kihívásai inspirálták. A tizenegy dalt tartalmazó nagylemezt beharangozó Nyár (Most vidám igazán) című dalt a Petőfi Rádió rotációban játszotta, a Trouble in My Mind pedig a legjobb négy szám között szerepelt A Dal 2016 című tv-műsor döntőjében, ahol Petruska A Dal Felfedezettje díjat is megkapta.

"Ennek a lemeznek a megszületése egybeesik a 30. születésnapommal. Ez alkalomból akaratlanul is számot vetek a mögöttem álló évekről, a beteljesült és a még megvalósulásra váró álmaimről, a magammal való kapcsolatomról" - mesélte az album koncepcióját Petruska. "Az előző lemezhez hasonlóan a Kapunyitó dalai is egy utazás állomásai, ezúttal azonban az út belül zajlik. A jelenben kezdődik, itt vagyok a nagybetűs életemben, ünnepelnem kéne kitolódott ifjúkoromat, de nem vagyok boldog. Felteszem magamnak a kérdést, mikor voltam utoljára felszabadult és felhőtlenül vidám. A válasz egészen a kisgyermekkoromig vezet, s az ezt követő dalokban onnan indulok el vissza a mába a tiszta, szennyezetlen gyermeki személettől az első frusztrációk kialakulásán át, rengeteg megélt kétségen keresztül, egészen a teljes káoszig, amikor már régen nem a saját életemet élem. Azonban a szembenézés ezekkel a démonokkal, a problémák felnőtt fejjel való újra élése mégis egyfajta fejlődést hoz, és segít azok feloldásában, jobban megértem a saját működésem. Az album ezzel a felismeréssel ér pozitív véget"

Petruska András dalszerző-énekes a magyar folklór motívumokat az angolszász rock, valamit a tánczene elemeivel ötvözi. Szuggesztív, közvetlen, humoros előadásmódjával, valamint virtuóz gitárjátékával Petruska meghatározó szerepelője a hazai fiatal zenészgenerációnak. Dalszerzői teljesítményéért 2015-ben Artisjus Junior-díjra jelölték.

2014-ben jelent meg első, Metropolita című nagylemeze. A konceptalbum a 4-es metró megállói mentén haladva sajátos képet fest a XXI. századi Budapestről, és a benne élő 20-as, 30-as éveiben járó generációról. A Szent Gellért tér című dalhoz készült videó döntős helyezést ért el az I. Magyar Klipszemlén ‘Legjobb rendezés’ kategóriában, valamint az Index.hu 2014-es Top 10-es listájára is felkerült.

– BB –

[2016.03.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még