2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
A Dal 2016 - Eurovíziós Dalfesztivál 2016

A Dal 2016 harmadik elődöntő - történések, továbbjutók névsora

Szombaton a harmadik elődöntővel folytatódik az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenye, A Dal 2016. A Duna és a Duna World csatornán élőben látható showból újabb hat előadó és szám jut a középdöntőbe.

fesztivál magyar versenyének végső szakaszába jutott harminc dal előadói közül a harmadik elődöntőben is tíz lesz látható-hallható. 

    A szombat esti műsorban Agárdi Szilvia - It Is Love (szerzők: Rakonczai Viktor és Tamara Olorga), Berkes Olivér és Tóth Andi - Seven Seas (Kovacsics Ádám, Johnny K. Palmer), a B the First - You Told Me You Loved Me (Pély Barna, Garai Máté, Garai Gergő), Gájer Bálint - Speed Bump (Éliás Gyula, Johnny K. Palmer), Horányi Juli - Come Along (Horányi Júlia, Harmath Szabolcs), Ív - Love Kills Me (Tóth Lóránt), Nika - Emlékkép (Szabó Zé, Molnár Tamás), a Parno Graszt - Már nem szédülök (Oláh József), Petruska - Trouble in My Mind (Petruska András), valamint Singh Viki - Katonák (Fitos Viktor, Valla Attila) című dala hangzik el.

    A harmadik elődöntő extra produkciójaként A Dal 2013-as győztese, ByeAlex lép fel. Az előadó Kedvesem című dalával nyerte meg három éve a magyar eurovíziós válogatót, majd a Malmői döntőben a 10. helyen végzett.

Csatlakozz, ha érdekel az Eurovíziós dalverseny



19:40-kor indulz a műsor, és folyamatosan frissülő bejegyzésünkben jövünk a részletekkel. Tartsatok velünk!

19:47 – Itt a zsűri
Zséda, Both Miklós (a továbbiakban Miki), Frenreisz Károly (a továbbiakban Karesz) és Pierrot!

19:49 – Első fellépő Nika!
Az eMeRton- és Fonogram-díjas énekesnő dalának címe ‘Emlékkép‘. Ilyet sem láttunk még A Dal színpadán: a szám elején Nika arcára egyedi látványt vetítettek, ezt mindenképp újra kell majd néznünk!

Dal a slágerklisé-kosárból

19:52 – Nika értékelése
Karesz nagyon örül, hogy Nika magyarul énekel. Pierrot szerint 1 percig csak téblábol a dal, de utána beindul rendesen. A szöveg viszont nem a legjobb, elfárad, a “slágerklisé-kosárból” építkezik. Zséda szerint csodálatosan énekel és ad elő Nika. Miki fantasztikus éneklésnek nevezi a produkciót, de a refrénből nem igazán ért valami: ‘Ma bezárul az ajtó, és hány maradandó emlékkép’ – de mi?! Pontok: 7-6-9-7-5

19:58 – Jön a B The First!
A Pély Barna nevével fémjelzett banda indított már online gitároktatást és online tehetségkutatót is, versenydaluk címe ‘You told me that you loved me‘. Barna fellépőruhája egy kissé szokatlan, kíváncsian várjuk, ezt szóba hozza-e majd a zsűri. A nóta Johnny Cash munkásságát idézi fel bennünk, dallamos, ritmusos, főszerepben a gitárral.

20:02 – A B The First értékelése
Pierrot szerint időgépbe ültetett minket Barna, mert ezen a színpadon ritka az ilyen fiatal tudatos zenész, aki egységben van a dalával. Ösztönösen, sallangmentesen tud zenélni. Karesz gratulál a két gitárhoz, és tetszett neki, ahogy Barna kibontotta a kötött dalt. Pontok: 8-9-7-7-5 (Zséda pedig szóba hozta a ruhát!)

20:05 – Következik Ív
Ív Horányi Julival és ByeAlex-szel is zenélt már együtt, előbbivel közös bandában is játszott. Milyen csavaros az élet: ma egymással versengenek. A dal címe: ‘Love kills me‘. A háttérben a ’80-as évek elevenednek meg, az összkép tetszetős.

20:10 – Ív értékelése
Miki szerint a dal nem túl ötletes, az énekesnek kéne megtöltenie tartalommal. Ívnek erre kéne még gyúrnia. Zsédának nagyon tetszett, és a dizájn is, a ’60-as évek hangzását a ’80-as évek látványával ötvözték. Pontok: 7-8-7-6-5

A színpadon Gájer Bálint

20:15 – Érkezik Gájer Bálint
Bálint is korábbi csapattársaival küzd A Dal 2016-ban (ahogy A Dal 2014-ben is): korábban a Group’N'Swing tagja volt, akikkel Fonogram-díjat is nyert. Utána szólókarrierbe kezdett, és ismét Fonogram-díjas lett, szóval nem ma kezdte az ipart. Dalának címe ‘Speed Bump‘.

20:18 – Gájer Bálint értékelése
Karesznek bejött a szofisztikált előadásmód és a dal is, viszont szerinte a színpadkép megosztotta a figyelmet. Zsédának is tetszett, de nem érzi benne a versenydalt. Pontok: 6-7-6-7-7

20:20 – A Tabella először
36 – B The First, 34 – Nika, 33 Gájer/Ív.

20:25 – Jön a Parno Graszt
A nemzetközi porondon is bizonyított zenekarról korábban már a BBC is forgatott filmet, nótájuk címe ‘Már nem szédülök‘. A Parno Graszté, nem a BBC-é.

20:28 – A Parno Graszt értékelése
Karesznek nagyon tetszett az autentikus roma zene, és kíváncsi lenne az AC/DC feldolgozásaikra is a ‘sztereóköcsöggel’ (ez két bödön kooperációja lehet szaknyelven). Pierrot megemelné a kalapját, ha lenne, és kellemes meglepetés érte. Miki szerint hihetetlenül emberi volt az egész, és köszöni szépen. Pontok: 8-7-9-9-5

20:36 – A színpadon Singh Viki
Viki is tapasztalt előadó: énekelt már az Anna and the Barbies-ban, az Unisex-ben, és vokálozott már Caramel, Majka, a Welhello és a Halott pénz felvételein is. ‘Katonák’ c. dalával a béke és szeretet fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. A színpadon rengeteg gyertya, a dal Cserháti Zsuzsát juttatja eszünkbe. Zongora, hegedű és Viki hangja tölti be a stúdiót.

A beszámoló folytatásáért klikk a következő oldalra

[2016.02.06.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még