2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Képek a Vidor első napjáról
Kapcsolatok
Kistehén Tánczenekar
Kapcsolódó események
eliades ochoa y su cuartato Patria
[2006. szeptember 1.
péntek 21:30]
Kistehén Tánczenekar
[2006. szeptember 1.
péntek 20:15]

A Szájbergyerek nyitotta a Vidor Fesztivált - képes beszámoló

A nevetés, a vidámság és a zene mindenkié, kortól, nemtől, anyagi és földrajzi helyzettől függetlenül. Ez a fő gondolata a tegnap, szeptember elsején Nyíregyházán megkezdődött Vidor fesztiválnak. A jelenlévők arcát látva egyértelmű volt, hogy a szervezők elképzelése találkozott a nézők igényeivel, ezt bizonyítja, hogy közel 10 ezer ember jelent meg a nyitónapon.

Az idei program olvasásakor elégedetten csettinthettek a kultúrát és a remek zenét kedvelő polgárok. Ugyanis a szeptember 9-ig tartó a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléjének keretében színvonalas és változatos programokat tekinthetnek meg az érdeklődők a művészeti ágak széles palettájáról.

Péntek este, egy gyors ünnepélyes megnyitóval átestünk a kötelező protokollon, majd a VIDOR betűit szimbolizáló lufikat engedtek a magasba, hivatalosan is megkezdve ezzel a programsorozatot és helyet adva az utóbbi idők legnépszerűbb virtuális alakjának, a Szájbergyereknek.

A Kistehén zenekar közönsége vagytok

Kistehén zenekar - További képekért klikk a képre
Ezt követően a 2004-ben az internetezők segítségével a köztudatba berobbanó Kistehén Tánczenekar lépett a színpadra. A fellépés előtt sikerült kiderítenem, hogy konkrétan milyen stílust játszik a számomra meghatározatlan zenei irányzatot követő csapat. Ebben, a csapat első embere segített, aki elmondta, hogy a stílus kultúrlakodalmas, a szövegek parasztabszurdak. A ska, a reggae, a cigányzene, a sramli, a latin, összeolvad egy nagy - jó értelemben vett - kultúrlagzis umca-umcába. (Kollár László interjút adott lapunknak, melyet hamarosan közlünk. – Szerk.)

– Sziasztok, Jó estét kívánok. Jó estét kíván Robi, Jani, Sanyi, Fari, Zoli, Peti. Ti a Kistehén zenekar közönsége vagytok, most ebben a pillanatban. Úgyhogy ismerjétek meg egymást, mutatkozattok be egymásnak, mindenki, aki mellett ül, nyugodtan köszönhet. Szóval beszélgessetek, mi közben zenélünk itt egy órát – köszöntötte a közönséget a banda frontembere, az énekes-gitáros Kollár-Klemencz László, majd hatalmas újongás közepette a húrokba csaptak.

A kínálatukból természetesen a Szájbergyerek sem maradhatott ki, ami ezúttal is sikert aratott. Köszönhető annak, hogy jelenlevők többsége először hallotta élőben a kultnótát, így ebben a formában az újdonság erejével hatott.

A Kistehén Tánczenekar a Vidor nyitó estjén is szórakoztató produkciót nyújtott. Néhol bugyuta - Kollár szerint naiv – szövegeket, dallamos ritmusokkal fűszereztek, amire sokan táncra perdültek.

A kubai sztár is boldog volt


 Eliades Ochoa - További képekért klikk a képre
Ezt a hangulatot az esemény sztárvendége Eliades Ochoa tovább fokozta. A zenekar a - több mint 4 millió eladott lemezzel és több Grammy díjjal büszkélkedő - Buena Vista Social Club tagjaiból alakult. A kubai zene zseniális sztárjai vitathatatlanul meghódították az egész világot, koncertjükre hónapokkal korábban elfogynak a jegyek, lett légyen szó a föld bármely városáról. Ez a fantasztikus életörömet árasztó muzsika a világzene jelképévé vált, előadói a műfaj legendás sztárjai. A Buena Vista felejthetetlen szólistái közül a „mindössze” 66 éves Eliades Ochoa, a guajiro stílus ma élő legkiválóbb előadója volt a fesztivál exkluzív vendége.

A világhírű zenész már többször járt Magyarországon és mindig nagy sikert aratott. Ezen az estén nagyon boldog volt, - ahogy kérdésünkre elmondta – hiszen sokan jöttek el, hogy meghallgassák a zenéjüket. Az örökifjú zenész rendkívül közvetlen volt és örömmel válaszolt az újságírói kérdésekre és állt a fotósok rendelkezésére. Természetesen a közönséget sem hagyták cserben, őket forró hangulatú kubai zenével melegítették be. Akik ezt jól megérdemelt tapssal jutalmazták.

Az élvezetes produkciót a közönség remekül fogadta és látható jelét adták annak, hogy érdemes volt ezzel tölteniük a péntek estét, tehát ismét bebizonyosodott, hogy továbbra is létjogosultsága van a már ötödik alkalommal megrendezett fesztiválnak. Ja, és ez volt az esemény első napja ….

- Bíró Zsolt -

[2006.09.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még