2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

A győzelem után se áll le a Belau - jönnek az izgalmas újdonságok

A Belau az Island of Promise című bemutatkozó videójával tűnt fel a hazai zenei életben, a dalból most remix EP jelent meg. Kedves Péter egyszemélyes projektje különdíjat kapott a Klipszemlén, több rádió játssza, és számos külföldi médium is pozitív kritikával illette. Sammie Beats, Damien, gypsyROBOT.tv, Muzikfabrik & ThomChris és a Paperdeer gondolta újra a mára több, mint 230 ezer meghallgatásnál járó első Belau szerzeményt.

A Belau megjelenésével pár hónapja egy izgalmas színfolttal bővült a hazai zenei paletta. A friss zenei projekt világában az elvágyódás és az örökké reményteli hangulat találkozik az aktuális elektronikus zenei alapokkal. Az egyszemélyes vállalkozás célja, hogy gondolatban napsütötte helyekre kalauzolja a hallgatót.

A Belau első dalában a tehetséges és egyedi hangú énekesnő, Hegyi Dóri működött közre. Az Island of Promise bekerült az Aranyélet című HBO sorozatba, a Deezer Magyarország szerkesztőinek az éves kedvencei közé, előszeretettel játszotta a Petőfi Rádió is. A hozzátartozó kisfilm megnyerte az első magyar Klipszemlét és számos magazinnál bekerült az év legjobb klipjei válogatásba.

„Az Island of Promise megjelenése óta rengeteg pozitív visszajelzést kapott a projekt. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen sikereket ér el már az első dalom, mostanra több, mint 230 ezren hallgatták meg. Mindenképp szerettem volna, ha néhány, számomra kedves előadó újragondolná, szerencsére igent mondtak a felkérésre. Mindegyik remix picit más irányba viszi az eredeti számot, mindenki belevitte a saját egyéniségét. - mondta Kedves Péter, a Belau megálmodója.

Az élőben négyfős formációvá bővülő projekt első koncertjét január 27-én adta az A38 Hajón, az amerikai Com Truise társaságában. A Belau első konceptlemeze, amely a mediterrán életérzést idézi, előre láthatólag szeptemberben lát napvilágot.

A remixek alkotóiról érdemes tudni, A Paperdeer duója tavaly adta ki első nagylemezét, Fabled címmel. Az Island of Promise remix kapcsán 3-4  teljesen különböző verzióból választották végül ki, hogy melyiket dolgozzák ki, formálják át saját hangzásukra.

· A Muzikfabrik,  Sövegjártó László projektje, aki jelenleg első nagylemezén dolgozik. A több, mint másfél éve tartó „remix-csendet” ezzel az átértelmezéssel törte meg, amelyben segítségére volt a kiadója alá tartozó ThomChris is.

· Sammie Beats fiatal producer, aki elsősorban az Onehundred trap bulikból lehet ismerős, de készített már alapot az Akkezdet Phiainak is.

· Damien, a tavaly első nagylemezével debütáló Orient Fall metálzenekar gitárosa, dalszerzője, Veszelei Dániel. A netflix & chill stílusú átdolgozást, Erdőhegyi Bálint  keverte.

gypsyROBOT.tv Farkas László video DJ-t takarja, aki több sikeres európai Pride fellépés és számos remix (Hien, Lakatos Márk, Nótár Mary) után készített house átértelmezést az Island of Promise-ból.

[2016.01.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még