2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Zeneterápia és gyógynövények az egészség szolgálatában

A természetes megoldások és a gyógynövényes termékek kedvelőinek körében a zeneterápia igencsak népszerűnek bizonyul, s miként a kutatások is alátámasztják, néha bizony a receptköteles gyógymódok helyett érdemes a befelé figyelést és a természet erejét választani az egészség helyreállítása céljából. A zene kétségkívül nagy hatással van az emberi lélekre. 

 

Nem csak elűzi a stresszt, segít leküzdeni a depressziót, de koncentrációs zavarok és pszichés gondok esetén is kitűnő választásnak bizonyul. Nem véletlen, hogy a zeneterápia, mint önálló tudományág, már gyermekek, sőt, állatok esetében is bebizonyította hatékonyságát.

Stresszoldás a bőrbetegségek megelőzésére

A dallamos zene oldja a feszültséget, amire bizony nagy szükségünk van a mindennapokban. A rohanó életmód, a folyamatos teljesítménykényszer és a követelményeknek való megfelelés nagyfokú stresszt okoznak, amely egy idő után akár testi tünetekben is megmutatkozik. Mindannyian jól ismerjük annak kellemetlenségét, amikor az idegi kimerültség miatt folyamatos fejfájással vagyunk kénytelenek küzdeni. A hangulati állapot azonban nem csak ebben mutatkozhat meg, hanem a bőr állapotán is. A sokak számára gondot jelentő ekcéma és pikkelysömör is gyakran visszavezethetőek a mindennapokban rendszeresen jelen levő stresszre.

Számos betegség hátterében állhatnak pszichés tényezők, feldolgozatlan életesemények vagy az oly sokat emlegetett stressz. A feszültség kezelésével, akár zenehallgatással történő levezetésével sokat tehetünk annak érdekében, hogy ne tapasztaljunk kellemetlen bőrpanaszokat. Az életmódváltás pozitív hatásait tovább fokozhatjuk, ha a természet erejét is bevetjük a cél érdekében, és a gyógynövényes termékek fogyasztását beillesztjük mindennapjainkba. A Hillvital.hu által megkérdezett szakemberek is úgy vélik, hogy a gyógyulás felé vezető út első lépcsőfoka lehet a gyógynövényes termékek választása, melyek mellé érdemes a lelki egyensúly, a harmónia megteremtésére is törekedni.

Gyógynövényes segítség az ellazuláshoz

A megfelelő hangerővel hallgatott zene egyszerre oldja a feszültséget, és tölt el pozitív érzésekkel bennünket. Bizonyított tény, hogy a gyors ritmusú zene megemeli pulzusunkat, a lassú pedig a normális szint alá is viheti azt. Ezt érdemes kihasználni akkor, ha túlságosan feszültek vagyunk, vagy éppen egy kis felpörgésre lenne szükségünk a napi rutinhoz. Természetesen nem csak a pulzusra van hatással a muzsika, hanem hangulati állapotunkra is. Míg a klasszikus zene az életbe vetett hitet növeli, addig a romantikus álmodozásra ösztönöz, a gregorián dallamok misztikus légkört teremtenek, a meditációs zene pedig ellazít. Ez utóbbi esetében a természet hangjai mellé elkortyolhatunk egy finom gyógyteát, vagy választhatjuk a gyógynövényes termékek jelentette testi felfrissülést, s máris nagyobb erőbedobással vágunk neki a mindennapoknak.

Aromaterápia a harmónia megteremtéséhez

Azt egyébként fontos tudni, hogy lelkiállapotunkra nem csak a hangok, vagy az ízek vannak jótékony hatással, hanem az illatok is. A megfelelő gyógynövényes termékek tisztálkodásnál, bőrápolásnál fenséges illatukkal elvarázsolnak. Ha a sokak számára problémát okozó visszér tüneteivel küzd, akkor a gyógynövényes termékek közül érdemes azokat választania, amelyek vadgesztenyét, varázsmogyorót, szőlőlevelet, fekete áfonyát tartalmaznak. Ha illatos készítményekkel kényeztetné magát tusolás közben, akkor a mesterséges adalékanyagokat tartalmazó, gyakran ekcémát vagy pikkelysömört okozó tusfürdők helyett inkább részesítse előnyben a gyógynövényes termékek pozitívumait. A természet erejét kihasználva egészségesebbé és harmonikusabbá tehetőek a mindennapok. 

[2015.08.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még