2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

A világ legjobb gitárvirtuózai Budapesten

A Gipsy Kings egyik alapítójának együttese, a Chico & The Gypsies érkezik a hosszú hétvégén, augusztus 22-én a Margitszigetre. Előzenekar a Romano Drom.

dén a Gipsy Kings alapítójának együttese, a Chico & The Gypsies hozza el a mediterrán hangulatot a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra augusztus 22-én 20 órától.

Chico Bouchiki nemcsak alapítója és frontembere volt a legendás Gipsy Kingsnek, hanem olyan világhírű slágerek társszerzője is, mint a Bamboleo, a Djobi, Djobi és a Ben Ben Maria. Marokkói-algériai családból származik, Provence-ben nőtt fel. 16 évesen kezdett el gitározni, majd tanítványként a Reyes zenészcsaláddal barátkozott össze, és ekkor került a flamenco, a cigány valamint az afro-kubai stílusok hatása alá. José Reyes-szel közösen alapították meg a Gypsy Kingst, ahol nemcsak zenekaralapítóként, de számos sláger társszerzőjeként is szerepelt. 1992-ben önállósodott, és megalapította zenekarát, a héttagú Chico & The Gypsiest. Saját zenekarával hasonló forró hangulatot idéz meg, megújult erővel és frissebb hangzással.

Ugyan a zenekar Franciaországból származik, mégis szinte kivétel nélkül spanyolul énekelnek. Zenéjüket a rumba, a katalán, a flamenco valamint a latin-pop és rock stílusjegyei hatják át. A zenekar elkötelezett szabadság- és békeharcos, 1996-ban Chicot az UNESCO Tiszteletbeli Nagykövetévé is választották. Hitvallása, hogy a jó zene nem ismer határokat, a zene híd, illetve kapocs az emberek között. Világszerte számos művésszel készítettek és készítenek közös felvételeket, ők az első francia a zenekar, amely az USA-ban lemezeladása révén platinalemezt kapott.

A Chico and the Gypsies világszinten is a legjelentősebb cross-over produkció, mely először mutatkozik be a Margitszigeten.

A Romano Drom lesz az előzenekar

A koncert előzenekara: a Romano Drom, vagyis romani nyelven a „cigányok útja”, mely Magyarország legsikeresebb roma zenekara. 

[2015.08.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még