2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 

Cseh Tamás Program - újabb támogatások

Megjelent a Cseh Tamás Program második évadának újabb pályázati felhívása, amelyben a fővároson kívül működő könnyűzenei klubok és koncerthelyszínek pályázhatnak összesen 80 millió forintos támogatásra.

A klubtámogatási alprogram keretében kiírt pályázat a könnyűzenei és dzsessz élőzenei produkciók befogadására alkalmas, az év nagyobb részében folyamatosan működő, fővároson kívüli helyszíneknek szól. A klubok mellett művelődési intézményeket is megszólító pályázat tervezett kerete 80 millió forint, amelyből helyszínenként legfeljebb 4 millió forint igényelhető. A 2015-16-os évadra szóló támogatást a klubok előadói tiszteletdíjakra, illetve az elnyert támogatási összeg maximum 15 százalékáig reklám- és propagandaköltségekre fordíthatják - közölte a programiroda szerdán az MTI-vel.

    A pályázat benyújtásának határideje szeptember 11. éjfél. A nyertes helyszíneknek legalább 16 különböző, nem a klub működési megyéjével azonos illetőségű, bármilyen könnyűzenei műfajba besorolható, művészi értékkel bíró együttes vagy előadó felléptetését kell megvalósítaniuk kizárólag belépődíjas koncerteken. A támogatás célja, hogy a fővároson kívül minden megyében legalább egy olyan könnyűzenei koncerthelyszín tartósan működjön, ahol az élőzenei koncertet vállaló előadók rendszeresen felléphetnek.

    A közlemény kitér arra is, hogy az augusztus 3-án lezárult, induló zenekarok számára kiírt pályázatra összesen 347 jelentkezés érkezett. Az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium úgy döntött, hogy legfeljebb 50-100 formáció élő, színpadi meghallgatását javasolja majd. Végleges döntés október első napjaira várható.

    Ugyancsak megjelent a Cseh Tamás program idei évadára szóló első meghívásos pályázata is 10 millió forintos kerettel. Ennek célja a magyar könnyűzenei, dzsessz és népzenei zenekarok és előadóművészek külföldi fellépési és népszerűsítési lehetőségeinek biztosítása, külföldi promóciójuk segítése a Balassi Intézet külföldi magyar intézeteinek közreműködésével.

    A program a második évadában 960 millió forintból gazdálkodhat, amelynek forrása az úgynevezett üres adathordozók után szedett jogdíjakból származó bevétel Nemzeti Kulturális Alaphoz kerülő negyede.

    A Program 2014-15-ben 500 millió forintból 49 vidéki koncerthelyszínt, 42 kezdő zenekart, 19 előzenekaros pályázatot, 18 vidéki és kisközösségi médiumot támogatott.

[2015.08.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még