2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
The Biebers
Kapcsolatok
The Biebers

Gitár nélkül sehova - interjú Füstös Bálinttal

Még 20 éves sincs Füstös Bálint, de már volt az év felfedezettje, tépte a húrokat Puskás Peti mellett a Dalban – és sok más helyen beugró zenészként –, jelenleg pedig a The Biebers, valamint az általa alapított Margaret Island koncertjein bűvöli a gitárját. Erőteljes színpadi jelenlét, elhivatottság, szerénység jellemzi. Természetesen kedvenc hangszerét egy percig sem hagyja magányosan állni a sarokban. Legközelebb a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutatón csillogtathatja meg tehetségét. A győztes személyéről pedig a közönség dönthet.

– Mennyit kell nyúznia az embernek a gitárját, hogy olyan profi válhasson belőle, mint te vagy?
– Amikor legelőször elkezdtem komolyabban foglalkozni a gitározással, akkor csak körülötte  pörgött az agyam. Rengeteget gyakoroltam és számos dalt tanultam. Azóta már kicsit komplexebben gondolkodom, igyekszem úgy hallgatni a zenéket, hogy közben odafigyelek a hangszerelésükre. Persze most is folyton a gitározáson jár az eszem. Nagyon sok lemezt hallgatok, és erről beszélgetek szinte a nap 24 órájában.

– Előfordul azért, hogy magányosan hagyod a kicsi hangszeredet?
– Ha elmegyek nyaralni, akkor megesik, hogy egy hétig sem játszom, de igazából már az első nap után elkezd járni a kezem. Néha valóban kimarad egy-egy nap, azonban szükségem van arra, hogy akár csak internetezés közben az ölembe kapjam a hangszert. Amikor a barátnőmmel vagyok, akkor sem bírom ki, hogy ne legyen nálam a gitárom. Egyszerűen késztetést érzek rá, – hogy mint egy pótcselekvés – állandóan a kezemben legyen.

– Hogy bírod ezt a pörgős életmódot: koncertek, próbák, stúdiózás, és egyéb?
– Imádok zenélni, de időnként azért fárasztó. Tavasszal, hogy a The Biebers a Halott Pénzzel turnézott, elég sok koncertet adtunk. Leginkább a hazafele a megterhelő, hogy minden nap hajnalban érek haza és így könnyen felborul az ember bioritmusa. Mindezek ellenére szeretem ezt az egészet, hiszen remek társakkal, társasággal csinálhatom. Az egész egy jó kaland is egyben. Már alig várom a fesztiválszezont.  

– Marketinget hallgatsz a főiskolán. Mennyire lehet mindezt összeegyeztetni a sulival?
– Alapvetően nem olyan nehéz, mert általában délelőttönként vannak előadások, bár megesik, hogy nem tudok bemenni. Inkább a két zenekart bajosabb összeegyeztetni, mert nyilván mindkettő azt szeretné, ha ott lennék a fellépéseken. Ez mindig kemény helyzet és lelkileg sem viselem jól, hogy olykor miattam le kell mondani egy bulit. Szerencsére mindkét együttes partner ebben, és próbáljuk minél jobban egyeztetni a dolgokat.

–Puskás Peti volt az, aki felfedezett téged. Hogyan kell ezt elképzelnünk?
– Általános iskolától kezdve foglalkozom a zenével, már akkor sokat zenekaroztam, majd hangszerbemutatókon is játszottam. Gerendás Dani – akivel máig együtt dolgozom –  ajánlott be Petinek. Ekkoriban ő a Dalra fiatal, lelkes zenészeket keresett, hogy ne mindig az a tipikus session bagázs legyen mögötte, hanem néhány új arc is. Nekem pedig volt fent egy Youtube videóm, azt nézte meg, mielőtt mellettem döntött. Hatalmas élmény volt, hiszen ezzel hirtelen bekerültem mindennek a közepébe, és sok kapcsolat onnan jött. Ezt követően a hazai szakemberek elkezdtek kézről-kézre adni, így rengeteget fejlődtem zeneileg ebben az időszakban. Hálás vagyok ezért Petinek.

– Ekkor jött be a képbe a The Biebers is.
– Sokáig nem volt publikus, hogy a Puskás tesók csinálják ezt a bandát. Mindig áhítattal figyeltem, hogy mennyire király dalokat készítenek és csak reménykedtem, hogy talán majd egyszer gitározhatok ebben a projektben. A Summer Love Ghost volt az a szám, aminél először felhívtak. Elmondhatatlanul boldog voltam és imádkoztam, hogy legyen ebből egy zenekari felállás.

– Most ráadásul a The Biebers és a Margaret Island a Nagy-Szín-Pad! verseny esélyesei között van.
– Nagyon örülök ennek, és úgy gondolom, hogy a két zenekar nem vetélytársai egymásnak, mint ahogy az én életemben is megfér a kettő egymás mellett. Ami érdekes, hogy pont egymás után fogunk játszani, szóval alig néhány percem lesz az öltözködésre és az átszerelésre. Valójában mi egy nagy család vagyunk, a versengés helyett inkább egymást próbáljuk erősíteni.

– Egyik formációdtól sem kaptunk viszont még lemezt. Mikor érkeznek végre azok a várt felvételek?
– A The Biebers albumért főleg Petiék felelnek. Olyan ősz körül el is fog készülni, már intenzíven dolgozunk rajta. A Margaret Island anyagnak pedig június végéig kész kell legyen, hiszen pályáztunk és meg is nyertük a Cseh Tamás programot, amibe beletartozik, hogy minimum egy 5 dalos EP-t ki kell adnunk, de mi nem aprózunk el semmit és rögtön egy nagylemezzel fogunk jelentkezni.

– Mislovics Vivien –

[2015.05.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még