2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Exkluzív! Élet a Tankcsapda kulisszái mögött
Az új Tankcsapda lemez - Sálálálá, hát ez van!
Tankcsapda a Barba Negrában - képekben
Debrecenben zárja a 25 évet a Tankcsapda
Jól befűtött a Tankcsapda a Főnixben - képekben
A Tankcsapda tagjai felnőttfilmekkel viccelődtek
Tankcsapda koncert a SYMA Csarnokban! Jegyek itt
Exkluzív! Tel-Avivban lépett fel a Tankcsapda - képekben
Képgalériák
Tankcsapda
Kapcsolatok
Tankcsapda

Képekben a Tankcsapda SYMA koncertje

Az idei tavasz egyik kiemelkedő fővárosi eseményén lehetett jelen a SYMA Csarnokban az, aki 18-án kíváncsi volt a zenei „alvilág” fandangójára. 

A Döglégy Ganxsta Zolee és Kartelje, akik a bronzlakodalmukat jöttek megünnepelni a debreceni  Rockmafiák társaságában csaptak egy görbe menyasszonytáncot, hogy Lukács Vőfélyék vajon urai tudjanak-e lenni a helyzetnek ígéretükhöz méltóan a tavalyi, fene tudja hányszoros platina lemezükkel idegenben. Kapunyitásra csinos kis sor alakult ki perec és szotyiárusok gyűrűjében, aki a néhány gyűrött arcból ítélve lehet, hogy meccsre készültek…

A gengszterek intrója igencsak hatásosan a legfrissebb Quimbys feldolgozás: „Meg volt már az összes ribanc! Minden táram elfüstölt…” Majd Zolee Bátyó kezdte a mókát némi sört köpve magafölé és a közönségre szökőkútként, amiből szerencsére jutott néhány korty a világító mellényesekre is. Kéjes pofával nekiállt szavalni a nagykorúaknak szánt dalszövegeit, jót vigyorogva a meghökkent első soron. Hát hiába, ilyen a Jó, a Rossz és Kartel, amikor a telepi gyerekekkel átjönnek a szomszéd kerületből!

A mintegy ötvenperces best of válogatásban megkapott mindent a pórnép, amitől a tanárnők és öregasszonyok fülüket befogva, keresztet hányva, sikítva szaladtak volna el a szerbhatár felé. A hangulat rendben, de a „Mitiszó” dalt készpénznek venni nem volt jó ötlet, mert komoly káosz alakult ki mindkét fronton a technikai sör-pisi szünetben: Volt, aki negyven percet várt az erjesztett nedüre, vagy, hogy leeressze, amiért egy kevésbé elit csehóban komoly balhé tört volna ki. Ez nem a vadnyugat, ez a kelet!

A Tankcsapda pontos kezdésére, azért nem feküdt senki arccal a sárban, többségében volt az átlagos rock rajongó, az ultrák csak néhányan képviseltették magukat, ami meg is bosszulta később magát. Mivel jó néhányan a platina lemezes számokat élőben is élvezni akarták, Laci Úrék letolták kettő kivételével az egészet az új cédéről. Elvégre lemezbemutató turnén vagyunk, vagy mi! De ez bátorságra vall! Pedig Neki vállalhatóak a szövegek lányos anya szinten is, vagy mégse. Azért Farkas Zotyát csak elhoztam volna, ha ezen ’múlik’ (ez jó kis szám is) mer’ pont a kedvenc koponyásom maradt ki. Manapság jó, ha az új korong felét le meri adni egy banda egy eseményen, nem a zömét! Másik pozitívumként előhúztak a vőfély cilinderből igen csak poros hármat, a „Múlik, Szenvedj – egy - Kicsikét”.

További képekért kattints!

 

Utóbbi kettő, szándékos szójáték, mielőtt köpködni kezd az olvasó, csak szólok, mert van negatívum is a „Szextárggyal” már úgy vagyok, mint anno az „eferdávid don’t come easy-jével”, annyit hallottam koncerten, hogy szenvedtem tőle rendesen, jobban örültem volna az „Egy ilyen napnak” vagy bármi másnak, na! A standard műsoridő alatt (két óra), azért panaszra nem volt ok, bár frontrészről nem ártott buzdítani a közönséget, voltak hullámvölgyek.

A Tankcsapda is ügyesen kihasznál jó pár metálklisét (közös skálázás, taps, mi egy más) van rutin, de egyszer – kétszer elült a hangulat, ahogy mi is a páholyban... A cívis trió most nem tutira ment az abszolút slágerekkel, tényleg kimaradtak a mennyország turiszt félék. A gerinc ígéretükhöz méltóan az Urai vagyunk a helyzetnek korongon volt, csipegetve néhány újabb - régebbi darabból is kilencvennégytől napjainkig (Jönnek a férgek, Tedd meg, R’n r rúgója, Rio, Senki nem menekül, California über alles, Rock a nevem,

Mindentől távol, M.A.F.V.) A ráadáskor Fejes feljebb is került egy tanknyit, ez ősi debreceni mértékegység, ugyanis betolták alá a T nem tudom hányast, amit a Főnixben is láthatott a nagyérdemű! Az egész koncert közben működő LED falakkal, fényekkel, piróval azért látványos volt minden, Rockmafia részről! A hangzás is jó volt SYMA szinten, de nem tökéletes, mert itt híresen rossz az akusztika. Lukács az interjúkban el szokta mondani, hogy ők ugyanúgy szeretik a csarnokos, mint a klubos bulikat, mert meg van a feelingje mindegyiknek. Hát nem tudom! Én személyes véleményem az, hogy a debreceni Főnixet kivéve, abszolút klub párti vagyok. A hangulat ott jön csak át igazán.

A hazai koncertre járók nagytöbbsége sajnos tutira megy, ezért kellenek a trackbe Állj-állj-álljok, vagy Mennyország turisztok ennyi embernél, mert sokan nincsenek felkészülve a ritkább, vagy újabb dalok szövegismeretével…Most, hogy hazardíroztak egy kicsit, és nem egy olyan dalcsokrot raktak össze száz százalékban, ami bombabiztos hangulatot eredményez, kellett buzdítás. Magyarország, mi a …

Juhász Peti

[2015.04.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még