2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Lord Of The Dance 2015 Magyarországon: jegyek, helyszínek itt

2015. októberében Magyarország több városa ad otthont Michael Flatley híres showjának a Lord Of The Dance ír sztepp tánc shownak. Michael Flatley csapata a Dangerous Games, azaz Veszélyes játékok c. legújabb előadását láthatja a közönség!

2015-ös Európa-turnéja alkalmával a magyar közönség is újra láthatja a világ legnépszerűbb tánc-showját, a Lord Of The Dance-t! Az ír rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész, Michael Flatley által koreografált előadás az 1996-os bemutatása óta példátlan sikernek örvend.

Michael Flatley profi karrierje az 1980-as években kezdődött. A nemzetközi áttörést a 94-es Eurovíziós Dalfesztiválon bemutatott, mára már legendásnak számító 7 perc jelentette, amely a két évvel későbbi Lord Of The Dance produkciójában, a sztár megkérdőjelezhetetlen főművében teljesedett ki. Szinte elképesztő az előadás elmúlt 17 évének eredménylajstroma: 10 nap alatt 250 ezer eladott jegy Ausztráliában, 21 egymást követő előadás a londoni Wembley Arénában, több tízmillió eladott cd és dvd, hogy csak néhányat említsünk a megdönthetetlen rekordokat felsorakoztató káprázatos produkcióról. 400 alkalommal a címszerepet is maga Flatley táncolta 1998 júniusáig, aki egyébként több egyéni kategóriában is bekerült a Guinness Book Of World Records-ba - mint a Legjobban fizetett táncos, a Legmagasabb összegre biztosított lábak (40.000.000$), vagy a Világ Leggyorsabb lába – (35 "tap", azaz talajhoz érintés másodpercenként)

A Los Angeles Times által „varázslatos kalandnak” nevezett produkció valójában egy az ír folklór alapjaira épülő utazás az időben, a Jó és a Gonosz klasszikus meséje. A történet kibontakozása során a Kis Lélek segít a Tánc Urának megvédeni az embereket a Don Dorcha, a Sötét Úr ellen, miközben a nézők lehengerlő ízelítőt kapnak az ír és a ritmikus kelta tánc mágiájából. A 600 jelmezt felvonultató előadás sodró iramát sejteti, hogy az 50 táncos átlagéletkora mindössze 22 év. Csak a legjobbak táncolhatnak a világ vezető táncprodukciójában. A fiatal tehetségeket Flatley maga válogatja és tanítja, képzi, míg a pódiumra lépnek.

A társulat előadását eddig szerény becslések szerint is összesen mintegy 120 millió néző látta. Bár a Lord Of The Dance nem először jár hazánkban, a 2 évvel ezelőtt színpadi látványban és kosztümökben is feljavított show, rajongóinak is tud majd újat mutatni.
A 2014-es turné több olyan vidéki várost is érint, ahol korábban még soha nem láthatták, de a Budapestre visszatéréssel az ír tánc és muzsika szerelmesei az Arénában is átélhetik minden idők egyik legnagyobb hatású előadását.

Bár a produkcióban korára való tekintettel Michael Flatley maga már nem szerepel, öröksége, lehengerlő táncosai sodró hangulatú tavaszindító kikapcsolódását ígérik!

Időpont Program  
2015/10/20 
K 19:00
Veszprém Aréna 
Veszprém Aréna 
Veszprém
Flatley: LORD OF THE DANCE - DANGEROUS GAMES Jegyvásárlás
2015/10/21 
Sz 19:00
Debrecen Főnix Csarnok 
Főnix Csarnok 
Debrecen
Flatley: LORD OF THE DANCE - DANGEROUS GAMES Jegyvásárlás
2015/10/22 
Cs 20:00
Papp László Budapest Sportaréna 
Papp László Budapest Sportaréna 
Budapest
Flatley: LORD OF THE DANCE - DANGEROUS GAMES Jegyvásárlás
2015/10/24 
Sz 19:00
Győr Audi Aréna 
Győri Audi Aréna 
Győr
Flatley: LORD OF THE DANCE - DANGEROUS GAMES Jegyvásárlás
 

 

[2015.09.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még