2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Eurovíziós Dalfesztivál 2015 - Hivatalosan is megkezdődött a bécsi fesztivál
Eurovíziós Dalfesztivál 2015: ma jön az első elődöntő Boggieval, infok
Eurovíziós Dalfesztivál 2015 első elődöntő - online közvetítés, live stream
Kapcsolatok
Eurovízió 2015 (A Dal 2015)

Eurovíziós Dalfesztivál 2015: megszólalt a sajtófőnök

Hidakat építünk (Building Bridges) a jelmondata az idei 60. Eurovíziós Dalfesztivál bécsi döntőjének, amely a tolerancia és a sokszínűség jegyében zajlik, de a környezetvédelem is központi helyet kap a májusi rendezvényen - hangzott el a fesztivált bemutató szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.

Roman Horacek sajtófőnök a rendezvényt bemutató szerdai budapesti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: "célunk, hogy hidakat építsünk az országok, nyelvek és kultúrák között, emellett kapcsolatot alakítsunk ki a nemzedékek és a világnézetek között, összekapcsoljuk a hagyományt az innovációval". Hozzátette: a fesztivál a tolerancia, az elfogadás és a sokszínűség jegyében zajlik az idén.

    Emlékeztetett arra, hogy tavaly Koppenhágában Conchita Wurst osztrák énekes nyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, így 48 év után ismét Ausztria rendezheti meg a világ egyik legnagyobb szórakoztató műsorát.

    Az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét május 19. és 23. között tartják. A versenyen 40 ország vesz részt, Magyarországot A Dal című válogató győztese, Csemer Boglárka Boggie képviseli Wars For Nothing című dalával.

    Az idei döntőn központi szerepet kap a fenntarthatóság is, a fesztivált először rendezik meg minősített zöld eseményként - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a fellépőknek biztosított szálláshelyek is környezetvédelmi tanúsítvánnyal rendelkeznek. Idén először más képességekkel rendelkezőket is bevonnak a rendezvénybe, például a halláskárosultakat jelnyelvi tolmács segíti majd a megértésben.

Ledszőnyeg alkotja a színpadot

    Április 7-én kezdik el építeni a színpadot, egy 44 méter széles, 1288 oszlopból álló szemet, amely a kapcsolatot jelképezi a tévénézőkkel - tette hozzá. A színpad padlóját összefüggő ledszőnyeg alkotja.

    Újságírói kérdésre a sajtófőnök elmondta: az ORF 25 millió eurós költségvetéssel rendelkezik, ebből 10 milliót a fesztivál bevételből fedeznek. A rendezvény számítások szerint több mint 36 millió euró bevételt hoz majd a városnak.

    Mint elmondta, a bécsi városháza előtti téren (Rathausplatz) felállított Eurovision Village lesz a bécsiek, a vendégek és a fesztivál rajongóinak a találkozóhelye, ahol május 18-tól Hello Wien címmel mutatkozik be az osztrák főváros, emellett a versenyző énekesek elő koncertje és változatos programok is várják az érdeklődőket.

    A sajtótájékoztatón bemutatkozott az Ausztriát képviselő The Makemakes elnevezésű zenekar frontembere Dominic Muhrer, valamint Csemer Boglárka Boggie. 

[2015.04.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még