2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Edvin Marton: Stradivarius
Kapcsolatok
Edvin Marton
Komolyzene

Három országban készült Edvin Marton új lemeze

Az ismert hegedűvirtuóz vadonatúj stúdióalbuma szeptember 8-án jelenik meg.

A „Stradivarius” címmel megjelenő nagylemez zenei világára továbbra is a popzene és a klasszikus zene egyedülálló ötvözete a jellemző, mely az előző két album egyenes folytatása (Strings’n’beats – 2003, Virtuoso – 2004).

Az új nagylemez közel egy éven keresztül készült Budapesten, Berlinben és Zürichben. Mind a klasszikus dalok kiválasztásában, mind a saját szerzemények komponálásában Edvint elsősorban a különböző országok hangulatai, egy-egy szituáció ihleti meg.

Közel 30 dal készült a stúdiómunka során, melyek mind nagyon közel állnak Edvin szívéhez, azonban a korongon csak a legnagyobb kedvencek kaptak helyet. Az albumon többek között Vivaldi, Bach, Puccini, Liszt és Albinoni klasszikusai hallhatóak Edvin sajátos stílusában, emellett nyolc saját szerzemény is színesíti az anyagot.

Külön érdekessége az anyagnak, hogy most először hallható cd-én a „Tosca Fantasy” című felvétel, melyet Edvin a 2006-os Torinoi Téli Olimpia záró gáláján is előadott. A dal több mint 500 millió nézőt bűvölt el világszerte a televíziók képernyője előtt.

Ezen kívül a „Tosca Fantasy”-ra korcsolyázta záró kűrjét Evgeni Plushenko orosz műkorcsolyázó, többszörös Európa- és Világbajnok, aki Torinóban olimpiai aranyat is szerzett. A dalnak köszönhetően első magyarként, Edvin Marton 2006. májusában, New York-ban Emmy-díjat vehetett át.

Azonban a „Stradivarius” további érdekességet is tartalmaz. Edvin korábbi lemezein is szerepeltek vokális dalok, melyeket Pelles Petra tolmácsolásában hallhatott a közönség. Edvint mindig is izgatta, hogy egy világsztár előadásában hogyan kelnének életre ezek a dalok.

Közös produkció Lou Begával

A sors úgy hozta, hogy egy fellépés alkalmával Edvin elkápráztatta játékával Lou Bega-t, aki azonnal közös produkciót javasolt. Ennek gyümölcse a „C’est la vie” című Lou Bega – Edvin Marton közös szerzemény, mely extra felvételként kapott helyet a cd-én. A dalban a virtuóz hegedűjáték mellett az első számú mambó király csillogtatja meg énekesi tudását. A Grammy-díjra jelölt énekes és az Emmy-díjas Edvin slágergyanús felvételéhez klip is készül, melynek forgatására hamarosan hazánkba érkezik a világsztár.

További friss információ, hogy szeptember 1-én kerül átadásra a vadonatúj SYMA Sport- és Rendezvényközpont, melynek hivatalos megnyitójára hazánkba érkezik Evgeni Plushenko. A megnyitón Edvin Marton fog frenetikus koncertet adni, és ennek alkalmából, csak ezen a napon, a helyszínen, a bolti megjelenés előtt már megvásárolható lesz a vadonatúj album.

A visszaszámlálás megkezdődött, a vadonatúj Edvin Marton cd szeptember 8-án kerül a boltokba, melynek lemezbemutató koncertjére október 13-án kerül sor.

[2006.08.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még