2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Három dal, ami nélkül nem volt buli a 90-es években

Az iloveretro.hu oldallal közösen megvalósuló retro rovatunkban a 90-es évek kedvenceiből válogatunk, ebben segítségünkre lesz, a retro lemezlovas, BanDJ. Íme az első hármas válogatása.

Hölgyeim és Uraim, köszöntök minden retro rajongót, mindenkit, aki szereti a „rég volt, szép volt” dolgokat. Az én jelszavam is: I love Retro! Diszkós pályafutásom alatt (immár 24 éve) mindig forgattam - az aktuális dalokon kívül - a régi idők slágereit is, míg a retro életérzés szívügyemmé vált. Szívből invitálok hát mindenkit, hogy repüljünk vissza az időben és idézzük fel azokat az izgalmas zenéket, amelyek nélkül soha nem mentünk haza a diszkóból. Irány a kilencvenes évek és az ezredforduló, kiáltsuk együtt: I love Retro!

Az első dal, amelyet kiválasztottam, ünnepi fényben tündököl, hiszen egy kisebb jubileumot ünnepel: éppen 20 éves! 1995-ben a diszkók, a rádiók ettől harsogtak világszerte. A La Bouche – Be my lover című slágeréről van szó, amely nemcsak hogy húsz éves, de két évtizede szünet nélkül hódít, újabb és újabb generációk hódolnak be neki. Ez nem is csoda, hiszen a fülbemászó dallam, a könnyen énekelhető „lalalázós” refrén gyorsan válik nagy kedvenccé a retro bulikon.

Emlékszem, abban az évben éppen szakmai kupaktanácsot tartottunk néhány DJ kollégával, amikor a német Viva Tv-n az új dal, a Be my lover klipforgatásáról készült kisfilmet játszották. Mindannyian felkaptuk a fejünket, odaszegeződtünk a képernyő elé, és a dalt hallva megállapítottuk: ebből kérem lesz valami! Lett is, egész egyszerűen egy örökzöld sláger!

A 90-es évek elejéről idézzünk fel most egy szép zenei emléket. Amikor a rap még hódított, de a diszkókban a dance stílusé volt a főszerep, a kettő ötvözésével igencsak jólsikerült klubslágerek születtek.

Egyik nagy kedvencem volt 1991-ben Heavy D & The Boyz – Now that we found című eposza (amely az O’Jays eredeti verziójában is élvezetes). Ennek a dalnak volt akkoriban az egyik legszínpompásabb klipje, a graffitikkel és persze a táncos csapat szivárványszínű esőkabát arzenáljával. Emlékszünk még? Lássuk, halljuk!

Talán senki nem gondolta volna, hogy 1996-ban olyan dal lát napvilágot, amely soha nem megy ki a divatból, pedig azóta sok új stílus született és hunyt ki. A Mr President örökérvényű popslágere, a Coco jamboo szinte minden generáció nagy kedvencévé válik, ha másért nem, mert árad belőle a laza humor, a vidámság.

A forróság, a klipben is látható napfényes - pálmafás tengerpart jelképe, a Coco jamboo az idei Total Dance fesztiválon is biztosan felhangzik élőben, és borítékolom, hogy nemcsak a frontember Layzee szájából hallatszik majd, hanem a többezer fős közönség egy emberként harsogja majd: „Ájjájjé-kokkódzsambó-ájjájjé!”

Még két bombasláger a 90-es évekből

[2015.03.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még