2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Lisa Mary Presley
Kapcsolatok
Elvis Presley
Lisa Mary Presley
Komár László

Elvis Presley lányát ünnepeljük

Ezen a napon ünnepli születésnapját a legendás rock and roll király, Elvis lánya, Lisa Mary Presley. Idén már 47 szál gyertya ég a tortáján. A nehéz apai örökség mellett viharos életet él a szépség. 

Lisa Mary 1968. február 1-jén született Memphisben, szülei legnagyobb örömére. Édesanyja Priscilla Beaulieu, akivel apja még akkor ismerkedett meg, amikor katonaéveit töltötte Németországban. Szerelem volt első látásra. Priscillat később feleségül vette és egyetlen lánygyermekük, Lisa Mary született. A kislány Graceland-ben nőtt fel, azon a birtokon, amelyet Elvis rajongásig szeretett és ma is legendás zarándokhely rajongói számára. Nem sok jutott neki édesapja szeretetéből, hiszem alig volt 5 éves, amikor szülei úgy döntöttek felbontják a házasságukat. Rá négy évre hunyt el a sztár, kislánya akkor még csak a 9. életévét töltötte be.

Don’t cry Dady  - videó, amelyben sok-sok kép látható a Presley családról:

A kamaszéveit így már atyai támasz nélkül kezdte meg. Mindennapjait végigkísérte a féktelen bulizás, nem vetette meg az alkoholt és a drogokat sem. Lázadó ámokfutása 18 éves koráig tartott, amikor is csatlakozott a szcientológia egyházhoz.

A zene az ő életében is szerepet kapott, ráadásul első férje rögtön egy zenész volt, Danny Keogh. Ebből a házasságból két gyermek született. Ám a frigy nem bizonyult tartósnak, 1994-ben elváltak, Lisa Mary pedig nem sokkal később a pop királyának, Michael Jacksonnak a felesége lett. A viharos, média előtt zajló házasság két évig tartott, ám utána még évekig együtt volt a pár, kisebb-nagyobb megszakításokkal.
Később megörökölte apja vagyonát és megnyitotta az "Elvis Presley's Memphis" nevű népszerű étterem-nightclubot. Nicolas Cage felesége is volt, igaz, hogy a színész 108 nappal az esküvő után beadta a válási papírokat… Ez sem vette el Lisa Mary kedvét az újbóli férjhez menéstől:

2008 októberében új férjétől ikrei születtek. A férfi meg naná, hogy a zeneiparban dolgozott… Azóta már elköltöztek az Egyesült
Államokból és Angliában kezdtek új életet.



Lisa Mary nem tagadhatta le vérét, így 2003-ban megjelentette első lemezét, a To Whom It May Concertet, majd két évvel később a Now What címre keresztelt korongot is piacra dobta.  A harmadik hanghordozóra 2012-ig kellett várni, amely a Storm&Grace címmel jelent meg és turnéra is indult az anyaggal.

Az énekesnőként és színésznőként is számon tartott Elvis csemete ma 47 éves.

Over Me című videóklipje 2013-ban jelent meg:

A Don’t cry Dady világslágert Komár László magyar szöveggel is elénekelte. Érdemes meghallgatni ezt a felvételt is. Komár egyébként is számos Elvis dalt énekelt pályája során, hatalmas rajongója és tisztelője volt a Királynak. 

- zene.hu -

[2015.02.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még