2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Brit-díj 2015: Sam Smith vezeti az idei jelöltlistát

Sam Smith vezeti az idei Brit-díjkiosztó jelöltlistáját, az énekes öt kategóriában eséléyes a trófeára. A 22 éves előadó lehet a legjobb brit férfiénekes, a legnagyobb áttörést elért újonca és övé lehet a legjobb album is az In The Lonely Hourért.

A legesélyesebb zenészek közé tartozik Ed Sheeran és George Ezra is, akik négy-négy jelölést kaptak, valamint a Royal Blood nevű rock duó, akik három kategóriában számíthatnak győzelemre.

Az idei ceremóniát a londoni O2 arénában tartják február 25-én.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.



Smith – aki tavaly megnyerte a BBC Sound of 2014 szavazást – volt az egyetlen előadó, aki több mint egymillió albumot adott el tavaly az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is.

A legjobb énekes kategóriában Ed Sheeran, Damon Albarn és Paolo Nutini lesznek az ellenfelei. Albarnnak ez az első jelölése, mióta a Blur négy Brit-díjat nyert 1995-ben.

Smith öt jelölését – amiben benne vannak a legjobb brit kislemez és az év videója kategóriák is a Stay With Me-ért – csak Robbie Williams és Craig David tudták felülmúlni, akik fejenként hattal büszkélkedhettek 1999-ben és 2001-ben.

Az áhított legjobb brit albumért folyó harc Smith, Sheeran (X), Ezra (Wanted On Voyage), az Alt-J (This Is All Yours) és a Royal Blood önmagáról elnevezett kiadványa között dől majd el.

Jessie Ware, FKA Twigs és a Clean Bandit – akik a jelölteket bejelentő ceremónián léptek fel Londonban – mind négy jelöléssel távozhattak, miközben James Bay máris magáénak tudhatja a Brit Critics’ Choice elismerést a legjobb feltörekvő előadóként.

Ware – aki tavaly jelentette meg második albumát Tough Love címmel – a legjobb énekesnő címért versenyez. Ellenfelei az X-Faktort is megjárt Ella Henderson, FKA Twigs, Lily Allen és Paloma Faith lesznek.

Taylor Swift – akinek ötödik albuma, az 1989 végleg aláírta az énekesnő műfajváltását a countryból a pop világába – a legjobb nemzetközi énekesnő kategóriának a győztese lehet, már ha nem Beyonce, Lana Del Rey, Sia vagy St Vincent fog nyerni.

Jess Glynne is három kategóriába győzhet, köszönhetően vendégszerepléseinek más zenészek lemezein. A 25 éves énekesnő – aki a legjobb kislemez kategóriában versenyző Clean Bandit Rather Be című slágeréhez és a Route 94 My Love című dalához is adta a hangját – a legjobb kislemez és a legjobb videó kategóriában számít esélyesnek.

A díjátadó ünnepségen fellép majd Taylor Swift, Sam Smith és Paloma Faith, a győzteseknek járó trófeát Tracey Emin tervezte.

-kiko-

[2015.01.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még