2024. május 25. | szombat | Orbán nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Hogyan találhatunk jó ügyvédet?

Az élet számos területén kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor ügyvéd segítségére lehet szükségünk. Hogy ez ingatlan adásvétel, cégalapítás, lakásbérlet, perindítás, vagy éppen büntetőjogi védelem kapcsán válik aktuálissá, abból a szempontból mindegy is, hogy mindannyian  a legjobb szakembert szeretnénk választani. De mégis mi alapján érdemes dönteni?

 A tapasztalat és a területen szerzett gyakorlat legalább olyan fontosak lehetnek, mint a szimpátia, a jogi tanácsadás során szerzett első benyomások és a hozzáállás, vagy éppen az ügyvédi munkadíjak alakulása. Mivel ez utóbbira gyakorlatilag nincsen jogi szabályozás és ajánlás sem, így az egyes ügyvédi irodák ajánlatai között akár jelentős különbségek is lehetnek. Az ugyvedipraxis.hu Újbuda ügyvéd kínálatának tapasztalt profijaival igyekszik azon dolgozni, hogy a költségek minimalizálása mellett kimagasló színvonalú szolgáltatást nyújtson az ügyfelek számára.

Ha jogi ügyekről van szó, akkor jogosan várhatja el a választott szakembertől, hogy bármikor rendelkezésére álljon, pláne, ha olyan, akár a jövőt jelentősen befolyásoló helyzetről van szó, mint a büntetőeljárás. Természetesen előfordulhatnak olyan helyzetek, hogy nem lehet elérni a szakembert, de ilyenkor sokat elárul megbízhatóságáról, hogy mennyire gyorsan hívja vissza. Hiba lenne egyes ügyeket fontosként, másokat kevésbé lényegesként bélyegezni, hiszen ügyfélként mindenkinek a sajátja az első számú, rangsorolni pedig nagy hiba lenne a szakember részéről. Ugyanakkor nem elhanyagolható az sem, hogy mit és hogyan ígér az ügyvéd. Mivel a büntetőügyek és a bíróság előtti eljárások kimenetele nem ismerhető előre, ezért felelőtlenség olyan ígéretet tenni ügyvédként, hogy biztosan a kívántak szerint alakul majd az ügy. A határozott, rugalmas megoldásokat alkalmazó, profi ügyvédi képviselet azonban lehetővé teszi, hogy a körülményekből a legtöbbet lehessen kihozni a jogszabályok engedte kereteken belül.

Számos tapasztalt ügyvéd Budapesten úgy véli, hogy az ügyvédi praxis választás során ügyfélként mindenképpen szem előtt kell tartania az adott területen való jártasságot. Egy céges ügyekre specializálódott iroda munkatársai nem biztos, hogy megállják a helyüket a büntetőeljárás útvesztőiben. Fontos tehát, hogy a szakterületen mozgó ügyvédet válasszunk, aki nem csak verbálisan meggyőző, hanem szakmailag is megbízható tudással rendelkezik. Nem biztos, hogy jó választás a nagyon elfoglalt szakember, hiszen lehet, hogy nem tud majd elegendő időt szánni az Ön ügyére, ugyanakkor a referenciák és az előzőekben már bizonyítottak mindenképpen jó ajánlólevélnek számítanak.

Pereskedés és ügyvédi képviselet kapcsán természetesen nem mehetünk el a felmerülő költségek mellett. Mint a korábbiakban már említettük, az ügyvédi munkadíj szabad megállapodás tárgya, erről mindenképpen ajánlott előre tájékozódni, és olyan árkategóriájú iroda mellett dönteni, amely mind a nyújtott szolgáltatás, mind a munkadíjak kapcsán igényeinek megfelelő. A legolcsóbb ajánlat nem biztos, hogy a legjobbnak is bizonyul, mindenképpen érdemes tehát átgondolni, hogy milyen tapasztalatokkal és eredményekkel rendelkező ügyvédi praxisra esik a választás.

[2015.01.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » próbaterem [2024.05.23.]
SÜRGŐS HITELEK hangszer [2024.05.22.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még