2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Meglepő eredmény: elkészült az érdekes lista

A One Direction, George Strait és Luke Bryan vezetik a 2014-es év turnéjai alapján készített összeállítást. A country zene királya újra az országutak királya is lett. George Straitnek volt a legmagasabb számú jegyeladása a műfaj bármely más előadójával összevetve idén a StubHub új listája szerint, összességében pedig a második hellyel büszkélkedhet.

A country zene sztárját csak a brit pop szenzáció One Direction tudta megelőzni. A harmadik legnépszerűbb turné előadó szintén a country csillaga, Luke Bryan lett a weboldal összesítése alapján, így Justin Timberlake jegyeladásait tekintve csak a negyedik pozíciót szerezhette meg.

„Nem hiszem, hogy felfognánk, milyen óriási a country zene” – mondta a StubHub vezetője, Glen Lehrman az Ad Weeknek.

„Hagyományosan, a popzenére gondolunk úgy, mint amit a legnagyobb érdeklődés övez jegyeladások terén – Beyoncé, Katy Perry, Lady Gaga… George Strait nem ad annyi koncertet, de a legutolsó koncertje volt 2014 legnagyobb eseménye” – fejtette ki.

Az a bizonyos utolsó Strait-show az arlingtoni (Texas) AT&T stadionban 104 793 rajongót vonzott. Az esemény megdöntötte a legnagyobb beltéri koncert rekordját Észak-Amerikában, amit korábban a Rolling Stones 1981-es koncertje tartott.

A sztárokkal teletűzdelt koncert Strait illusztris, 33 éven át tartó turné pályafutásának végét jelentette, de a visszavonulás még várat magára. A country ikon legalább öt, új anyagokból álló lemezt ígért az elkövetkező évekre nézve.

Ami Luke Bryan helyezését illeti, a Billboard másképp látta. A magazin 2014-es turnéi alapján a listavezető helyre pozícionálta a műfaj sztárjai között, összességében pedig a 14. helyre rangsorolta. Eszerint Strait a 16. lett, egyetértettek viszont a One Directiont illetően: a fiúcsapatot az év legnagyobb bevételt hozó turné előadójának választották.

Bryan koncertjein idén 1.7 millió rajongó vett részt.

„Mindenféle koncertet adtunk idén” – nyilatkozta az énekes.

„Izgalmas volt játszani kisebb létszámú közönségnek egy két nap alatt Kanada nagyon északi pontján, ahogy az volt 60 000 sikítozó rajongónak is a stadion koncertek alatt… vagy azoknak az első alkalmas rajongóknak, akik talán soha nem jártak még koncerten addig, amíg a Farm Tour el nem jött a kis vidéki közösségükbe” – tette hozzá.

-kiko-

[2015.01.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még