2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Charlie dalai, ahogy csak ritkán halljuk

Horváth Charlie az az előadó, aki szinte bármilyen műfajban és stílusban fel tudja csillantani tehetségét és jellegzetes, egyedi, rekedt hangját, de a jazz, a swing és a soul világa különösen közel áll hozzá. Erről már többször meggyőződhettünk a lemezein, de most élőben is megtehetjük az Óbudai Kulturális Központban, ahol egy valódi „supergroup”-pal lép majd színpadra november 28-án.

Charlie már a szólólemezein és a koncertjein is együtt dolgozott a vele most fellépő zenészekkel, de dalainak jazz-es hangszerelései, valamint a jazz és swing világslágerek azok, amelyeket nemcsak Charlie, de a jazz világának olyan elismert tagjai, mint László Attila, Halász János, Lattmann Béla,  Csiszár Péter vagy Borlai Gergő is igazán a magukénak éreznek.

Bár Charlie  a Tátrai Band énekeseként és a szólólemezeivel is nagyon sikeres volt, és számos slágert jegyzett, mindig nagy vágya volt, hogy a jazz világába kiránduljon. Ennek lett az „eredménye” két album, a több éve megjelent Soul And Jazz, majd ezt követte a Funky, Soul And Jazz című dupla CD. Ezeken nemcsak addigi dalai szerepeltek áthangszerelve, hanem jól ismert világslágerek is felhangzottak rajta az előadásában.
Ez is jól bizonyítja, hogy Charlie az az előadó, aki mindig megújulásra kész. Pályafutása során 23 díjjal honorálták tehetségét, többek között Arany Zsiráf-díjjal, Liszt Ferenc-díjjal. Többszörös EMeRTon-díjas művész, valamint megválasztották az év énekesének is.

1993-ban munkásságát a Magyar Köztársasági Érdemrend Kis Keresztjével ismerték el. Legutóbbi dupla, élő CD-je két hónappal ezelőtt jelent meg Charlie 65 Live! címmel, amelyen a Papp László Budapest Sportarénában két évvel ezelőtt tartott koncertjének felvételét hallhatjuk.

[2014.11.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még