2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
X-faktor 2014: Tóth Andi - 4. Élő Show
X-faktor 2014 - Szabó Richárd - 4. Élő Show
X-faktor 2014: Spoon - 4. Élő Show
X-faktor 2014: Benji - 4. Élő Show
X-faktor 2014: Jakab-Péter Izabella - 4. Élő Show
X-faktor 2014: Tha Shudras - 4. Élő Show
X-faktor 2014: Andelic Jonathan - 4. Élő Show
X-faktor 2014: Nagy Ricsi - 4. Élő Show
X-faktor 2014: Horányi Juli - 4. Élő Show
X-faktor 2014: Borbély Richárd - 4. Élő Show
Kapcsolatok
Horányi Júlia "YOULÏ"
Andelic Jonathan
Tóth Andrea
Tha Shudras
Spoon 21
Le Quang Huy - Benji
Borbély Richárd
Szabó Richárd
Nagy Richárd
Jakab-Péter Izabella

X-Faktor 2014 negyedik élő show: Szabó Ricsi kiesett - videók

Negyedik élő showjával folytatódik az X-Faktor ötödik évada. Egy évvel ezelőtt női győztest avatott a műsor, korábban viszont minden alkalommal férfi előadó nyert. Az idei széria nagy kérdése, képes lesz-e győzni valamelyik Tóth Gabi mentorálta csapat vagy Little G egyik 25 év feletti énekese bizonyul-e jobbnak.

A végső győzelemhez nem csak a nézőket, de a mentorokat is folyamatosan meg kell győzniük a versenyzőknek. A tét ugyanis minden eddiginél nagyobb: 25 millió forint összértékű nyeremény, amiből tízmillió forintot nagykoncertre, album- és klipkészítésre költhet a győztes.

A negyedik döntő adás alkalmával a legjobb tíz produkció lép színpadra egy-egy versenydallal, és érkezik majd egy sztárfellépő is.

Mindez persze csakis Istenes Bence magánshowja után, amiben ezúttal különféle stílusú zenékre tombolva szórakoztatta a rá várakozó asszisztenshölgyet. Majd végre a színpadra robbant, ahol táncoslányokat forgatott szédületes tempóban, mielőtt belekezdett volna nyitó beszédébe.

Belépőjével mintegy előre vetítette az est tematikáját, ami a Fainul a buli! A cím egyben a Kelemen Kabátban slágerére is utal, akik a ma esti műsor fellépői lesznek.

És máris a színpadon a négy mentor: Alföldi Róbert, Tóth Gabi, Szikora Róbert és Little G Weevil!

„Jól állt!”

Ha megjelenik egy buliban, egész biztosan pillanatok alatt ő lesz a középpontban – konferálta fel versenyzőjét Szikora Robi. Tóth Andi valóban képes rá, hogy magára irányítsa a figyelmet, de nem lehet elégszer elmondani, ő egy 15 éves lány, aki életében először van magára utalva!

Lájk, ha kedveled a szerelmes dalokat.



A változást azonban kifejezetten élvezi a talpraesett énekes, aki magabiztosságát ezúttal is hozta az En Vogue Free Your Mind című slágerével. Andi kivételesen nem tombolhatott szabadon, koreográfiára kellett mozognia, de ez semmit nem vont le produkciója értékéből. Vadmacska volt.

„Megadtad az alaphangot egy jó bulihoz” – üdvözölte G, Alföldi pedig azt mondta, büszke lesz rá, ha később látja majd és elmondhatja, „látta kiskorában”.

Nagyon nagy erőt és szenvedélyt ígért Alföldi Róbert Szabó Richárd produkciója előtt. Pörgős dalt választott, ami a megcsalásról szól, bár bevallása szerint ilyen vele még soha nem történt. Ez megnehezítheti a dolgát, de mentora szerint amit Ricsi még nem élt át, pótolja a humorával. Ezt tette John Newman I Need To Know Now című slágere közben is.

„Mindent el tudsz énekelni, de nem minden áll jól. Ez jól állt” – közölte Szikora Róbert, és Tóth Gabi szerint is nagyon megtalálta a helyét, pedig ő jobban kedveli tőle a líraibb dalokat. Little G az énektechnikai hibákra hívta fel az énekes és mentora figyelmét, ami szerinte gyengítette kicsit a produkciót.

Partyszínpad

A „partyszínpadra” a reklámszünetet követően a Spoon érkezett. A fiúcsapat – akik Tóth Gabi szerint nem boyband, hanem zenekar – külön örült neki, hogy végre őrültebb oldalukat is megmutathatják az est tematikájának köszönhetően. Hogy a közönség hogyan fogadja majd, egyelőre kérdés.

Mernek pofátlanok lenni, mernek jólneveltek lenni” – üdvözölte a változást Alföldi, Szikora pedig „bátor húzásnak” nevezte a dalválasztást. Little G a koreográfiát „nagyon jónak” nevezte, de úgy érezte, egy idő után a koreográfia izgalmasabb volt, mint a többi.

A ma esti feladat talán Benji számára jelentette a legnagyobb kihívást. Alföldi versenyzője nem egy partyarc figura, de most buliznia kellett a színpadon. Ráadásul táncoslányok társaságában. Ennek ellenére bebizonyította, számára nincs lehetetlen. Bár nem az ő stílusa, mégis megoldotta a feladatot, ami elé George Michael és a Faith állította.

„Hangilag nagyon rendben vagy, nagyon jól énekelsz, én a mentorod helyében ennyit nem táncoltattalak volna” – értékelte Tóth Gabi. Szikora is kijelentette, hétről hétre jobb a fiú, és végre látta azt a hitet, amiről énekelt Benji.

Jakab-Péter Izabellát egy héttel ezelőtt az a kritika érte, hogy az érzelmeket nem tudta átadni Zámbó Jimmy slágere közben. Ő sem sűrűn bulizik a színpadon, így számára is feladta a leckét, hogy hiteles legyen produkciójában. A dalválasztás sokat segített ebben, Ellie Goulding Burn című slágere nagyon jól állt a visszafogottan is rendkívül energikus énekesnőnek.

Little G a dalválasztáshoz és a színpadképhez gratulált. Tóth Gabi köszönte az élményt, Alföldi pedig azt mondta, soha nem volt ilyen jó Bella.

„Arcátlanul jók”

A Tha Shudras mentoruk szerint sehol nem volt múlt héten, egyfolytában azon dolgoztak, hogy a lehető legjobb produkciót tegyék ma a mentorok és a nézők elé. Ez talán nekik okozta a legkisebb problémát, hiszen hétről hétre hatalmas partyt rittyentenek a színpadon. A feladathoz ezúttal a Backstreet Boys ikonikus dalát, a Everybodyt dolgozták fel.

Szikora Róbert kijelentette, „szemtelenül jól játszanak, arcátlanul jók” a srácok, de egyszer szeretné őket magyarul is hallani, lassú dalt énekelve. Alföldi ismét értékelte a csapat egyediségét, de ismét egy kicsit „többet” kért a kapitánytól.

Andelic Jonathan múlt heti produkciója nagyon jól sikerült, ami az önbizalmára is jó hatással volt. Jota saját bevallása szerint bárhol és bármikor tud énekelni, jó hír, hogy ezt most ismét nézők milliói előtt tehette meg. A felvezetőhöz igazodva választása egy LGT dalra esett, melynek címe: Szólj Rám Ha Hangosan Énekelek.

„Isteni volt” – mondta Alföldi a produkció után, Tóth Gabi pedig azt imádja, hogy minden amihez a versenyző hozzányúl, „minden Jotás lesz”.

Nagy Richárd egyik kedvenc része az X-Faktorban… az énekóra. Bár lépten-nyomon csajozik a próbák előtt, után és közben, énekórán még inkább. Szerencsére teljesen nem vonja el csodaszép énekesnője a figyelmét, így Ricsi tökéletesen fel tudott készülni legújabb versenydalára, ami a Gangnam Style volt.

Little G elismerését fejezte ki azért, hogy Ricsi koreai nyelven bevállalta Psy világslágerét, és Tóth Gabi is imádta. Nem is lehet rosszat mondani rá, bátor és profi volt.

„Dögös volt”

Egy héttel ezelőtt a nézők párbajozni küldték Horányi Julit. Ritka nehéz helyzetben volt, hiszen csapattársával, Kállay-Kiss Zsófival kellett megküzdenie a mentorok kegyeiért. Szerencséje volt. És tehetsége. A zsűri tagjai – Little G-t is beleértve – ugyanis egyhangúan értettek egyet abban, hogy Zsófinak kell távoznia.

Juli így most egy bulisabb felvétellel, Lady Gaga Edge of Glory című slágerével készülhetett és nem csak csodás hangját, de formás lábait is megmutathatta.

„Iszonyatosan dögös volt és szétszedte a színpadot” – mondta a produkció után Alföldi, aki „bombanőnek” nevezte Julit. Szikora pedig felidézte élete első számát, ami az volt, „Gyere, gyere Juli, lesz egy jó kis buli a kemping területén…”

Utolsóként a „harmadik Richárd” lépett színpadra, akit valószínűleg a lányokkal nem lehet úgy zavarba hozni, mint a „második Richárdot”. Az énekesnek kezdetben épp az volt a problémája, hogy talán többet gondolt magáról, mint amit a színpadon mutatni tudott, de szerencséjére mentora segítségével felnőtt a feladathoz.

Borbély Ricsi ki más, mint Prince Kiss című felvételével készült, így nem csak bulis, de hódító is lehetett a színpadon, amivel talán nagyobb előnyt élvez a női szavazók körében, mint énektudásával.

Szikora Robinak tetszett a produkció, kicsit neki sok volt a mosoly, de örömmel látta, hogy Ricsi az egész X-Faktoros szereplését „újratervezte”. Tóth Gabi inkább nem is mondott semmit, mert ismét zavarba jött, Little G azonban várt még volna „valami katarzist”.

Ezzel a műsor első szakasza véget ért. Hamarosan közös produkcióval lép színpadra a tíz döntős, de előtte még érkezik egy medleyvel a Kelemen Kabátban!

Párbaj

A döntősök fellépését követően nem maradt más hátra, mint a szavazás lezárása és az eredményhirdetés. A voksolásra fordítható utolsó egy perc visszaszámolása után a szavazatokat közjegyző jelenlétében összesítik, majd Istenes Bence ismerteti a továbbjutók névsorát.

Akik biztosan ott lesznek a jövő heti élő showban: Horányi Juli, Andelic Jonathan, Jakab-Péter Izabella, Tóth Andi, a Spoon, a Tha Shudras, Nagy Richárd és Benji!

Párbajozni fog Alföldi Róbert két versenyzője: Borbély Richárd és Szabó Richárd.

A folytatásban érkezik Borbély Ricsi és a Billie Jean.

A döntés

A végső szót a szabályok értelmében a mentorok mondják ki. Annak a neve hangzik el a zsűri tagjaitól, akit haza szeretnének küldeni.

Elsőként a párbajozók mentora, Alföldi Róbert szavazott. Az ítész megpróbálta szakmai szemmel értékelni az elhangzott két dalt. Mint mondta, nem tudja kivonni magát Szabó Ricsi varázsa alól, akkor sem, ha vannak „ügyetlenségek”, „bénaságok”. Most is hatott rá, amit látott. Kritikaként jegyezte meg ugyanakkor, hogy fontosabbnak kell tartani azt, amit érez, mint azt, hogy színpadon van.

Borbély Richárdnak elmondta, büszke arra, hogy hisz és bízik mentorában annyira, hogy megtette azokat a lépéseket, amiket korábban nem. Élmény számára, hogy mennyire vállalja önmagát Richárd és meri a lelkének a mélységeit is megmutatni. Szereti továbbá a klasszikus és „férfias” előadói stílust, amit képvisel.

Alföldi úgy döntött, Szabó Ricsinek kell hazamennie.

Tóth Gabi szintén Szabó Ricsi nevét mondta ki.

Szikora Róbert ugyanakkor Borbély Richárdot küldené haza.

Little G szerint Szabó Ricsinek kell távoznia.

Búcsúzik tehát a versenytől Szabó Richárd.

A show azonban itt nem ér véget, egy hét múlva már az ötödik élő adással érkezik az X-Faktor. Mi pedig ahogy mindig, jövünk folyamatosan frissülő beszámolónkkal. Ne hagyjátok ki!

Mely produkció tetszett a legjobban a harmadik élő showban? VOKS LENT!

-kiko-

[2014.11.08.]

Megosztom:


	X-faktor 2014: Tóth Andi - 4. Élő Show
X-faktor 2014: Tóth Andi - 4. Élő Show

Jöjjön a En Vogue - Free Your Mind.


	X-faktor 2014 - Szabó Richárd - 4. Élő Show
X-faktor 2014 - Szabó Richárd - 4. Élő Show

Jöjjön John Newman - Cheating.


	X-faktor 2014: Spoon - 4. Élő Show
X-faktor 2014: Spoon - 4. Élő Show

Jöjjön Macklemore & Ryan Lewis - Thrift Shop.


	X-faktor 2014: Benji - 4. Élő Show
X-faktor 2014: Benji - 4. Élő Show

Jöjjön George Michael - Faith.


	X-faktor 2014: Jakab-Péter Izabella - 4. Élő Show
X-faktor 2014: Jakab-Péter Izabella - 4. Élő Show

Jöjjön Ellie Goulding - Burn.


	X-faktor 2014: Tha Shudras - 4. Élő Show
X-faktor 2014: Tha Shudras - 4. Élő Show

Jöjjön Backstreet Boys - Everybody.


	X-faktor 2014: Andelic Jonathan - 4. Élő Show
X-faktor 2014: Andelic Jonathan - 4. Élő Show

Jöjjön LGT - Szólj rám, ha hangosan énekelek.


	X-faktor 2014: Nagy Ricsi - 4. Élő Show
X-faktor 2014: Nagy Ricsi - 4. Élő Show

jöjjön PSY - Gangnam Style.


	X-faktor 2014: Horányi Juli - 4. Élő Show
X-faktor 2014: Horányi Juli - 4. Élő Show

Jöjjön Lady Gaga - The Edge Of Glory.


	X-faktor 2014: Borbély Richárd - 4. Élő Show
X-faktor 2014: Borbély Richárd - 4. Élő Show

Jöjjön Prince - Kiss.

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még