2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
X-faktor 2014: Szabó Richárd - 2. Élő Show
X-faktor 2014: Ilyés Jenifer - 2. Élő Show
X-faktor 2014 - Spoon - 2. Élő Show
X-faktor 2014 - Andelic Jonathan: 2. Élő Show
X-faktor 2014 - Horányi Juli - 2. Élő Show
X-faktor 2014 - Tha Shudras - 2. Élő Show
X-faktor 2014: Borbély Richárd - 2. Élő Show
X-faktor 2014 - Tóth Andi - 2. Élő Show
X-faktor 2014: Benji - 2. Élő Show
X-faktor 2014: Jakab-Péter Izabella - 2. Élő Show
X-faktor 2014: Nagy Richárd - 2. Élő Show
X-faktor 2014 - Kállai-Kiss Zsófi - 2. Élő Show
Így buliznak az X-faktor 2014 döntősei - video
X-faktor 2014: Tha Shudras - 3. Élő Show
Kapcsolatok
Horányi Júlia "YOULÏ"
Andelic Jonathan
Kállai-Kiss Zsófi
Jakab-Péter Izabella
Ilyés Jenifer
Tóth Andrea
Spoon 21
Tha Shudras
Szabó Richárd
Borbély Richárd
Nagy Richárd
Le Quang Huy - Benji
X-faktor 2014

X-Faktor 2014: Ilyés Jenifer kiesett - nézd vissza a produkciókat

Második élő showjához érkezett az X-Faktor ötödik évada. A tét évről évre nagyobb, ezúttal már 25 millió forint értékű össznyeremény vár gazdára. Ebből tízmillió forintot zenei karrierje beindítására költhet a győztes, így lemezre, koncertekre és klipkészítésre is.

Múlt héten tizenhárom versenyző lépett színpadra, a Pálinka Republik búcsúzásával ma este tizenkét produkció küzd a továbbjutásért. Alföldi Róbert a fiúk, Tóth Gabi a csapatok, Szikora Róbert a lányok, Little G pedig a 25 év felettiek kezét fogja a megmérettetés során, a mezőny soha nem volt ennyire erős, kíváncsian várjuk, a második élő showban hogyan alakul a versenyzők sorsa!

Csatlakozz, ha kedveled az X-faktort.



Istenes Bence ex-barátnőinek felsorakoztatása után végre valahára párt is kapott a műsorvezetéshez az X-Faktor fiatal házigazdája. Szabó Zsófi egy igazi dög Istenes Bence mellett, meglátjuk majd, hogyan hat az első műsoros színésznő a tehetségkutató bájára.

A mentorok felkonferálása után ezúttal is a döntősök nyitó számával indult a műsor.

A második élő show témája – Szikora Róbert slágere után – Szeretlek is meg nem is.

„Komikus”

Elsőként Alföldi Róbert versenyzője, Szabó Richárd lépett színpadra. A megjelenését tekintve nem épp színpadra termettnek számító fiatalembernek mentora azt mondta, nem tanít koreográfiát, mert ahogyan ő mozog a színpadon, az nagyon rendben van. És ez így is van. Ricsi öltönyben is jól muzsikál, sőt! Megkockáztatom, hogy szexi volt – amolyan Tom Jones-osan – a táncoslányok között.

„Laza voltál mint a rigalánc” – értékelte Tóth Gabi, Szikora „rock and roll jampi szíve” pedig megmozdult – bár később ő úgy érezte, mintha Smuck Andor kampányfilmjét látta volna. Litlle G-nek határozottan nem tetszett, „komikusnak” nevezte a látottakat, a hallottakat pedig „kiabálásnak”.

Ilyés Jenifert legutóbb az a vád érte, hogy a mentorok nem látják a személyiségét a színpadon. Bár egy nyilvánvalóan érzékeny lányról van szó, tökéletes énektudása mögött folyamatosan rejtve maradnak az érzelmek. Jenifer produkciójával most ezen próbált változtatni.

Little G örömmel konstatálta, hogy végre látta Jenifer lelkét, de megjegyezte, hogy az énekben voltak csúszkálások. Alföldi is értékelte a változást, de ő „soknak” tartotta a szám végén a letérdelést. Tóth Gabi is azt mondta, jó úton jár az énekes, de szerinte is sokat kell még dolgozni ezen.

„Átlagos”

A Spoon esetében Tóth Gabi előszeretettel emlegeti, hogy ők nem fiúcsapat, hanem egy négytagú zenekar. Ennek megfelelően a banda énekesétől mentora most azt kérte, frontemberként, lelkét is megmutatva álljon a zsűri és persze a közönség elé Bruno Mars dalával.

Little G aranyosnak, jónak, de összességében „átlagosnak” nevezte a produkciót. Alföldi is egyetértett mentortársával, azt mondta, „nem lehet ennyire kockázatmentesen létezni a színpadon”. Szerinte a srácoknak ki kellene lépni a komfortzónájukból, és nem kellene félniük ettől, mert megvan bennük, ami ehhez kell.

Andelic Jonathan legutóbb mindent megmutatott, de – mint azt kisfilmjében is megfogalmazta – szeretné remélni, hogy ennél több is van benne. Pedig Szikora már akkor is azt mondta, Jonathannak „küldetése az éneklés”.

Bár Alföldi megkockáztatná, hogy minden jól áll az énekesnek, de most úgy érezte, kicsit „túl lett táncoltatva”. Tóth Gabi is azt mondta – kritikáját Little G-nek célozva -, Jonathan annyira erős karakterű, hogy ha ő önmagában csinál valamit, az valami csoda.

„Fapados”

A Tha Shudrastól a válogató során nagyon tartott Tóth Gabi. Mivel a zenészek maszkot viselnek a színpadon, nem érezte a kapcsolatot a srácokkal, akármilyen jó is a zenekar. Ma már másképp véli, ahogy csapata is úgy gondolja, Gabi is egy másik bolygóról jött.

Alföldi „nagyon-nagyon bírta” azt a zenét, ami szólt, a frontember előadását viszont erőtlennek nevezte. Szikora is csatlakozott az előtte szólóhoz, ő úgy fogalmazott: ez most „fapadosra sikerült”.

Horányi Juli előadásaival sorra mindenkit levesz a lábáról. Mentora, Little G szerint Juli igazi művész, aki jár a világban, magába szív mindent és a színpadon kijön belőle a pozitív energia. És ezzel G-t minden alkalommal könnyekre fakasztja. De nem csak őt.

Szikora „csodálatosnak” nevezte Julit, Tóth Gabit pedig azzal varázsolta el a lány, hogy most először látta: neki is fáj. Mint kiderült, versenydala Julit édesapjához köti, tőle hallotta először, és most a lány előadásában édesapja a helyszínen hallgathatta végig.

Valódi, igazi és őszinte személyiségként konferálta fel versenyzőjét, Borbély Richárdot Alföldi. Az énekléssel is szimpatizáló színész fiú előadásaiból a zsűri minden alkalommal hiányol valamit. Mintha nem vállalta volna fel önmagát. Ezért most őszintébb volt, mint valaha.

Tóth Gabit elvarázsolta Ricsi mosolya, és – mint mondta - a produkció is jó volt. Szikora az énekeshez címezve megerősítette: „a hangod nem parizer, az egy frankó hang”. Little G hozzátette: ez volt Richárd eddigi legjobb produkciója.

Tóth Andi 15 éves, és mindent tud a színpadról. Cseppet sincs zavarban a színpadon, ott él igazán. Ezt elsősorban rockos, pörgős dalokkal bizonyította idáig. Most viszont líraibb oldalát kell megmutatnia, hiszen az est témája a szerelem.

A fotelban éneklés nem is tett jót a színpadot szétrobbantani szerető lánykának, sem az energiáival, sem a hangjával nem tudott mit kezdeni. Alföldi szerint Andi megpróbált „felnőtteskedni”, ami azért baj, mert „a lényeget fedi el”, miközben Andi „zseni”. Tóth Gabi is ugyanezt érezte és sajnálta, hogy ez most így sikerült.

„Ördögi”

Benji „tiszta laposként” került a döntőbe, ez azonban már cseppet sem zavarja a színpadon. Most azonban elég gyengére sikerült a Police-átirata. „Sting egy forradalmár volt”, „te belealudtál ebbe a számba” – fogalmazta meg véleményét Szikora. Tóth Gabi Alföldinek címezte a mondandóját, azt mondta, „nem biztos, hogy bevállalta volna ezt a dalt a Benjinek”, és az énekesnő szerint „a hangnemre is nagyon oda kell figyelni” a fiú esetében.

A mezőny egyik „legangyalibb figurájának” nevezte énekesét Szikora, aki azt ígérte, Jakab-Péter Izabellából most egy kis ördög is kibújik. A versenyzőnek legutóbb párbajoznia kellett, ami minden versenyző életében meghatározó pillanat. Kisfilmje szerint azonban ez kicsit sem hatotta meg a magabiztos lányt, aki most valóban háttérbe szorította angyali énjét.

Little G szerint jó volt látni, hogy Izabella élvezte, amit csinál, és Alföldi is azt mondta: „ez a jó irány”. Tóth Gabi hozzátette: „jó, hogy valaki ki mer lépni a komfortzónájából”.

Nagy Richárd az X-Faktor 2014 nagy visszatérője. Ricsinek nagyon jót tett az, hogy egy évvel ezelőtt a Mentorházból hazaküldte Gabi, és az is, hogy legutóbb önmagát kísérhette a színpadon. Most azonban ismét hangszer nélkül kellett produkálnia, de így is sikerült igazán hatásosnak lennie.

Tóth Gabi „nem mert odanézni” olyan szexi volt szerinte Ricsi, és az énekesnő megjegyezte, ez egy rendkívül nehéz dal. Szikora azt mondta a fiúnak, „rangot ma te adtál ennek a műsornak”. Little G megerősítette: minden alkalommal, amikor látja Richárdot olyan, mintha mindent egy lapra tenne fel, és azt mondta, „így kell ezt csinálni”.

Utolsóként Kállai-Kiss Zsófi következett. A „díva-alkatú” énekesnő szakmailag igen tapasztalt, de az igazi áttörés mégsem jött el számára. Az X-Faktor ezért különösen nagy lehetőség neki.

Szikora Robi „bátornak” nevezte a dalválasztást (Toldi Mária), ami szerinte táncdalfesztivál-hangulatot idézett. Alföldi nem értett egyet vele, számára olyan dolgokat idézett, amiket átélt az életben. Tóth Gabi meghatódva köszönte az „intenzív” élményt, amit – mint mondta - az váltott ki, hogy Zsófi ilyen profin adta elő.

Valaki kiesik

Ezzel véget ért a show első szakasza. A produkciók felelevenítése után közös dallal érkeznek a döntősök, de ez lesz az utolsó alkalom, hogy mindannyian színpadon állhatnak. Következik ugyanis a párbaj, amikor a két legkevesebb szavazatot kapó produkció küzd meg a továbbjutásért.

Előtte azonban még egy extra fellépő színesíti a programot – és ad lehetőséget a további szavazásra -, Rácz Gergő a színpadon!

Fellépését követően az utolsó egy perchez érkezett a voksolás, amit Istenes Bence ebben a pillanatban lezárt.

A nézők döntésének értelmében tovább versenyezhet: Kállai-Kiss Zsófi, Jakab-Péter Izabella, Tha Shudras, Borbély Richárd, a Spoon, Nagy Richárd, Horányi Juli, Szabó Richi, Benji és Tóth Andi!

Párbajozni fog: Ilyés Jenifer és Andelic Jonathan.

A Párbajt Ilyés Jenifer kezdi Whitney Houston slágerével.

A folytatásban Andelic Jonathan érkezik.

A végső szót ezúttal is a mentorok mondják ki azzal a névvel, akit haza szeretnének küldeni.

A Párbajozók mentorai természetesen saját versenyzőiket mentenék, így Szikora Robi Jonathan, Little G pedig Jenifer nevét mondta ki.

Tóth Gabi szerint Jenifernek reflektorfényben van a helye. Jonathannak – mint mondta – isteni adottsága van, és „ezt a csodálatos embert” még szeretné látni, ezért Jenifert küldené haza.

Alföldi egyetértett abban, hogy Jenifernek ezt kell csinálnia, és meg kell találnia a saját útját. Kifejtette, ezért harcolni kell. Jonathanról azt mondta, az a szerencsés ember, amit nem tud, azt meg tudja tanulni. Bár voltak problémák a dalnál, erővel adta elő és érezte az önazonosságot, amit Jenifernél nem. Alföldi Róbert is a lányt küldte haza.

Búcsúzik tehát az X-Faktortól Ilyés Jenifer. A show azonban megy tovább, egy hét múlva újabb döntővel megyünk tovább. És ahogy az élő show érkezik, úgy jövünk mi is folyamatosan frissülő beszámolónkkal. Tartsatok velünk akkor is!

Görgess le és nézd vissza a produkciókat.

Mely produkció tetszett a legjobban a második élő showban? VOKS LENT!

-kiko-

[2014.10.25.]

Megosztom:


	X-faktor 2014: Szabó Richárd - 2. Élő Show
X-faktor 2014: Szabó Richárd - 2. Élő Show

Íme Queen - Crazy Little Thing Called Love dala Ricsitől.


	X-faktor 2014: Ilyés Jenifer - 2. Élő Show
X-faktor 2014: Ilyés Jenifer - 2. Élő Show

Jenifer Leona Lewis - Bleeding Love dalát adta elő.


	X-faktor 2014 - Spoon - 2. Élő Show
X-faktor 2014 - Spoon - 2. Élő Show

A fiúk Bruno Mars - It Will Rain dalát adták elő.


	X-faktor 2014 - Andelic Jonathan: 2. Élő Show
X-faktor 2014 - Andelic Jonathan: 2. Élő Show

Jonathan Marcus Collins - Mercy slágerét adta elő.


	X-faktor 2014 - Horányi Juli - 2. Élő Show
X-faktor 2014 - Horányi Juli - 2. Élő Show

Juli Simon & Garfunkel - Bridge Over Troubled Water dalát...


	X-faktor 2014 - Tha Shudras - 2. Élő Show
X-faktor 2014 - Tha Shudras - 2. Élő Show

A fiúk Tom Jones - She's a Lady dalát adták elő.


	X-faktor 2014: Borbély Richárd - 2. Élő Show
X-faktor 2014: Borbély Richárd - 2. Élő Show

Meat Loaf - I'd Do Anything For Love: ezt a dalt énekelte...


	X-faktor 2014 - Tóth Andi - 2. Élő Show
X-faktor 2014 - Tóth Andi - 2. Élő Show

A 15 éves teheteség Richard Marx - Right Here Waiting dalát...


	X-faktor 2014: Benji - 2. Élő Show
X-faktor 2014: Benji - 2. Élő Show

Benji a The Police - Every Breath You Take dalát adta elő.


	X-faktor 2014: Jakab-Péter Izabella - 2. Élő Show
X-faktor 2014: Jakab-Péter Izabella - 2. Élő Show

Bella Dér Heni - Ég veled című dalát adta elő.


	X-faktor 2014: Nagy Richárd - 2. Élő Show
X-faktor 2014: Nagy Richárd - 2. Élő Show

A tehetség Robbie Williams - Love Somebody dalát adta elő.


	X-faktor 2014 - Kállai-Kiss Zsófi - 2. Élő Show
X-faktor 2014 - Kállai-Kiss Zsófi - 2. Élő Show

Zsófi Toldy Mária - Lelketlen ember dalát adta elő.

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még