2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Október 23-ai programok: hasznos infok

Szerda délután a Honvédelmi Minisztérium épületében megalakult a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolítását felügyelő operatív törzs - közölte a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH) az MTI-vel. Az '56-os forradalom emléknapjának programjai eddig rendben zajlanak, rendkívüli esemény nem történt - tették hozzá.

Mint kifejtették: az operatív törzsbe a rendezvények biztosításában, lebonyolításában közreműködő szervezetek - így többek között a rendőrség, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Mentőszolgálat, az Országos Meteorológiai Szolgálat és a Terrorelhárítási Központ - delegáltak képviselőt.

Az operatív törzs vezetője a közreműködő szervezetekkel folyamatosan konzultálva és a beérkezett adatok elemzése alapján dönti el, hogy biztonságosan lebonyolíthatók-e az egyes programok. Az operatív törzs az utolsó program végéig figyelemmel követi az eseményeket, így várhatóan csütörtök este fejezi be az ülésezést.

    A HM NRH közleményében kitért arra is, hogy szerda éjszaka erősen felhős vagy borult lesz az ég, kisebb eső, zápor előfordulhat, de jelentős mennyiségű tartós csapadék nem várható. Az elvonuló front mögött csütörtökön borús, hideg időre lehet számítani. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint nagyobb eső, esetleg zápor délutánra valószínű.

A legmagasabb hőmérséklet 12 Celsius-fok körül alakul. Korábban a viharos szél veszélye miatt elmaradt a szerda délelőttre a rákoskeresztúri Új Köztemető 301-es parcellájánál tervezett megemlékezés, amelyen Áder János államfő fővárosi és határon túli diákokkal helyezett volna el virágokat a mártírok sírjainál.

Ingyenes programok

    Csütörtökön, október 23-án a programok 9 órakor a Kossuth téren folytatódnak Magyarország lobogójának ünnepélyes felvonásával, majd ugyanott táncházon vehetnek részt az érdeklődők a budakalászi Lenvirág Gyermek és Ifjúsági Néptánc Együttessel, valamint a Buda Folk Banddel. A nap folyamán ingyenesen lesz látogatható a Parlament és a Terror Háza Múzeum. A Magyar Rádió épületében és a Széna téren a történelmi eseményekre emlékező kiállítással, a Corvin Moziban és a Tabán Kinotékában, valamint a Műegyetemen '56-os témájú játékfilmek vetítésével várják a látogatókat. A Műegyetem rakparton 17 órától Hobo-koncert és fényfestés lesz.

    A HM NRH idén háromnapos programsorozatot szervezett az 1956-os forradalom emléknapja alkalmából. Az emléknap programjaihoz kapcsolódóan több helyen forgalomkorlátozásokra, megállási tilalmakra kell számítani.

A programokról és a forgalmi változásokról bővebb információk találhatók ITT.

[2014.10.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még