2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
X-faktor - Spoon: "Folyton együtt vagyunk"
Kapcsolatok
Pálinka Republik
Rosewood
Phoenix Rt.
Rock-Inger
Tha Shudras
X-faktor 2014
Spoon 21

X-Faktor 2014: A döntőbe jutott csapatok mezőnye - videók

Ma este összeállt az X-Faktor idei évadának döntős csapata. Szombaton a 25 év felettiek és a lányok küzdöttek meg az élő showba jutásért, vasárnap a csapatok és a fiúk birkóztak meg a feladattal. Mentoraik, Tóth Gabi és Alföldi Róbert – ahogy korábban Little G és Szikora Róbert is – kaptak segítséget a döntés meghozatalához.

Elsőként Tóth Gabihoz érkeztek a csapatok a Mentorházba, hogy tudásuk, tapasztalatuk és öszöneik legjavíát nyújtsák. Gabi segédmentora ezúttal a Belmondo frontembere, Czutor Zoli volt, aki azt mondta a versenyzőknek: a játékosságra kíváncsi, "nem fogja meggyőzni a manír".

A csapatok közül először a "multikulti" Pálinka Republic bizonyíthatott. Zeneileg ismét helyén voltak a srácok, az ének viszont kivételesen nem tette olyan kerekké a produkciót, ahogy a korábbiakban megszokhattuk tőlük. A visszaesés Gabit is meglepte, de mint mondta, neki bejön ez a szívből jövő "trehányság". Segédje szerint "eddig ők voltak a legjobbak".

A folytatásban a Rosewood következett. A duó szerelme megérintette a mentoruk szívét, de amikor nem szerelmes dalt énekeltek, nem érezte ugyanazt az erőt az előadásukban. Ezért tőlük most sokkal többet várt. Meg is kapta, hiszen a fiatalok cselesen Ed Sheeran Give MeLove című dalával készültek. Az énekesnőt ismét megérintette a tisztaságuk, és Czutor Zoli ia azt mondta: ilyet szeretne látni.

"Civil"

A Phoenix Rt. az utolsó komoly megmérettetésre beugró dobossal érkezett, miután zenésztársuk lebetegedett. Ennek ellenére korrekt produkciót raktak a mentorok elé, a Runaway Train hatásosan szólt ebben a felállásban is. Zolit azonban nem fogta meg, ez azonban leginkább az énekesen múlt. Gabi viszont védelmébe vette a csapatot, szerinte az új felállás miatt volt ez most gyengébb.

Lájk, ha kedveled a szerelmes dalokat.



A Spoon a Kings of Leon Use Somebody című slágerével készült, amit a hangszerek hangja és a vokál tett kerekké. "Le a kalappal" - mondta nekik Czutor a produkció után. Gabi viszont elmondta, tart attól, hogy bár nagyon helyesek és nagyon tehetségesek, nem tudják magukról, és ha ezzel tisztába jönnek, talán lazítani kezdenek.

 

 

A tapolcai Rock-Inger nagy teherrel jött most a Mentorházba, hiszen mentoruk "földijük", így joggal tarthattak attól, hogy az elvárás is magasabb lesz velük szemben. Czutor örült neki, hogy olyan dalhoz nyúltak a srácok, ami nem az ő műfajuk, de a hangszerelés és az ének - mint mondta - nagyon "civil" volt. Gabi viszont úgy vélte, ezeket a "gátakat" le lehet bontani.

Utolsóként a festett arcú maszkos Tha Shudras érkezett Tóth Gabiék elé, akiknek új terepet jelentett az akusztikus előadás. Czutor azt mondta, épp erről a jáékosságról beszélt az elején. Gabi viszont negyedjére találkozott velük és negyedjére érezte a távolságtartást a fiúk részéről.

A döntés

Most már a döntésen van a sor. Ahogy az lenni szokott, a segédmentor, ez esetben Czutor Zoli csak a véleményét mondhatja el és tanácsot adhat, a döntést azonban Tóth Gabinak kell meghoznia.

És ő úgy döntött, hogy a Pálinka Republikot, a Spoont és a Tha Shudrast viszi magával az élő showba.

A "tiszta lap" lehetőségét - ami azt jelenti, hogy a nézők szavazataival akár be is kerülhet a döntőbe tizenharmadikként - a Rosewood kapta meg.

Búcsúzik a versenytől: a Phoenix Rt és a Rock-Inger.

Ne feledjétek, egy hét múlva már az első döntő adással jövünk, folyamatosan frissülő beszámolóval érkezünk, és kiderül az is, ki lesz a szerencsés tizenharmadik, aki a nézőktől kapott esélyt a folytatásra. Tartsatok velünk akkor is! 

Videók

Melyik a kedvenced a Mentorházba került zenekarok közül? VOKS LENT!

-kiko-

[2014.10.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még