2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Fekete Dávid mindenkit meglepett - megérkezett a Bennünk él klipje
Exkluzív! Huszonnyolc órát vesztegelt az autópályán a magyar énekes
Fekete Dávid: "Már korábban is eldöntöttem, hogy..."
Árral szemben - Fekete Dávid is beszállt
Meglepő döntést hozott Fekete Dávid
Hallgasd meg a lélek dalát
Kapcsolatok
Fekete Dávid
Zsédenyi Adrienn (Zséda)

Fekete Dávid tartja a szavát - interjú

A győri énekes, Fekete Dávid szívesen jótékonykodik. Most egy országos méretű összefogás mellé állt és segít be a szervezésbe. Nemsokára nagyszabású koncertet adnak egy mozgássérült kisfiú megsegítésére, az előkészületek javában zajlanak. A kezdeményezéshez már Zséda is csatlakozott. 

– Mintha egy kicsit megváltozott volna az életed…
– Ez így van, úgy menedzsmenttel kezdtem el dolgozni. Sok tekintetben új lendületet kaptam én is és a produkcióm is. Sokkal több fellépésem volt ezen a nyáron,  mint tavaly. Ennek nagyon örültem, mert több emberhez juthattam el. Jó ez az út, ezen kell maradni.

– Így jótékony fellépésekre is több időd marad?
– Amikor eldöntöttem, hogy énekes szeretnék lenni, akkor megfogadtam, ha sikeres leszek, minden erőmmel azon leszek, hogy támogathassam a rászorulókat. Nem csak saját magamnak akartam a sikereket. Ez azóta is motivál és amikor csak lehet, segítek. Persze minden olyan felkérést hosszú egyeztetések előznek meg.

– Nyilván biztosra kell menned, mielőtt rábólintasz.
– Így van, hiszen sajnos sokan megpróbálnak visszaélni mások jó szándékával, segíteni akarásával. Így több emberen keresztül is átfut az információ, mielőtt rábólintunk. Utánanézünk, kinyomozzuk, leinformáljuk a felkérést és ha minden az elmondottak szerint van, akkor egyeztethetünk. Persze mindenre nem tudunk igent mondani, mert hála Istennek sok a klasszikus fellépésem is, de amit lehet, megteszek.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.


– A dalaiddal segítesz?
– Ha arra gondol, hogy a jelenlétemmel és a dalaimmal hívom fel a figyelmet egy adott problémára, akkor valamennyire igaza van. Na meg azt se felejtsük el, hogy vannak rajongóim, akik miattam jönnek el és veszik meg a jegyet, támogatva ezzel a jó ügyet. Ha viszont arra szeretett volna rákérdezni, hogy anyagilag is segítséget szoktam-e nyújtani, akkor azt kell mondjam: igen. Vannak olyan már-már akut történetek, amikor csak az azonnali anyagi segítség a megoldás. Ám még egyszer hangsúlyozom: mindig alaposan leellenőrzi a csapatom, hogy tényleg valós-e megkeresés.

– Hogyan jutnak el hozzád?
– Eleve rengeteg, ilyen élettörténetekkel foglalkozó egyesülettel állunk kapcsolatban, így rendszeresen érkeznek az információk és a konkrét megkeresések is. Magánszemélyek is fordulnak hozzám levélben, megkeresik a menedzsmentem. Meg persze én is nyitott szemmel és füllel járok és ha tudok segítek. Elérhető vagyok, de azért hangsúlyozom: sajnos nem tudok minden félkérésnek eleget tenni. Sokszor van emiatt lelkiismeret-furdalásom, de egyszerűen nem lehet mindent elvállalni, ez remélem érthető.

– Jelenleg épp egy nagyszabású jótékonysági koncertet karoltál fel.
– Így van, hiszen október 23-án az üllői sportcsarnokban én is fellépek azon a koncerten, ahol egy nagyon beteg kisfiún, Csontos Kevén igyekszünk segíteni. Még csak kilenc éves, de az élet már ennyi idősen is komoly kihívás elé állította. Oxigénhiánnyal született és ennek következményeként mozgássérültté vált. Egy műtét segíthetne rajta, az izmait lazítanák vele, így könnyebben mozoghatnak. Viszont ez egy nagyon költséges beavatkozás, közel másfél millió forintba kerülne, ráadásul Barcelonában hajtanák végre. Ennek az összegnek a megszerzésében próbálunk segíteni a családnak.

– Ezek szerint akkor ismered személyesen is a kisfiút?
– Többször találkoztam már velük, az otthonában is meglátogattam őket. A szüleivel is sokat egyeztettem. Keve egy nagyon szeretni való kisfiú, aki igazán megérdemli azt, hogy javulhasson az állapota, ha már meggyógyítani nem lehet. A koncertet egyébként nem én szervezem, sokkal inkább a kapcsolataim és az ismertségem révén próbálom segíteni a főszervezőket. Az egyiket, Sabján Imrét ráadásul már évek óta ismerem. Szóltam több énekes kollégának, hogy csatlakozzanak és ha kell a technika megszerzésében is tudok embereket ajánlani. Egyfajta összefogásnak tekintem ezt az egészet.

– Esetleg már össze is barátkoztál Kevével?
– Megtette ezt ő helyettem… Olyan szeretetteljes nyitottsággal fordult felém, amely nagyon megható és jól eső volt. Az állapota ellenére vidám, mosolygós fiúcska, látszik rajta, hogy nagyon szeretne többet mozogni és önálló lenni. Sokat játszottunk, a szívembe zártam a találkozások során. Igazából nehéz erről az érzésről beszélni, mert átélni fantasztikus. Jó az a tudat is, hogy segíthetek, de félre ne értsen senki sem: nem magamért teszem, de miért tagadjam le, hogy fantasztikus érzéssel tölt el?!

– Ki mondott már konkrét igent a megkeresésre?
Zséda azonnal elfogadta a felkérést, amikor megkerestem. Ennek nagyon örülök, mert hazánk egyik vezető énekesnője. A névsor egyelőre még nem teljes, folyamatosan várom a visszajelzéseket. Egyébként Berki Krisztián önként ajánlotta fel az anyagi segítségét, azért ez is nagyon jól esett mindenkinek. Folyamatosan egyre több résztvevő csatlakozik.

– Akkor lényegében leginkább a belépőkkel segítenek?
– Igen, a koncert teljes bevételét átadjuk majd az édesanyának és nagyon reméljük, hogy összejön az az összeg, amellyel eljuthatnak a barcelonai műtétre. Egyébként a közösségi oldalamon már többször beszámoltam a követőimnek a fejleményekről, a család számlaszámát is megosztottam, így már többen adakoztak is. Jó érzés látni az összefogást, komolyan mondom. Arról nem is beszélve, hogy biztos vagyok benne, hogy egy színvonalas, jó hangulatú bulit sikerül összehoznunk…

Külföldön volt egy sorozat, ahol szakácsok alkalmaztak hátrányos helyzetű alkalmazottakat. Neked is van vállalkozásod…
– Értem az utalást, én is gondoltam már rá sokszor, hogy nem csak énekesként karolom fel az embereket. Azonban ez egy kicsit nehezebb történet már. Igaz, hogy van egy pizzériám és magánemberként is szívesen segítek ha tudok, ám az, hogy alkalmazzam is őket, már komolyabb kihívás… De hangsúlyozom, nem zárkózom el semmi elől, amivel tehetek azokért, akik rászorulnak és valóban megérdemlik.

Hallgasd meg Dávid Csak egy éjszakát! című dalát! 

– Havassy Anna Katalin/K2 –

[2014.10.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még